Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Αν σε κλεψει η τραπεζα δεν θα βρεις το δικιο σου...ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΗ ειναι ! ! !

Αφορισμενο ψηφισες; 

Καλα να παθεις....

Εμεις ομως τι φταιμε;



Σε πανικό ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καθώς σε ερώτηση για τη νέα τροπολογία που δίνει στην Τράπεζα της Ελλάδος τον ρόλο του εισαγγελέα, με σκοπό να μη λογοδοτούν τραπεζικά στελέχη σε περιπτώσεις  αναδιάρθρωσης ή διαγραφής χρεών, οφειλών ή χρεών, προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο.

Συγκεκριμένα, για την επαναφορά της ακαταδίωκτου και της ασυλίας των τραπεζιτών, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «δεν υπάρχει επαναφορά της ασυλίας. Είναι λάθος αυτή η εκτίμηση και αυτή η διατύπωση. Ενισχύουμε τη διάταξη που ψηφίσαμε και ισχύει από 1 Ιουλίου με έναν επιπλέον διαδικαστικό στάδιο στην προκαταρκτική εξέταση που ζητεί ουσιαστικά πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς της τράπεζας της Ελλάδας. 

Με αυτή τη πραγματογνωμοσύνη θα διαπιστώνεται από τα πλέον αρμόδια χείλη εάν τηρήθηκαν ή όχι οι κανόνες της Τράπεζας της Ελλάδας, εάν υπήρχε ζημία και ποιο είναι το ακριβές ποσό της ζημίας, ώστε να μπορούν στη συνέχεια οι δικαστικοί λειτουργοί που τρέχουν μία προκαταρκτική εξέταση να προχωρήσουν στα περαιτέρω. Είναι εντελώς διαφορετική αυτή η ρύθμιση, είναι ενισχυτική ρύθμιση. Είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που καθιέρωνε στην πραγματικότητα το ακαταδίωκτο».

Από τα πιο επίσημα χείλη υπάρχει η παραδοχή ότι η Τράπεζα της Ελλάδας αποκτάει ρόλο εισαγγελέα, καθώς θα της ζητείται έκθεση για να προχωρήσει προκαταρκτική εξέταση για απιστία η οποία στρέφεται κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος και αφορά σε αναδιάρθρωση ή διαγραφή δανείων, οφειλών ή χρεών. Οι δηλώσεις του Γιώργου Φλωρίδη περί άρσης του τραπεζικού ακαταδίωκτου, όχι μόνο τηρήθηκαν, αλλά θεμελιώνεται ακόμη περισσότερο η προστασία των τραπεζικών στελεχών και η ασυλία τους.


πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.