Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να απαντήσουν και οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα βγάλουν το “φίδι από την τρύπα” και οχι οι πολιτικαντες...

Το νέο όμως τουρκικό σχέδιο στην Α.Μεσόγειο μετά το χθεσινό ελληνο-αιγυπτιακό μνημόνιο μας το αποκαλύπτει ο γνωστός μας Τούρκος Ναύαρχος Cihat Yaycı, ο οποίος ομιλεί ουσιαστικά για επερχόμενο ψυχολογικό πόλεμο από την Άγκυρα, σε Αθήνα και Κάιρο.


Μιλώντας στο Κέντρο Ναυτικών στρατηγικών σπουδών του Πανεπιστημίου Bahçeşehir (BAUDEGS), έκανε δήλωση σχετικά με τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

“Δεν αποτελεί ουσιαστικά λύση το να στείλουμε πολεμικά πλοία στην περιοχή για να δείξουμε ότι η ΑΟΖ ανήκει σε εμάς, επειδή τα πολεμικά πλοία μας μπορούν να υλοποιήσουν την εκπαίδευσή τους ελεύθερα παντού.

Για να δείξουμε ότι αυτή η περιοχή ανήκει σε εμάς (Τουρκο-λιβυκό μνημόνιο) και να διεκδικήσουμε έμπρακτα τα δικαιώματά μας, είναι απαραίτητο να στείλουμε αμέσως πλοίο για σεισμικές έρευνες ή εξόρυξη στην περιοχή.

Επιπλέον, το πιο σημαντικό είναι ότι η ΑΟΖ μας πρέπει να δηλωθεί επίσημα στην Ανατολική Μεσόγειο αμέσως, σαν να είχε συναφθεί συνθήκη με το Ισραήλ και τον Λίβανο χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνο.

Κατά την εκπλήρωση των ζητημάτων που αναφέρω παραπάνω, τα οφέλη και οι ανάγκες λαμβάνονται υπόψη όσον αφορά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας”.

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι πιθανότατα να ετοιμάζονται να απαντήσουν στην ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία με πιθανή ανακήρυξη ΑΟΖ στον ΟΗΕ, προσπαθώντας να ασκήσουν παράλληλα έναν ισχυρό ψυχολογικό πόλεμο σε Ελλάδα και Αίγυπτο με την αποστολή μοίρας πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων, κάτι που βλέπουμε ήδη εδώ και μεγάλο διάστημα.

Για το ζήτημα αυτό όμως ασχολείται εκτός της ελληνικής κυβερνήσεως και των αρμόδιων υπηρεσιών και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, με μονάδες του πέριξ της περιοχής που πιθανόν να προκαλέσει η Άγκυρα.

Μια Άγκυρα όμως, η οποία δεν έχει “εξουσιοδότηση” από τη δύση για οποιαδήποτε επίδειξη στρατιωτικής ισχύος με άγνωστα αποτελέσματα, μιας και το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ανέφερε πρόσφατα ότι επιθυμεί “ειρήνη” στην Α.Μεσόγειο, η οποία αποτελεί παράλληλα και την ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Παρόλα αυτά, η Ελλάδα και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα κληθούν και πάλι να βγάλουν ουσιαστικά το “φίδι από την τρύπα”, αφού οτιδήποτε επιχειρηθεί από τουρκικής πλευράς θα έχει αρχικά την άμεση ελληνική απάντηση.

Το γεγονός όμως είναι ότι η Άγκυρα επιζητεί στρατηγικό και στρατιωτικό έλεγχο σε μια τεράστια περιοχή, “προβληματίζοντας” Ουάσιγκτον και Μόσχα με τα σχέδια της που αποκλίνουν από τα δικά τους παγκόσμια σχέδια.




πηγη 


Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.