Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΚΡΗΤΗ:"ΒΙΒΛΙΚΗ" ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!Σφοδρες βροχοπτωσεις..πλημμυρισαν σπιτια...μετακινηση με....βαρκες!!!

ΣΦΟΔΡΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!!!Ανοιξαν στην κυριολεξια οι ουρανοι στην Κρητη με αποτελεσμα να γινουν μεγαλες καταστροφες τοσο στο επαρχιακο δικτυο οσο και σε περιουσιες!!!!Απο τις καταρακτωδεις βροχες πλημμυρισαν δρομοι, σπιτια, καταστηματα και οι κατοικοι σε απογνωση δεν ξερουν πως να προφυλαχτουν!!!οι μετακινησεις των κατοικων στην Σητεια γινονται με βαρκες και ολη η πολη θυμιζει Βενετια!!!
Στα Πλιμαλήματα Σητείας έγινε επιχείρηση διάσωσης 6 ανθρώπων, οι οποίοι χρειάστηκε να ανέβουν σε ταράτσες για να σωθούν!!!Για Βιβλικη καταστροφη πλεον μιλαμε για τον Δημο Σητειας καθως εχει πλημμυρισει ο ποταμος <<Παντελης>> με αποτελεσμα να εχουν καταστραφει πολλα σπιτια καθως και δυο Ξενοδοχεια!!!

Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Κρήτη - Μετακίνηση με… βάρκες - Δύο οικογένειες εγκλωβίστηκαν σε ταράτσες.

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, εγκλωβισμένοι κάτοικοι και άνθρωποι σε απόγνωση στη Σητεία. Η στάθμη του νερού στο Μακρύ Γιαλό ανέβηκε τόσο, ώστε οι δρόμοι θύμιζαν… Βενετίας και το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο, για όσους δεν φοβήθηκαν να βγουν στο δρόμο.

Στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής σπίτια πλημμύρισαν, οι κάτοικοι ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια και αυτό που τους συνέστησαν είναι εφόσον υπάρχει κίνδυνος να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το νερό μπήκε σε σπίτια και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν ακόμα και μικρά παιδιά

Στα Πλιμαλήματα Σητείας έγινε επιχείρηση διάσωσης 6 ανθρώπων, οι οποίοι χρειάστηκε να ανέβουν σε ταράτσες για να σωθούν!

Πλημμύρισε ο ποταμός Παντέλης

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σητείας κ.Πατεράκη σε ολόκληρο το δήμο Σητείας παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα όπως Ζάκρο, Κουρεμένο, Παλαίκαστρο κλπ.Ο ποταμός Παντέλης που βρίσκεται στα όρια της Σητείας έχει πλημμυρίσει με αποτέλεσμα τα νερά να μπει σε σπίτια, καταστήματα και δύο ξενοδοχεία.

 Σύμφωνα με το δήμαρχο η παραλία είχε καθαριστεί 3 φορές από τα φερτά υλικά αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς το νερό βρίσκεται 1 μέτρο πάνω από κοίτη. Σύμφωνα με τον κ. Πατεράκη στον Γούδουρα μετά από πολλά χρόνια ο ποταμός πλημμύρισε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μια ηλικιωμένη στο σπίτι της και να της προσφερθεί βοήθεια.

Στο χωριό Τουρτούλοι ένα σπίτι καλύφθηκε με χώματα λόγω κατολίσθησης ωστόσο τα μηχανήματα δεν μπόρεσαν να παρέμβουν. Τέλος δύσκολη είναι και η μετακίνηση στο οδικό δίκτυο αφού σε τρία σημεία του ΒΟΑΚ καταγράφηκαν προβλήματα και καταγράφονται συνεχεία καταπτώσεις βράχων.

πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.