Και μονο γι αυτα που γραφουν θα επρεπε να επεμβει ο εισαγγελεας....
Τι λεω τωρα ανεκδοτα;
Δειτε τι γραφουν και κριση εχετε...
Είναι καταδικαστέα η πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει την ποινή για την κατοχή μολότοφ από πλημμέλημα σε κακούργημα. Παραβιάζεται το ανθρώπινο δικαίωμα στη ρίψη μολότοφ, που αποτελεί κατάκτηση της Μεταπολίτευσης. Αλλωστε, το ζητούμενο δεν είναι αν ρίχνεις μολότοφ, αλλά σε ποια μεριά βρίσκεσαι όταν πέφτει. Στη σωστή ή στη λάθος; Επειδή κάποιοι βρίσκονται στη λάθος πλευρά τι φταίνε αυτοί που ρίχνουν τις μολότοφ; Σε μια «πλέρια δημοκρατική» κοινωνία αυτός που θα έπρεπε να τιμωρηθεί είναι αυτός που δέχεται τη μολότοφ, γιατί χωρίς καμιά αμφιβολία κάτι θα έχει κάνει.
Οπως πληροφορούμαι από τα φιλικά τους έντυπα θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αν χρειαστεί και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μάλιστα, εντός των ημερών θα κυκλοφορήσει σχετικό κείμενο συμπαράστασης με τις υπογραφές προσωπικοτήτων του «χώρου».
Οι αντιδράσεις όλων αυτών για την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, επί του συγκεκριμένου θέματος, θα ήταν γελοίες αν το πρόβλημα δεν ήταν τόσο σοβαρό.
Βέβαια, όπως έχει διαπιστώσει υψηλόβαθμο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από μολότοφ δεν σκοτώθηκε κανείς, πλην βεβαίως των τεσσάρων θυμάτων της ΜΑΡΦΙΝ, κάτι που αποσιωπάται χωρίς αιδώ από τους φαν των μολότοφ.
Δεκάδες αστυνομικοί έχουν υποστεί εγκαύματα και οι δράστες, αφού συνελήφθησαν –όσοι συνελήφθησαν– έπειτα από λίγο κυκλοφορούσαν και πάλι ελεύθεροι για να συνεχίσουν το «κοινωφελές» έργο τους.
Είναι συνήθης η φράση των αστυνομικών «εμείς τους πιάνουμε και σε λίγο τους ξαναβρίσκουμε μπροστά μας».
Φυσικά δεν ευθύνονται οι δικαστές γι’ αυτή την κατάσταση, καθώς κινούνται μέσα σε ένα πολύ συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που έχει θεσπίσει η νομοθετική εξουσία. Και αυτό το πλαίσιο επιχειρεί να αυστηροποιήσει –να εξορθολογίσει θα έλεγα– τώρα η κυβέρνηση.