Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σύψας: Ο κόσμος έπαψε να έχει εμπιστοσύνη στους ειδικούς, πιστεύει ότι ο ιός χάθηκε, ότι όλα αυτά είναι υπερβολές και fake news.....

Επιτελους καποιος το καταλαβε...
Και δεν ειναι τυχαιο αυτο...
Εχουν αποκαλυφθει πολλες ψευτιες μεχρι τωρα...
Μεχρι και οτι μετρουσαν περισσοτερα θυματα απο τα υπαρχοντα...

Ανησυχία λοιπον, προκαλούν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ εκτιμάται ότι τις επόμενες 10 μέρες θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα και για όσα έγιναν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά και για τη γενικότερη χαλάρωση μετά το άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων.

Ενδεικτικό του φόβου των ειδικών, αλλά και του τι πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον είναι τα όσα είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, ο οποίος τόνισε πως «σε δυο βδομάδες ακόμα πιο άσχημα νούμερα από τα σημερινά».

Όσον αφορά τις εικόνες συνωστισμούς σε διάφορα μέρη τις τελευταίες μέρες καθώς και τις παραβιάσεις της καραντίνας ο κ. Σύψας τόνισε πως αυτή δεν είναι μια καλή εξέλιξη και ότι θα φανεί στην καμπύλη. «Σε δυο βδομάδες θα έχουμε ακόμα πιο άσχημα νούμερα από τα σημερινά.»

Όπως είπε, ο κόσμος έπαψε να έχει εμπιστοσύνη στους ειδικούς και άρχισε να χαλαρώνει. Όπως είπε, το Μάρτιο και τον Απρίλιο ο κόσμος ακολουθούσε τις οδηγίες της πολιτείας, όμως ξαφνικά πιστεύει θεωρίες ότι ο ιός χάθηκε, ότι όλα αυτά είναι υπερβολές και άλλα fake news.

Στη Φθιώτιδα ανέφερε ότι είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, ενώ τα αποτελέσματα των προηγούμενων ημερών τα βλέπουμε τώρα στην Ξάνθη με το ξέσπασμα τοπικής επιδημίας. Η κατάσταση είναι μεν ελεγχόμενη, αλλά αν συμβεί και αλλού «θα έχουμε πρόβλημα. Δεν θα μπορούμε να το ελέγξουμε.» Σχετικά με το ζήτημα του τουρισμού και το άνοιγμα των συνόρων ο κ. Σύψας τόνισε ότι «πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει ασφαλής τουρισμός. Αναλαμβάνουμε το ρίσκο για οικονομικούς λόγους» και συμπλήρωσε ότι «σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα».

Ο ίδιος, δε, χαρακτήρισε «απογοητευτικό» τον συγχρωτισμό που παρατηρήθηκε έξω από την υπηρεσία Ασύλου και επισήμανε πως η πολιτεία πρέπει να πάρει τα μέτρα της και να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους αυτούς με κάποιον άλλο τρόπο.

Όλα αυτά μάλιστα, λίγες μόλις ημέρες πριν το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού, στις 15 Ιουνίου, και την έλευση επισκεπτών από το εξωτερικό

Αναφορικά με τον ερχομό των τουριστών στη χώρα, η πνευμονολόγος, εντατικολόγος, Αναστασία Κοτανίδου τόνισε ότι «αν κρατάμε τις αποστάσεις που έχουμε πει, δεν χρειάζεται να βρεθούμε στο καλντερίμι να αναμειχθούμε με τον πολύ κόσμο. Και στην ταβέρνα πολύ άνετα μπορούμε να κρατήσουμε αποστάσεις. Μπορούμε να τα κάνουμε όλα με μία μικρή προσοχή».

«Δεν πρόκειται να είναι κανένας ποτέ σίγουρος μέχρι τη στιγμή που θα έρθει το εμβόλιο και θα το κάνουμε όλοι. Μέχρι τότε πρέπει να τηρούμε όλα τα μέτρα» πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε έξαρση του κοροναϊού το καλοκαίρι με το άνοιγμα του τουρισμού. Στο χέρι μας είναι να μην τα ξαναπεράσουμε, όσα περάσαμε. Εξαρτάται από το αν εμείς οι ίδιοι κρατάμε αποστάσεις και τα μέτρα που συστήνει η επιστημονική κοινότητα» κατέληξε η κ. Κοτανίδου.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Σύψας υπογράμμισε πως «ο μεγάλος κίνδυνος είναι η συμπεριφορά του πολίτη» εκφράζοντας, παράλληλα, την ανησυχία του για την κατάσταση που πρόκειται να επικρατήσει στα νησιά και στα μπαρ καθώς, όπως υπογράμμισε, ο κόσμος έπαψε να έχει εμπιστοσύνη στους ειδικούς και άρχισε να χαλαρώνει.

Τα Νέα κρούσματα της Τετάρτης 10 Ιουνίου

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χθες ανακοινώθηκαν 11 νέα κρούσματα και σύμφωνα με πληροφορίες τα 5 από αυτά εντοπίζονται στη Φθιώτιδα, 3 στην Ξάνθη, 1 στη Δράμα, 1 στη Ροδόπη, ενώ 1 κρούσμα είναι εισαγόμενο.

Η σημερινή εικόνα των κρουσμάτων αποτυπώνει την πορεία της επιδημίας πριν από δύο εβδομάδες περίπου, δηλαδή την περίοδο που άνοιξαν τα καταστήματα εστίασης.

Σήμερα είναι σε καραντίνα 15.181 άτομα.  Από τους ελέγχους για την τήρηση της καραντίνας κατά τους προηγούμενους μήνες διαπιστώθηκε ότι 246 άτομα την έσπασαν.

Σχετικά με το αν οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον ιό ή όχι, κάτι που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναθεωρήσει πολλές φορές στη διάρκεια της πανδημίας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι πρόκειται για λανθασμένη εκτίμηση ότι δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα ο κ. Σύψας είπε πως ο ΠΟΥ έχει κάνει πολλά λάθη όσον αφορά τα στοιχεία για τον κορονοϊό και το τελευταίο ήταν αυτό με τους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Διευκρίνισε, δε, ότι οι προσυμπτωματικοί και οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν κανονικά τον ιό.









πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.