Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Οι Oυκραvoi τρέxoυν να σωθoυν εv μέσω σφoδρώv πυρώv και τα Eλλnvικα καvαλια μιλoυν...για viκες τωv Oυκραvωv ! ! !

Σε τροχιά ιστορικής νίκης κινούνται οι ρωσικές δυνάμεις καθώς η γενικευμένη ρωσική επίθεση έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Οι Ουκρανικές δυνάμεις δεν μπορούν να αντισταθούν για πολύ ακόμη και ήδη έχουν αρχίσει να χάνουν πολύτιμο έδαφος.



Οι Ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατάφεραν να μπουν από τα νοτιοανατολικά στο- μέχρι πρότινος-φρούριο των Ουκρανών στο Peski ενώ μπήκαν και στην Krasnogorovka. Πληροφορίες των δυνάμεων του Ντονέτσκ αναφέρουν πως οι μάχες έχουν μεταφερθεί μέσα στην πόλη.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας επίθεση σε Avdiivka and Maryinka. Οι δύο αυτές περιοχές μαζί με το Peski αποτελούσαν την ενισχυμένη αμυντική γραμμή των Ουκρανών. Από εκεί οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδιζαν το Ντονέτσκ.

Με την κατάληψη τους, η Ρωσία τερματίζει τον βομβαρδισμό του Ντονέτσκ και κλείνει το πρώτο Μέρος της επίθεσης.

Ταυτόχρονα οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το κέντρο του Soledar από νοτιοδυτικά και Δυτικά με τις ουκρανικές δυνάμεις να προσπαθούν να διαφύγουν από την πόλη εν μέσω σφοδρών πυρών.

Νωρίτερα οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την περιοχή Μπαχμούτσκι, 1,5χλμ από το κέντρο του Σολεντάρ.

Με υποστήριξη πυρός από το πυροβολικό του 2ου Σώματος Στρατού και τη ρωσική αεροπορία, μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ συνεχίζουν στην περιοχή την ταχεία ανάπτυξη της επίθεσης.

Στο Bakhmut, οι δυνάμεις της Wagner και των αερομεταφερόμενων δυνάμεων διέλυσαν τις ουκρανικές δυνάμεις καθώς και τις δυνάμεις των Εθνικών Ταγμάτων Azov, Dnepr που υποχωρούσαν.

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Peski!

Οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού και της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ αναπτύσσουν επίθεση σε πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα στα δυτικά της πρωτεύουσας του Ντονέτσκ.

Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις μπήκαν στον φρούριο των Ουκρανών, τον οικισμό Peski ο οποίος αποτελεί μέρος της οχυρωμένης περιοχής Avdeevsky των Ουκρανικών δυνάμεων.

Με τεράστια υποστήριξη πυροβολικού, τα ρωσικά και συμμαχικά στρατεύματα διέρρηξαν την ισχυρότερη άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και εισήλθαν στο χωριό κοντά στο Ντόνετσκ, το οποίο οι Ουκρανοί είχαν μετατρέψει σε πραγματικό φρούριο.

Τώρα οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να κινηθούν προς τα μέσα και να αποκτήσουν βάση στον οικισμό Sands.

Φοβούμενοι την περικύκλωση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχηματίζουν βιαστικά κονβόι και απομακρύνουν το ανθρώπινο δυναμικό από την επικίνδυνη περιοχή.

Στο ίδιο το χωριό ακούγονται εκρήξεις ενώ υπάρχουν πυκνοί καπνοί.

Στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia 24, ο επικεφαλής του Ντονέτσκ, Denis Pushilin, είπε επίσης ότι μονάδες του ρωσικού στρατού αναπτύσσουν επίθεση προς την Avdiivka και τη Maryinka.

«Οι μονάδες μας πρέπει να καταβάλουν πολύ σοβαρές προσπάθειες για να σπάσουν τη γραμμή άμυνας του εχθρού για να τον διώξουν από τα σημεία βολής, να τους καταστείλουν, να τους καταστρέψουν. Υπάρχουν ορισμένες επιτυχίες: οι μονάδες μας έχουν ήδη διασχίσει τον αυτοκινητόδρομο Yasinovataya-Konstantinovka, γεγονός που κατέστησε δυνατή την επίτευξη μιας αρκετά σοβαρής βάσης προς την κατεύθυνση της Avdiivka.

Υπάρχουν και άλλες επιτυχίες: οι μονάδες μας έχουν αποκτήσει βάση στον οικισμό Peski και τώρα μπορούμε ήδη να μιλήσουμε για ορισμένες θετικές τάσεις στην κατεύθυνση Maryinsky. Οι μονάδες κινούνται, οι συμμαχικές προσπάθειες είναι αρκετά σοβαρές από αυτή την άποψη», είπε ο Pushilin.

Το απόγευμα, «ρωσικές δυνάμεις έστησαν βάση στο χωριό Πέσκι στα προάστια του Ντόνετσκ».

Αυτό είναι, χωρίς υπερβολή, ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το Ντονμπάς: από εδώ, για 8 χρόνια, το ουκρανικό πυροβολικό βομβάρδιζε τις περιοχές του Ντόνετσκ.

«Διασπάμε τσιμεντένια χαρακώματα και ναρκοπέδια, σπάσαμε την αμυντική γραμμή και μπήκαμε στο Πέσκι», είπε ο διοικητής του 11ου συντάγματος του στρατού του Ντονέτσκ «Μαλάγια».

«Σιγά σιγά προχωράμε χωρίς απώλειες. Ο εχθρός έχει πέσει, τελείωσε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το τάγμα αρμάτων μάχης του 11ου συντάγματος συμβάλλει στην ήττα των ουκρανικών δυνάμεων και στην επίθεση των ρωσικών και συμμαχικών δυνάμεων προς τα δυτικά.

Στα περίχωρα του Bakhmut οι Ρώσοι!

Οι μάχες συνεχίζονται στην κατεύθυνση Bakhmut (Artemovsk). Στην ίδια την πόλη, οι Ουκρανοί προετοιμάζεται για παρατεταμένη άμυνα. Δημιουργούνται πρόσθετες οχυρώσεις, σημεία βολής και αποκλείονται δρόμοι.

Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη πλησιάσει το Αρτέμοβσκ: μάχες διεξάγονται στα περίχωρα και κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου.

Ο Κρασίλνικοφ, Αναπληρωτής Διοικητής της Επιχειρησιακής Διοίκησης «Βορράς» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, έκανε μια αρνητική πρόβλεψη για τους Ουκρανούς:

«Σε περίπτωση απώλειας του Μπαχμούτ, το Kramatorsk, το Slavyansk θα απειληθούν…»

Η 14η Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που βρίσκεται στην άμυνα αυτού του τομέα, έχει μεγάλες απώλειες.

Νωρίτερα δυνάμεις του Ντονέτσκ επιβεβαίωσαν την πλήρη κατάληψη των χωριών Pokrovske και Κρινιχνογιέ, νοτιοανατολικά του Artyomovsk.

Τέλος, ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν το αρχηγείο των ουκρανικών δυνάμεων στο Αρτεμόβσκ με τις ρωσικές δυνάμεις να προελαύνουν προς την πόλη κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Μ3.


πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.