Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Τολμησε και συνελαβε τον κλεφτη αναμεσα στους δικους του. Τον ακινητοποιησε και καλει Αστυνομια....100% ΝΟΜΙΜΟΣ ! ! !

Προσπαθησε να κλεψει ο λαθρομεταναστη-εισβολεας...

Και καποιο αλανι, μεσα στην σφηκοφωλια του, τον  συλλαμβανει...

Αξιος συγχαρητηριων....

Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι, πως κάθε Έλληνας πολίτης. μπορεί να προβεί σε συλλήψεις εγκληματιών....



 Σε γνωμοδότησή λοιπον, του (#13/2004) ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς που αναφέρει τα εξής:

«Κρίνουμε βεβαίως αναγκαίο να σημειώσουμε ότι τα ανωτέρω δεν αναιρούν το δικαίωμα το οποίο συμφώνως προς το άρθρο 275 παρ. 1 Κ.Π.Δ. έχει οποιοσδήποτε πολίτης, όταν υποπίπτει στην αντίληψή των ότι οι υπάλληλοι ή οι επισκέπτες (…) διαπράττουν με οποιονδήποτε τρόπο αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, π.χ. κατέχουν και εισάγουν (…) με ή χωρίς το όχημά των ναρκωτικά ή έχουν αφαιρέσει αντικείμενα (…) κ.λ.π., να τους συλλαμβάνουν και να τους παραδίδουν στην προσκαλούμενη προς τούτο αστυνομική αρχή.»

Το άρθρο 275 του ΚΠΔ που αναφέρει ο Άρειος Πάγος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα οι ανακριτικοί υπάλληλοι των άρθρων 33 και 34, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση, ενώ οποιοσδήποτε πολίτης το δικαίωμα, να συλλάβουν το δράστη, τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 279 του Κώδικα για την άμεση προσαγωγή του στον εισαγγελέα.»

 Σύμφωνα με τις σχετικές σημειώσεις Καθηγητή Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου οι Έλληνες Πολίτες έχουν δικαίωμα σύλληψης κάθε παραβάτη που διαπράττει προφανές αυτόφωρο πλημμέλημα η κακούργημα με την υποχρέωση την άμεσης προσαγωγής του στον εισαγγελέα η καλύτερα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ώστε να μη μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα περιορισμού του δράστη (αρ.275, αρ.279 του ΚΠΔ)

πηγη 



Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.