Με συνταγή κορωνοϊού ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει η παγκόσμια κοινότητα την εποχική γρίπη που δεν είναι άλλη από το εμβόλια παντού και μάλιστα τύπου mRNA....
Φαίνεται ότι οι φαρμακευτικές δεν πτοούνται παρά την δημοσιοποίηση των ανεπιθύμητων παρενεργειών των εμβολίων mRNA για τον COVID-19 από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ CDC το οποίο είναι και το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο αμερικανικός οργανισμός αν και αργοπορημένα δημοσίευσε μελέτη αναφορικά με το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίου (VAERS) το οποίο είναι ένα πρόγραμμα το οποίο συνδιαχειρίζονται το CDC και ο FDA και δείχνει ανησυχητικά ευρήματα ασφάλειας για θανάτους και μια σειρά από εξαιρετικά ανησυχητικά θρομβοεμβολικά, καρδιακά, νευρολογικά, αιμορραγικά, αιματολογικά, ανοσοποιητικά επεισόδια μεταξύ ενηλίκων στις ΗΠΑ, απόρροια της λήψης σκευασμάτων mRNA..
Όμως οι μεγάλες εταιρίες φαρμάκων ήδη τρίβουν τα χέρια τους και είναι έτοιμες να βάλουν μπροστά τις μηχανές και να αυξήσουν τα έσοδά τους, ώστε να παραγάγουν νέα εμβόλια για την γρίπη, τα οποία θα είναι πιο… αποδοτικά και θα μπορούν να προφυλάξουν σε μεγαλύτερο βαθμό, τόσο στο επίπεδο της βαριάς νοσηλείας όσο όμως και της θνησιμότητας (κάπου τα έχουμε ξανακούσει αυτά).
Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «Science», μια ομάδα ερευνητών από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδιάζει ένα νέο mRNA εμβόλιο μιας δόσης που ενισχύει την ανοσία έναντι των 20 γνωστών υποτύπων του ιού της γρίπης.
Το εμβόλιο αυτό μάλιστα έχει δείξει ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε προκλινικά μοντέλα και αναμένεται να δοκιμαστεί πολύ σύντομα σε ανθρώπους. Σε καμία περίπτωση όμως τα νέα εμβόλια δεν αναμένεται να εμποδίσουν την διασπορά του ιού ή να εξαφανίσουν την εποχική γρίπη, όπως επισημαίνεται από Ελληνες επιστήμονες.
Ο λόγος για τον οποίο η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει στραφεί στην ανάγκη ενός νέου εμβολίου σχετίζεται άμεσα με τα χαμηλά ποσοστά προστασίας που παρέχουν τα υπάρχοντα εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης.
Η πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης -σε επίπεδο ανοσοποίησης του πληθυσμού- υστερεί σημαντικά σε σχέση με τον κορωνοϊό, καθώς τα εμβόλια που προλαμβάνουν τη νόσηση αλλά και την εισαγωγή σε νοσοκομείο δεν ξεπερνούν σε αποτελεσματικότητα το 50%, ενώ του κορωνοϊού ξεπέρασαν στις αρχές το 85%, όπως αναφέρουν αλλά οι παραδοχές είναι αρκετά διαφορετικές.
Μάλιστα οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί ως προς την αναγκαιότητα εμβολιασμού, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων αλλά και των μικρών παιδιών.
«Το εμβόλιο είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τόσο τους οικείους μας όσο και τον εαυτό μας, και ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός είναι επιβεβλημένος» είναι το μήνυμα της συντριπτικής πλειονότητας των επιστημόνων.