Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Φ.Βακη, βολευτης Τσυριζα: Το Μακεδονια Ξακουστη ειναι, παλιά σεφαραδίτικη μελωδία με κακότεχνους στίχους και κατέστη σύμβολο σύγχρονης πατριδοκαπηλείας...

Βγαζει κι αυτη τα λυασσιακα της...
Αλλη μια Ανθελλην στην Βουλη των Ελληνων τρωει και πινει εις βαρος των κοροιδων....
Δειτε τι λεει η Πατσαβουρα...



Ύβρις προς τον ύμνο «Μακεδονία Ξακουστή» διέπραξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φ.Βάκη στην Κέρκυρα με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Λέει μάλιστα πως αποτελείται από «κακότεχνους στίχους πατριδοκαπηλείας»

Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχληθεί πάρα πολύ με το πατριωτικό αυτό εμβατήριο το οποίο το έφερε στις καρδιές των Ελλήνων ο καταδρομέας Ε.Μπούχλης με το γνωστό βίντεο της πτώσης του με αλεξίπτωτο.

Συγκεκριμένα η κ. Βάκη τόνισε τα εξής: Οι «υπερπατριώτες» που άδουν το «Μακεδονία ξακουστή» στις παρελάσεις και στα συλλαλητήρια στα οποία κάποιοι εξ αυτών βεβήλωναν μνημεία του Ολοκαυτώματος, καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι το εν λόγω άσμα είναι παλιό σεφαραδίτικο τραγούδι που δημιουργήθηκε για τα εγκαίνια του πρώτου εβραϊκού σχολείου της Θεσσαλονίκης το 1873.

Κρίμα που μια παλιά σεφαραδίτικη μελωδία έντυσε κακότεχνους στίχους και κατέστη σύμβολο σύγχρονης πατριδοκαπηλείας που ενθαρρύνει εθνικιστικές κραυγές.

Κρίμα που παιάνιζαν στην χθεσινή παρέλαση στην Κέρκυρα το εν λόγω άσμα, οι δύο Φιλαρμονικές με πλούσια και μακρά ιστορία. Ακούσαμε λοιπόν και στην Κέρκυρα το «Μακεδονία ξακουστή», στην κάτω πλατεία, εκεί που κάποιον Ιούλιο του μακρινού 1797 φυτεύανε το δέντρο της ελευθερίας, στολισμένο με τρεις κορδέλες στα χρώματα της Γαλλικής Επανάστασης και κάποια χρόνια αργότερα, μερικά μέτρα πιο πάνω, στην Ιόνιο Ακαδημία θα δίδασκε ο Κάλβος Διαφωτισμό.

Ελπίζω να μην ακούσουμε οσονούπω ότι και ο Ρήγας Φεραίος ήταν εθνομηδενιστής και άπατρις».



πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.