Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Ρωσικά δημοσιεύματα προειδοποιούν για το πολύ άσχημο και ύποπτο σχέδιο της Τουρκίας, εις βάρος της Ελλάδος...

 “Βόμβα” ρωσικών ΜΜΕ για τα εδάφη που θέλουν να ελέγξουν οι Τούρκοι με αναφορά στη Δυτική Θράκη και Ρόδο


Την ίδια στιγμή ρωσικά δημοσιεύματα προειδοποιούν το πολύ άσχημο και ύποπτο σχέδιο της Τουρκίας που επιθυμεί μια καλή θέση στην παγκόσμια σκακιέρα σε βάρος της Ελλάδος, και άλλων χωρών της περιοχής.

Το άρθρο αναφέρει ότι “πρώτα απ ‘όλα, οι Τούρκοι διεκδικούν τις περιοχές του Kars και του Ardahan. Στην συνέχεια επιζητούν με κάθε τρόπο την αυτονομία της Δυτικής Θράκης, όπου ζουν Μουσουλμάνοι.

Η “επιστροφή” της ελληνικής περιοχής στην Τουρκία θα επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί μέσω λαϊκού δημοψηφίσματος (πιθανόν στα πρότυπα του Κοσσυφοπεδίου κάποια στιγμή στο μέλλον).

Το παν-τουρκικό σχέδιο περιλαμβάνει όλα τα εδάφη από τη Μοσούλη έως την Αλεξάνδρεια, τα οποία κατά το ΑΚΡ θα πρέπει να γίνουν τουρκικά, επειδή ενώνονται από μια μόνο πίστη (Ισλάμ) και έναν πληθυσμό που ακολουθεί τα τουρκικά έθιμα.

Η Βόρεια Συρία συμπεριλήφθηκε επίσης στην τροχιά της επιρροής της Άγκυρας. Σήμερα το κείμενο του «Εθνικού όρκου» ερμηνεύεται ευρέως από Τούρκους πολιτικούς σοβινιστές.

Οι ίδιοι θέλουν να καταλάβουν πολλά ελληνικά εδάφη, συμπεριλαμβανομένου του περίφημου νησιού της Ρόδου, το μεγαλύτερο μέρος του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Η βουλγαρική πόλη Βάρνα, σχεδιάζεται επίσης να “παραχωρηθεί” στην Τουρκία, γιατί υπήρχε κάποτε μια βάση του στόλου του Σουλτάνου στη Μαύρη Θάλασσα.

Στον ευρωπαϊκό τύπο, μπορεί κανείς να διαβάσει συχνά απόψεις για τα απίστευτα όνειρα των οπαδών της ιδέας μιας Μεγάλης Τουρκίας που υποστηρίζονται από τον σημερινό Πρόεδρο Ερντογάν. Για τη μοίρα του κόσμου στην Ευρώπη, τέτοια σχέδια όμως δεν είναι καθόλου καλά”, καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.

Το πιο επικίνδυνο όμως σε όλα αυτά τα άκρως φασιστικά τουρκικά σχέδια είναι ότι, όταν και με όποιο τρόπο αποχωρήσει από την εξουσία ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, θα έχει αφήσει μια πολύ καλή παρακαταθήκη για τους επόμενους Τούρκους προέδρους της χώρας, ώστε να υλοποιήσουν αυτοί ότι δεν πρόλαβε ο ίδιος, εκτός και αν δεν υπάρχει πλέον το τουρκικό κράτος όπως το γνωρίζουμε σήμερα.





πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.