Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Ξεφτιλιστηκε, ξεβρακωθηκε ο Τραμπ! Παραδιδει και τους Γκιουλενιστες στον Σαλεμενο και τους Κουρδους.....

Δραματικές εξελίξεις έχουμε τις τελευταίες ώρες τόσο στη Συρία, όσο και στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. 

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει προσκαλέσει τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί την Τουρκία εντός του 2019, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Τσαβούσογλου, ο Τραμπ ζήτησε λίστα με Γκιουλενικούς από τον Ερντογάν, ενώ την ίδια στιγμή πριν λίγο, είχαμε την σύλληψη ιμάμη στο Νιου Τζέρσει. Ανοίγει με λίγα λόγια ο δρόμος για την έκδοση Γκιουλέν;

Ταυτόχρονα, εντός ολίγων ημερών, θα έχουμε εξελίξεις και με τον τραπεζίτη Hakan Atilla!

«Αν και δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση, ο πρόεδρος είναι ανοικτός σε μια πιθανή συνάντηση στο μέλλον» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Χόγκαν Γκίντλι.

Νωρίτερα η τουρκική προεδρία είχε γνωστοποιήσει ότι προσκάλεσε τον Τραμπ για επίσκεψη μέσα στο νέο έτος.

Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή, στην οποία μάλιστα ο Τραμπ, όπως έγραψε στο Twitter, έλαβε τη διαβεβαίωση του Τούρκου ομολόγου του, ότι θα εξοντώσει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Η εξέλιξη έρχεται σε μία περίοδο ραγδαίας επιδείνωσης των σχέσεων της γειτονικής χώρας με το Ισραήλ.

Ο Ερντογάν έχει κατηγορήσει τον Βενιαμίν Νετανιάχου ότι είναι ένας «αδύναμος» και «τρομοκράτης κατακτητής».

Και εκείνος όμως απαντώντας εξαπέλυσε βέλη κατά του Τούρκου προέδρου.

«Ο Ερντογάν δεν είναι συνηθισμένος να του απαντούν, αλλά θα πρέπει να το συνηθίσει.

«Εκείνος που έχει καταλάβει τη βόρεια Κύπρο, που έχει καταπατήσει τα κουρδικά εδάφη και σφαγιάζει αμάχους στην Αφρίν, δεν μπορεί να μας κάνει κηρύγματα για αξίες και ηθική» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΟΥΡΔΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΛΗ

Βάσει του οδικού χάρτη για την Μάνμπιτζ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να υπάρξει πλήρης αποχώρηση των μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας. Η Άγκυρα χαρακτηρίζει τη YPG τρομοκρατική οργάνωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ταξιδέψει στη Ρωσία για να συζητήσει τη διαδικασία αποχώρησης τις επόμενες ημέρες, μετέδωσε εξάλλου το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.