Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Σφαλιαρα ξεγυρισμενη απο Μακρον σε Ερντογκαν ! ! ! Ζητάει διακοπή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας...

Σε «τεντωμένο σχοινί» οι σχέσεις Γαλλίας – Τουρκίας, με γαλλικά μέσα να αναφέρουν πως η γαλλική κυβέρνηση πρόκειται να προτείνει στο Ευρωπαικό Συμβούλιο, διακοπή της τελωνειακής ένωσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας... 



Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού καναλιού Europe 1, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν είχε προειδοποιήσει τον Τούρκο πρόεδρο ότι προκαλεί πιθανές ευρωπαϊκές κυρώσεις, χωρίς να διευκρινίσει τη φύση τους, εάν συνέχιζε την επιθετική πολιτική του στην ανατολική Μεσόγειο και τις διακηρύξεις «μίσους» προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο κατηγορεί για ισλαμοφοβία.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον τελευταίο καιρό έχουν αναφερθεί πολλές φορές σε πιθανότητα επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις έχουν παραπεμφθεί για τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.

«Η τελωνειακή ένωση επιτρέπει οικονομικές ανταλλαγές αφορολόγητων και ωφελεί σε μεγάλο βαθμό την τουρκική οικονομία. Επομένως, η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει μεγάλα μέσα εναντίον της Τουρκίας επιτιθέμενη “στο πορτοφόλι’.




πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.