Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Τοσκα, ασε την αστυνομια να καθαρισει τα Εξαρχεια, δυο μερων δουλεια ειναι μονο !






400 και πάνω απεγνωσμένοι κάτοικοι των Εξαρχείων και πέριξ υπογράφουν τρισέλιδο έγγραφο, το οποίο στάλθηκε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Σε αυτό περιγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την τραγική κατάσταση που βιώνει η ιστορική γειτονιά!

Οι αναφορές σοκάρουν! Η εγκληματικότητα, η ασυδοσία και η βαρβαρότητα ξεπερνάει κάθε όριο της ανθρώπινης λογικής, ενώ δεν αποκλείεται όλα αυτά να εξαπλωθούν και σε άλλα μέρη της Αθήνας.

Το κείμενο αναφέρεται στην παγιωμένη πλέον πρακτική της «απαγόρευσης» εισόδου της Αστυνομίας στα Εξάρχεια που οδηγεί σε γκετοποίηση και δημιουργία ενός «αυτόνομου κρατιδίου εγκληματικότητας», το οποίο επηρεάζει όλες τις γύρω περιοχές.

Υπογραμμίζεται η απομάκρυνση των κρατικών φορέων από την περιοχή και η στοχοποίηση μικρών και μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, με στόχο να μην υπάρχει πλέον ελεύθερο επάγγελμα αλλά κρατική εξάρτηση και επιδόματα.

Στο κείμενο επισημαίνεται, ότι οι κάτοικοι έχουν πλέον αρχίσει να θεωρούν πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, ώστε τα Εξάρχεια να καταστούν βάση, καταφύγιο και ορμητήριο ανομίας.

Στο ίδιο κείμενο καταγράφονται τουλάχιστον 22 αξιόποινες πράξεις, οι οποίες τελούνται διαρκώς στα Εξάρχεια και καθιστούν την ζωή στην περιοχή αφόρητη.

Τέλος, ιδιαίτερη νύξη γίνεται στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι από τις έκνομες δραστηριότητες, στην «πολιτοφυλακή» που υποκαθιστά την ΕΛ.ΑΣ., στους δυσβάσταχτους φόρους, δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ που καταβάλλουν χωρίς ανταπόδοση από την Πολιτεία και φυσικά στις απαντήσεις των απλών αστυνομικών οργάνων, όταν καλούνται, που συνοψίζονται στην κλασική πλέον φράση: «Αν μας λύνανε τα χέρια, μέσα σε λίγες ημέρες θα είχαμε επιβάλλει σταθερά την νομιμότητα στα Εξάρχεια».

Η «πολιτοφυλακή» που αντικαθιστά μάλιστα την ΕΛ.ΑΣ. προβαίνει κατά ακιρούς σε «συλλήψεις» ατόμων που διακινούν ναρκωτικά, προκειμένου αφενός να κερδίσουν την συμπάθεια πολιτών, αφετέρου να «νομιμοποιήσουν» την δράση τους στα μάτια της κοινής γνώμης.

Στην έκκλησή τους προς τον Εισαγγελέα, τονίζουν ακόμα ότι η αναφορά και διαμαρτυρία τους θα κοινοποιηθεί σε όλα τα Ελληνικά, Διεθνή και Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, σε διεθνή φόρα, οργανισμούς και λόμπυ, στις σημαντικότερες πρεσβείες ξένων κρατών και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο. Πρόκειται μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να οργανώσουν και κινητοποίηση στην περιοχή.

http://www.el.gr

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.