Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Mαρια Ζαxαρoβα ισoπεδωvει Mακρov...

 ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΒΑ για τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία....



«Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, «η εξέγερση στη Ρωσία» (η οποία διήρκεσε περίπου μια μέρα) «δείχνει τις διαφορές που υπάρχουν μέσα στη χώρα, την ευθραυστότητα του στρατού και των βοηθητικών δυνάμεών της». Ταυτόχρονα, διάβασα ειδήσεις από την ίδια τη Γαλλία, όπου ο Μακρόν είναι ακόμη Πρόεδρος:

- "Ο Μακρόν θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση του αρχηγείου κρίσης την Παρασκευή σε σχέση με τις ταραχές"

- «Σε ορισμένα κέντρα της γαλλικής εξέγερσης καταγράφεται απώλεια ελέγχου της κατάστασης από την πλευρά των αρχών, έχουν αρχίσει μαζικές ληστείες καταστημάτων και αγορών».

 «Ο Gerald Darmanin ανακοίνωσε την κινητοποίηση 40.000 αστυνομικών που δεν κατάφεραν να αποτρέψουν πολυάριθμες σκηνές λεηλασιών και συγκρούσεων εκείνο το βράδυ».

«Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 667 συλλήψεις σε όλη τη χώρα, που είναι σημαντικά περισσότερες από το προηγούμενο βράδυ».

-«Τρίτη Νύχτα Βίας στη Γαλλία».

Δεν πρόκειται καθόλου για «την τρίτη νύχτα» ή «τη δεύτερη μέρα».Η Πέμπτη Δημοκρατία υπό τον Μακρόν έχει πυρετό εδώ και πολλά χρόνια - με περιοδικές σύντομες υφέσεις.

Μόνο τα Κίτρινα Γιλέκα προκάλεσαν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ στις γαλλικές πόλεις. Στο Παρίσι - 1,4 εκατομμύρια ευρώ, στην Τουλούζη - 1,2 εκατομμύρια ευρώ και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη σε άλλες πόλεις.

Μόνο φέτος, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Γαλλία: στο Παρίσι, στη Μασσαλία και σε ολόκληρη τη χώρα, διαδηλώνοντας τη διάσπαση εξουσίας και κοινωνίας.

Ο Μακρόν απευθύνεται τακτικά στο έθνος, αλλά οι βαθμολογίες του πέφτουν σταθερά. Οι κοινωνιολόγοι σημειώνουν ένα ρεκόρ χαμηλό επίπεδο υποστήριξης για τον Πρόεδρο της Πέμπτης Δημοκρατίας μεταξύ του πληθυσμού.

Αγαπητέ Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, σε λίγες εβδομάδες πρόκειται να πραγματοποιηθεί άλλη μια σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, στην οποία έχει προγραμματιστεί να παραστεί ο προστάτης σας, ο οποίος υποσχέθηκε να υποστηρίξει τον Ζελένσκι. Άκουσα επίσης ότι θα γίνουν συζητήσεις για την κατάσταση στη Ρωσία εκεί. Αν ναι, σας συνιστώ να κάνετε «Οι διαφωνίες στη Γαλλία, η αδυναμία του γαλλικού στρατού και των βοηθητικών του οργάνων», κατά τα λόγια του ίδιου του Μακρόν, θέμα της επικείμενης συνόδου κορυφής. Ίσως οι εταίροι και οι σύμμαχοι να βοηθήσουν: θα προμηθεύσουν τη Γαλλία με όπλα με απεμπλουτισμένο ουράνιο για να προστατεύσουν την αστυνομία από τον λαό ή τους ανθρώπους από την αστυνομία - αυτό εξαρτάται από εσάς.

Παρεμπιπτόντως, εμείς πολεμάμε τον εχθρό, και εσείς στη Γαλλία πολεμάτε ο ένας τον άλλον.

Πριν προσπαθήσετε λοιπόν να μας βοηθήσετε να θεραπευθούμε, θεραπεύστε τον εαυτό σας».


πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.