Πολλοι βιαστηκαν να στειλουν συγχαρητηρια...
Μεταξυ αυτων και ο καταλαθος Πρωθυπουργος μας...
Mε βάση το γεγονός ότι αμφισβητούνται τα εκλογικά αποτελέσματα σε έξι Πολιτείες των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μίσιγκαν, στο Γουισκόνσιν, στη Νεβάδα, στην Αριζόνα, στην Τζόρτζια και στην Πενσυλβάνια, ο πρόεδρος Τραμπ σύμφωνα με το theepochtimes, λαμβάνει 232 εκλέκτορες έναντι 227 του Τ.Μπάιντεν.
Μέχρι να αποφασιστεί το τελικό αποτέλεσμα στις Πολιτείες αυτές, αυτή είναι η μέχρι τώρα σύνθεση του Κολεγίου των Εκλεκτόρων.
Σε ότι αφορά την Πολιτεία της Αριζόνα, έχει ενδιαφέρον να πούμε πως παρουσιάζονταν επί πολλές ημέρες με χρώμα μπλε, ότι δηλαδή είχε κερδηθεί σίγουρα από τους Δημοκρατικούς, όμως η επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής παραιτήθηκε διότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα της εταιρείας Dominion της οποίας το λογισμικό καταμετράει τις ψήφους.
Η Rae Chornenky παραιτήθηκε όταν μια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Πολιτείας αποκάλυψε με ανάρτησή της στο Twitte ότι η Chornenky δεν παρακολούθησε το Logic and Accuracy Test της Dominion στις 6 Οκτωβρίου.
Το Logic and Accuracy Test είναι μια δημόσια επίδειξη για να φανεί πως δουλεύουν οι εκλογικές μηχανές και για να πιστοποιήσει πως καταμετρούν σωστά και κατάλληλα τις ψήφους.
Με αυτά και με αυτά οι Ομοσπονδιακές Αρχές έχουν ξεκινούν επανακαταμετρήσεις με το χέρι. Διότι όπως αποδεικνύεται δεν μπορούν τα λογισμικά να αποδειχτούν αξιόπιστα και με κατάλληλους χειρισμούς μπορούν να βγάλουν άλλους… προέδρους.
Το που θα καταλήξει η περιπέτεια των αμερικανικών εκλογών δεν γνωρίζει κανείς. Όμως σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ν.Τραμπ έχει σκοπό να προχωρήσει στην καθαίρεση του Κρις Κρεμπς, του επικεφαλής της CISA (Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών), ο οποίος βγήκε να διαψεύσει δημόσια τις καταγγελίες των Ρεπουμπλικάνων περί νοθείας στις εκλογές.
Η ουσία όμως είναι ότι οι εκλογές θα τελειώσουν μονάχα όταν τελειώσουν οι νόμιμες διαδικασίες και εξεταστούν οι προσφυγές.
Στο μεταξύ «εκλεγμένος πρόεδρος» δεν υπάρχει, όσο δεν έχει σχηματισθεί Κολέγιο των Εκλεκτόρων για να επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Κάτι που αναμένεται να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε κανένα ΜΜΕ δεν μπορεί να «ανακηρύξει» εκλεγμένο πρόεδρο.