Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Κύριε Πρωθυπουργέ το ΥΠΕΞ του Αρτσάχ ζητάει αναγνώριση & ανεξαρτησία.Τι θα κάνετε;;;


 Το Υπουργείο Εξωτερικών του Αρτσάχ εξέδωσε δήλωση στην οποία προτρέπει την διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Αρτσάχ. Παρακάτω παρουσιάζουμε τη δήλωση:

«Η διεθνής αναγνώριση του Αρτσάχ είναι ο μόνος αποτελεσματικός μηχανισμός για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη των τρομοκρατικών οργανώσεων από την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, εξαπέλυσαν πόλεμο κατά της Δημοκρατίας του Αρτσάχ.

Η μεγάλης κλίμακας ένοπλη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στη Δημοκρατία του Αρτσάχ συνοδεύεται από σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Пαραβιάζονται οι νόμοι και έθιμα των ένοπλων συγκρούσεων.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια των ένοπλων τρομοκρατικών σχηματισμών του δίδυμου Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας, με σκόπιμο πυρά στοχευο΄ύν τις πόλεις, τα χωριά, τα πολιτικά αντικείμενα και υποδομές του Αρτσάχ. Θέλουν να προκαλούν τρόμο, προκειμένου να εκφοβίσουν και να εξοντώσουν τον άμαχο πληθυσμό. Ως αποτέλεσμα των εγκληματικών τους πράξεων, υπάρχουν πολλές απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες των συμπροέδρων της ΟΜ του ΟΑΣΕ και της διεθνούς κοινότητας στο σύνολό του, σε σχέση με την θέλησή τους να τερματιστούν αμέσως οι στρατιωτικές επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν και να μειωθούν οι εντάσεις.

Ταυτόχρονα, εστιάζομαι την προσοχή σας στο γεγονός, ότι όλα τα αιτήματα – οι εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας απορρίπτονται με αλαζονεία από τις ενώσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων στο πρόσωπο της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Αρτσάχ προκειμένου να κυριαρχήσει το δικαίωμα στη ζωή και η ειρηνική ύπαρξη των πολιτών του Αρτσάχ. Στην παρούσα κατάσταση, η διεθνής αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Αρτσάχ είναι ο μόνος αποτελεσματικός μηχανισμός για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή».

 

Πηγή 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.