Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Γυναίκες που εμβολιάστηκαν για τον κορωναιο παρουσιάζουν καρκίνο του μαστού;


Νέες οδηγίες μαστογραφίας ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τους γιατρούς της Intermountain Healthcare για γυναίκες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο Covid-19 πρόσφατα....



Εάν έχετε πρόσφατα εμβολιαστεί, τότε υπάρχουν πιθανότητες να χρειαστεί να επαναπρογραμματίσετε τις ετήσιες μαστογραφίες. Ο Δρ Brett Parkinson (MD του Κέντρου Φροντίδας Μαστού της Intermountain Healthcare) είπε: «Όταν κάποιος εμβολιαστεί, είναι πιθανή μια φλεγμονώδης αντίδραση».

Οι γιατροί έχουν παρατηρήσει πρησμένους λεμφαδένες κατά την εξέταση μαστογραφιών γυναικών που πρόσφατα εμβολιάστηκαν για το COVID-19.

«Όποτε βλέπουμε μια μη φυσιολογική μαστογραφία, καλούμε αυτούς τους ασθενείς πίσω επειδή μπορεί να σημαίνει μεταστατικό καρκίνο του μαστού που ταξιδεύει στους λεμφαδένες ή στο λέμφωμα».

Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν τόσες πολλές φυσιολογικές αντιδράσεις στα εμβόλια και η φλεγμονή είναι μία από αυτές. Ωστόσο, ο Δρ Parkinson λέει ότι πάρα πολλοί πρησμένοι λεμφαδένες είναι ανησυχητικοί.

«Με το εμβόλιο Moderna είναι περίπου 11% περισσότερο μετά την πρώτη δόση και 16% μετά τη δεύτερη δόση. Πιστεύουμε ότι συνδέεται και με το εμβόλιο Pfizer».

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, οι γυναίκες πρέπει να κάνουν μαστογραφίες πριν από την 1η δόση εμβολίου ή θα πρέπει να περιμένουν 4 εβδομάδες μετά τη 2η δόση του εμβολίου .





πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.