Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Αρχισαν τα οργανα...."Θα σκοτώσουμε εκείνους που διαδίδουν το Ισλάμ" ! ! !


Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχικής Δημοκρατίας, το γκράφιτι σε τζαμί απειλεί να σκοτώσει εκείνους που διαδίδουν το Ισλάμ.

Μην ανησυχείτε, όπως στην Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία, το αντι-μουσουλμανικό συναίσθημα δεν θεωρείται έγκλημα μίσους στην Τσεχική Δημοκρατία. Αν ο δράστης βρεθεί ποτέ, θα μπορούσε να πάρει ένα χαστούκι στον καρπό για βανδαλισμό, αλλά αυτό είναι όλο. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά απίθανο η αστυνομία να χάσει πολύ χρόνο για να διερευνήσει το περιστατικό.

Κάποιος έχει γραφήματα ζωγραφισμένα με ψεκασμό «Μην εξαπλώσετε του Ισλάμ στην Τσεχική Δημοκρατία! Διαφορετικά, θα σας σκοτώσουμε «στο μοναδικό τζαμί του Μπρνο.

Ο αντι-ισλαμικός ακτιβισμός αυξάνεται στην Τσεχική Δημοκρατία – μια χώρα που ουσιαστικά δεν έχει μουσουλμάνους. Όπως και οι κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, η τσεχική κυβέρνηση αρνείται να αποδεχθεί την πολιτική της ΕΕ για τις ποσοστώσεις των προσφύγων.
Η αστυνομία ερευνά το έγκλημα από το απόγευμα της Παρασκευής, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Bohumil Malášek στο Τσεχικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ČTK). Το τζαμί στην οδό Vídeňská υπήρξε στόχος επίθεσης αρκετές φορές πριν.
Ο πρόεδρος της έδρας των μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Τσεχική Δημοκρατία, Muneeb Hassan Alrawi, δήλωσε στο ČTK: «Το θεωρούμε σοβαρό ως άμεση απειλή, αυτό δεν είναι ανώνυμη κατακραυγή στο Διαδίκτυο. Είναι απαραίτητο να το δούμε αυτό υπό το πρίσμα των επιθέσεων σε τζαμιά παγκοσμίως και αυτό που θα έλεγα είναι γενικά μια δύσκολη ατμόσφαιρα και διάθεση στην Τσεχική Δημοκρατία «, δήλωσε ο Αλράουι.

Οι προηγούμενες επιθέσεις στο τζαμί κλιμακώνονται μετά το 2015, όταν η «κρίση της μετανάστευσης» έφτασε στο ύψος της και εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο εισέβαλαν στην Ευρώπη. Αυτή η πιο πρόσφατη περίπτωση συνέβη σε μια περίοδο αυξημένων διεθνών εντάσεων μετά τη δολοφονία των ΗΠΑ από τον Ιρανό στρατηγό στρατηγό Qasem Soleimani. Σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Islamonline.sk, αυτό είναι το όγδοο περιστατικό που στοχεύει στο τεύχος του Brno το τελευταίο πενταετές χρονικό διάστημα.
Τον Δεκέμβριο του 2013 κάποιος κρέμασε ένα κομμάτι χοιρινού κρέατος στην μπροστινή πόρτα του τζαμιού και διάσπαρτα οστά χοιρινού κρέατος μπροστά στην είσοδο. Τον Αύγουστο του 2015, κάποιος έσπασε τα παράθυρα του τζαμιού χρησιμοποιώντας μια σιδερένια ράβδο και τρεις μήνες αργότερα κάποιος έριξε αυτό που ίσως ήταν λάδι κινητήρα σε ολόκληρη την μπροστινή πόρτα και την πρόσοψη.

Την ίδια χρονιά περίπου 100 αντίπαλοι του Ισλάμ συναρμολογήθηκαν μπροστά στο τζαμί, με επικεφαλής τον Martin Konvička, να τρώνε χοιρινό και να πίνουν αλκοόλ. Στη συνέχεια, η μουσουλμανική κοινότητα εγκατέστησε κάμερες ασφαλείας στο τζαμί από φόβο περισσότερων επιθέσεων και παραμένουν λειτουργικές.
Στην εφημερίδα OpenDemocracy: Το τσέχικο κοινό τροφοδοτεί έναν μεγάλο αριθμό τρομακτικών αντι-ισλαμικών εικόνων και ειδησεογραφικών ειδήσεων με αμφίβολη καταγωγή στα κοινωνικά δίκτυα. Αλλά όταν αναφέρετε το ξενοφοβικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο στους ανώνυμους διαχειριστές Facebook, λαμβάνετε πάντα μια αυτοματοποιημένη απάντηση λέγοντας «Η σελίδα δεν παραβιάζει τα πρότυπα της κοινότητας μας».
Ενώ η ρητορική μίσους εναντίον της φυλής και της θρησκείας είναι θεωρητικά ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Τσεχικής Δημοκρατίας, τιμωρούμενο με φυλάκιση δύο ετών, δεν έχουν ασκηθεί ποινικές κατηγορίες εναντίον του ηγέτη της αντι-ισλαμικής ομάδας ακτιβιστών «Δεν θέλουμε Το Ισλάμ στην Τσεχική Δημοκρατία «.

Η αδράνεια των τσεχικών αρχών όσον αφορά την ισλαμοφοβία και τον αντιαραβικό μουσουλμανικό ρατσισμό μπορεί να συνδέεται με την ισχυρή και άκριτη υποστήριξη που τείνουν να δείξουν στους Τσέχους πολιτικούς στο Ισραήλ.
Οι αντι-ισλαμικές δηλώσεις που έκανε επανειλημμένα ο πρόεδρος της Τσεχίας, Miloš Zeman, ο οποίος καλεί το Ισλάμ «μια ιδεολογία» και το συγκρίνει με τον ναζισμό, οδήγησαν πρόσφατα σε μείωση των εμπορικών δεσμών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Τσεχικής Δημοκρατίας. Αλλά αυτό είναι κάτι παραπάνω από την εξισορρόπηση των εμπορικών σχέσεων με το Ισραήλ.

Ενώ στον Καναδά

Καναδά, μπορείτε να συλληφθείτε επειδή αποκαλέσατε έναν μουσουλμανικό τρομοκράτη έναν «τρομοκράτη»

Είναι αυτό το Τορόντο – ή η Τεχεράνη; Απίστευτα, λίγες εκατοντάδες υποστηρικτές του ιρανικού καθεστώτος συγκεντρώθηκαν απέναντι από το προξενείο των ΗΠΑ στο Τορόντο για να διεξάγουν αγρυπνία υπό το φως των κεριών για τον τότε νεκρό στρατηγό του Ιράν, Qassem Soleimani. Ακόμη χειρότερο: οι αρχές επιβολής του νόμου του Τορόντο ήταν προσιτές για να εξασφαλίσουν ότι αυτοί οι υποστηρικτές ενός από τους μεγαλύτερους κρατικούς χορηγούς τρομοκρατίας στον κόσμο δεν θα προσβληθούν από οποιεσδήποτε αγενείς ερωτήσεις.








πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.