Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Αντι για ξανθιες τουριστριες, η Γερμανια φετος το Καλοκαιρι, θα μας στειλει 50.000 <μελαχροινους>.....Περαστικα μας !

Το 4ο Ραιχ αποφασισε να ξεφορτωθει μερικες χιλιαδες λαθρο....
Πως; 
Του στελνει στον σκουπιδοτενεκε της Ευρωπης την Ελλαδα......
Καλο δεν ειδαμε, απ την ΕΕ μεχρι σημερα...
Γιατι τους παρακαλαμε να μεινουμε; 



Σοκαριστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από την Γερμανία, αναφορικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι το Βερολίνο μπορεί πλέον ελεύθερα να απελάσει αλλοδαπούς πίσω στις χώρες από όπου έχουν προέλθει, δηλαδή έχουν χρησιμοποιήσει ως σημείο εισόδου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sputnik η Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών πριν ξεκινήσει να υποδέχεται εκ νέου πρόσφυγες από τη Γερμανία!

Για πόσους μιλάμε;

Τουλάχιστον 50.000 μέσα στο 2020. Όπως όλοι αντιλαμβάνονται, μια χώρα η οποία μαστίζεται από την υπογεννητικότητα, την ανυπαρξία συνόρων με δεκάδες παράνομες εισόδους κάθε ημέρα και ένα αριθμό αλλοδαπών που βρίσκεται στην Ελλάδα που ουδείς γνωρίζει πόσος είναι ακριβώς,  50.000 νέοι αλλοδαποί θα δώσουν τη χαριστική βολή σε μια χώρα που ήδη παραπαίει.

Η μονή που δεν ανησυχεί είναι βέβαια η ελληνική(;) κυβέρνηση η οποία επιθυμεί την είσοδο στη χώρα του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού αλλοδαπών χωρίς να προσδιορίζει κανένα όριο στην οροφή του αριθμού αυτού: "Όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα", είναι αυτό που τεκμαίρεται από την παρούσα πολιτική.

Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας δήλωσε στη Βουλή ότι θα χρειαστούν για να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Άρα απο την Ελλάδα δεν πρόκειται να προέλθει η παραμικρή αντίδραση.

Όπως αναφέρει το Sputnik το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το Βερολίνο μπορεί να απελάσει αιτούντες άσυλο σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, τονίζοντας ότι οι κακές συνθήκες διαβίωσης στις χώρες αυτές δεν αποτελούν λόγο για την παρεμπόδιση των απελάσεων.

Δηλαδή τη μια μας κατηγορούν για «αποθήκες ψυχών» και απαράδεκτες συνθήκες στα ΚΕΠΑ και την άλλη ετοιμάζονται να στείλουν  και άλλους αλλοδαπούς.

Την ίδια στιγμή, αποφάνθηκε ότι οι αξιώσεις για απέλαση θα μπορούσαν να απορριφθούν αν ο αιτών ήδη λαμβάνει επικουρική προστασία σε άλλη χώρα της ένωσης.

«Το δικαστήριο βγάζει μια απόφαση, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ξέρει την πραγματικότητα που επικρατεί. Γνωρίζουμε όλοι ότι οι συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά «καυτά σημεία»  είναι τραγικές» επισημαίνει στο Sputnik o Γιώργος Τσαούσης, δικηγόρος και πρόεδρος της ένωσης Νομικών μεταναστευτικού δικαίου «IMMIGRATIO».

«Πέρα από κάθε ρατσισμό, πρέπει να λάβουμε υπόψιν και τις ανησυχίες των Ελλήνων. Ας μη θεωρούμε ότι όσοι διατυπώνουν μια κριτική και επιφυλάξεις είναι φασίστες ή ακροδεξιοί», τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως επισημαίνει, «αν μας στείλουν πίσω αριθμούς της τάξεως των 50.000 όπως διαβάζω μέσα στον επόμενο χρόνο, δεν έχουμε χώρο να τους φιλοξενήσουμε. Η κυβέρνηση μέσα σε τέσσερα χρόνια δεν έχει καλύψει ούτε τα βασικά στο προσφυγικό ενώ θα μπορούσε να είχε κάνει και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αξιοπρεπείς χώρους διαβίωσης για αυτούς».

Άποψή του είναι ότι οι οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες της Ελλάδας την κάνουν να μην μπορεί να προσφέρει παραπάνω στο προσφυγικό. «Ωστόσο, πρέπει να είμαστε συνεπείς στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις. Θα μας στείλει πίσω κάποιους ανθρώπους η Γερμανία που έχουν σκοπό να ξαναπάνε σε αυτήν. Θα δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος».

Σύμφωνα με τη Sueddeutsche Zeitung, από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2018, η Γερμανία απέλασε 8.658 αιτούντες άσυλο σε άλλες χώρες της ΕΕ, αριθμός μεγαλύτερος από το προηγούμενο έτος που είχαν καταγραφεί 7.102 απελάσεις.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, το γραφείο μετανάστευσης της Γερμανίας ζήτησε από άλλα κράτη της ΕΕ να δεχτούν 51.558 πρόσφυγες, ενώ 35.375 αιτήσεις εγκρίθηκαν.

Έτσι, το μερίδιο των απελαθέντων προσφύγων αυξήθηκε απότομα στο 24,5% από 15,1 το 2017.

«Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι συνεχώς στέλνει στις χώρες υποδοχής και περισσότερους ανθρώπους», επισημαίνει ο Γ. Τσαούσης.

«Η απόφαση αυτή του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου δεν αποτελεί ένα νέο εφεύρημα αφού προβλέπει την εκπλήρωση των υφιστάμενων κανονισμών που απορρέουν από τον κανονισμό του Δουβλίνου», επισημαίνει στο Sputnik o δικηγόρος Πολύκαρπος Αδαμίδης, αναπληρωτής Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Προμηθειών και Διεθνών Σχέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

«Νομικό έρεισμα για την επιστροφή τους υπάρχει. Το θέμα είναι πολιτικό. Είναι θέμα πολιτικής η διευθέτηση» προσθέτει.


πηγη 


Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.