Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Αυτη η ξεφτιλα, ειναι βαρια βιομηχανια της Ελλαδος; Μηπως ειναι απλως...ΞΕΦΤΙΛΑ;

“ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ” Ή ΞΕΦΤΙΛΑ;
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΣΙΜΠ@ΥΚΙ@ ΣΕ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΜΕΘΥΣΤΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ;
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΩΝ “ΠΑΓΚΟΜΙΩΝ ΛΙΓΟΥΡΗΔΩΝ”;

Την ονομάσαμε “βαριά βιομηχανία” αλλά βιομηχανία σαφώς και δεν είναι. Λέμε ότι συνεισφέρει στο ΑΕΠ έως και 25% . Δεν διαφωνούμε διότι εδώ και χρόνια δεν έχουμε άλλους τομείς όπως πραγματική βιομηχανία, πρωτογενή τομέα κ.λ.π.

Αλλά να γίνει αυτό λόγος να ξεφτιλιζόμαστε διεθνώς και να φαντάζουμε ως οι “παγκόσμιοι λιγούρηδες” πάει πολύ και μας προσβάλει ως λαό και ως Έθνος. Άλλωστε τούτος εδώ ο τόπος έχει επιβιώσει και χωρίς τουρισμό αλλά και με μειωμένο στα χρόνια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης. Και το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά δεν κατάφεραν να έχει η Χώρα κι άλλες πηγές εσόδων, δεν θα πρέπει ως λαό να μας καταντήσει να παίρνουμε τσιμπ@ύκι@ στον κάθε άπλυτο που πατάει το πόδι του εδώ.

Οι εικόνες που είδαμε κατά την άφιξη των πρώτων τουριστών στην Ελλάδα σαφώς και μας προσβάλουν όλους . Οι λύρες, οι χοροί και τα πυροσβεστικά που πετάνε νερά στα αεροπλάνα θυμίζουν παλαιότερες εποχές.

Ποιος δεν θυμάται στα πρώτα χρόνια του έγχρωμου Ελληνικού κινηματογράφου την ταινία “Γοργόνες και μάγκες”, όταν περίμεναν εν αγωνίως τους ξένους τουρίστες σε ένα απομακρυσμένο νησί και τι αντίκρισαν τα μάτια τους όταν έγινε η απόβαση κάποιων πεινασμένων εκεί. Ποιος δεν θυμάται τα κεφτεδάκια από τον Γιάννη Βογιατζή που έπεσαν σαν ακρίδες πάνω τους οι τουρίστες και τα κατασπάραξαν..

Γιατί κακά τα ψέματα, αλλά υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα τουρισμού που δεν προσφέρει αλλά αντιθέτως δημιουργεί και μεγάλα προβλήματα στον τόπο. Υπάρχουν αυτοί που όλη την ημέρα τη βγάζουν με μια σαλάτα και μια φέτα καρπούζι, για να έχουν χρήματα να μπεκροπίνουν τα βράδια και να δημιουργούν προβλήματα.

Να μην ξεχνάμε ότι είχαμε και αρκετά εγκλήματα λόγω αυτής της μορφής τουρισμού αλλά και εικόνες σε κάποιες περιοχές που προκαλούν θλίψη και αηδία, όπως στον Λαγανά στη Ζάκυνθο ή στο Φαληράκι της Ρόδου.

Ποιος ξεχνά ειδικά από τους παλαιότερους τι γινόταν στα Μάταλα στην Κρήτη, από τους Χίπις τότε αλλά και άλλες ομάδες που εξέφραζαν την “ελευθεριότητα” κάνοντας απίστευτα όργια αφού πρώτα έπιναν ότι πίνεται, υγράς και στερεής μορφής..

Αλλά έχουμε και τον δήθεν “κυριλέ” τουρισμό και είναι δήθεν γιατί τις περισσότερες φορές οι ξένοι τουρίστες δεν προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες. Έρχονται με μια πτήση τσάρτερ, τους παραλαμβάνει ένα λεωφορείο και τους κλείνει σε ένα ξενοδοχείο, όπου εκεί και θα φάνε , εκεί θα πιούνε, εκεί θα χεστούνε και τις περισσότερες φορές η βόλτα τους εκτός ξενοδοχείου είναι για να δούνε κάποιο από τα αξιοθέατα της Χώρας μας.

Και θα πρέπει λοιπόν εμείς να ξεφτιλιζόματσε διεθνώς και να τρέχουν δεξιά κι αριστερά Υπουργοί να υποδεχτούν τους τουρίστες, όπως ο Θεοχάρης που πήγε στη Μύκονο και την ίδια ώρα είχαμε συλλήψεις αλλοδαπών στο νησί για διακίνηση ναρκωτικών;

Και δεν ξέρουμε αν σημειολογικά επέλεξε να επισκεφθεί πρώτα τη Μύκονο, στην οποία συνωστίζονται οι φραγκάτοι για τη μεγάλη ζωή και τα όργια, λες και αυτό αποτελεί διαφήμιση για τη Χώρα μας. Αλλά όταν το σποτ που οι ίδιοι έβγαλαν για να διαφημίσουν τη Χώρα ως τουριστικό προορισμό, δεν θυμίζει τίποτα από Ελλάδα, δεν θα περιμέναμε κάτι περισσότερο.

Γιατί όταν η Χώρα δεν έχει μορφές τουρισμού, όπως θρησκευτικό, καταδυτικό, αγροτικό κ.λ.π.., το μόνο που μένει είναι ο ήλιος οι παραλίες και ο αρχαίος πολιτισμός μας που και αυτόν τον θάβουν, όπως κάνουν και με την Ορθοδοξία.

Κάντε λοιπόν κύριοι όσες υποκλίσεις θέλετε και βαράτε νταούλια και ζουρνάδες.. Εμείς δεν θα πέσουμε στα τέσσερα, ούτε θέλουμε να είμαστε οι “λιγούρηδες” αυτού που εσείς λέτε τουρισμό…








πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.