Η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλο και πιο ισχυρή κριτική για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών. Άνθρωποι που ζητούν διεθνή προστασία κάνουν λόγο για περιστατικά κακοποίησης και για επαναπροωθήσεις, που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο...
Η κυβέρνηση διαψεύδει τις πληροφορίες αυτές, αλλά τώρα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες αρχίζει σχετική έρευνα. Μία σειρά θανάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκάλεσε διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα».
Η εφημερίδα του Ντίσελντορφ τονίζει ότι «σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση Aegean Boat People το 2021 είχαν καταγραφεί στο Αιγαίο 629 περιστατικά επαναπροωθήσεων (push-backs) που αφορούν 16.000 άτομα.
Η κυβέρνηση της Αθήνας απορρίπτει τις αιτιάσεις και χαρακτηρίζει ‘σκληρή, αλλά δίκαιη' την πολιτική της στο μεταναστευτικό.
Όμως οι αναφορές περί επαναπροωθήσεων και κακοποιήσεων είναι υπερβολικά πολλές και αξιόπιστες για να απαξιώνονται ως αποκύημα φαντασίας.».
Βλέπουμε πως τα γερμανικά ΜΜΕ αλλά και εν τέλει ο ΟΗΕ αποφάσισαν να θεωρήσουν ως «σοβαρές» τις τουρκικές συκοφαντίες και δημιουργούν ένα κλίμα εναντίον της Ελλάδας στην προσπάθειά της να ασφαλίσει τα σύνορά της.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες o Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν και ο υπουργός των Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού προχώρησαν σε συνεχείς ψευδείς δηλώσεις κατά τις Ελλάδας ότι ευθύνεται για θανάτους αλλοδαπών στα σύνορα.
Επί του πρακτέου εφάρμοσαν το δόγμα προπαγάνδας του Τζόζεφ Γκαίμπελς ο οποίος έλεγε «πες, πες στο τέλος κάτι θα μείνει»