Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Μπραβο Κουλη ! ! ! Οσα μαγαζια δεν εκλεισαν απο την κριση θα τα κλεισεις εσυ με τον αντικαπνιστικο σου νομο κομπλεξικε...


Κλείνουν μαγαζιά για το κάπνισμα! 
Από 100 ευρώ το πρόστιμο για τους καπνίζοντες, 1.500 ευρώ για κάπνισμα στο αυτοκίνητο με παιδιά, 3.000 ευρώ για τους ταξιτζήδες και οδηγούς λεωφορείων, 10.000 ευρώ και λουκέτο στις επιχειρήσεις


Μεχρι και την επιβολή οριστικού λουκέτου στα καταστήματα που καπνίζουν οι θαμώνες, καθώς και τσουχτερά πρόστιμα τόσο για τους καπνίζοντες όσο και τους επιχειρηματίες και τους υπεύθυνους άλλων χώρων, προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση, για την απαγόρευση του καπνίσματος, που εκδόθηκε χθες το βράδυ και τέθηκε σε εφαρμογή.

Προβλέπονται πρόστιμα και αυστηρές ποινές τόσο για καταστήματα, όσο και για χώρους εργασίας, για τα αυτοκίνητα για τα ταξί και τα λεωφορεία, παιδικές χαρές, σχολεία κλπ. Τα οποία κλιμακώνονται ανάλογα με την περίσταση αλλά και προβλέπεται ο διπλασιασμός τους σε περιπτώσεις υποτροπής.

Για όσους καπνίζουν στο αυτοκίνητο στο οποίο υπάρχουν παιδιά μέχρι 12 ετών, το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ για τον οδηγό ή επιβάτη που καπνίζει και 3.000 ευρώ, αν πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης.

Οι έλεγχοι θα διεξάγονται ολόκληρο το 24ωρο, ενώ, όποιος ενοχλείται από τον διπλανό που καπνίζει θα μπορεί να καταγγέλλει και ανώνυμα τον παραβάτη και φυσικά την επιχείρηση.

Αναλυτικότερα η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα,  Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοίδη, Εσωτερικών Παν. Θεοδωρικάκου και Υγείας Βας. Κικίλια, προβλέπει:
Τακτικοί έλεγχοι και έκτακτοι έλεγχοι διενεργούνται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας από τα ελεγκτικά όργανα:
α. Τακτικοί έλεγχοι διεξάγονται σε μηνιαία, ή διμηνιαία βάση με κριτήρια όπως:
i) ανάλογα με τον αριθμό των καταγγελιών,
ii) ανάλογα με τη συχνότητα παραβάσεων ανά περιοχή και
iii) ανάλογα με το εύρος της περιοχής ελέγχου.
β. Έκτακτοι έλεγχοι διενεργούνται δίνοντας προτεραιότητα σε χώρους στους οποίους έχουν ήδη διαπιστωθεί επαναλαμβανόμενες παραβάσεις. Σε περίπτωση καταγγελιών κινητοποιείται η διαδικασία έκτακτου ελέγχου.







πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.