Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΥΜΝΑΝ ΑΝΑΚΡΟΥΕ εκανε ο Σαλεμενος μπρος στον Πουτιν.....

Του κοπηκε ο τσαμπουκας με την μια....
Εβαλε την ουρα στα σκελια.....
Μαζευει τα μπογαλακια του απ την Συρια....



Ξεκάθαρη νίκη Πούτιν στο Ιντλίμπ απέναντι στον απελπισμένο Ερντογάν που υποχωρεί…

Την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν αναφορικά με την κατάσταση στην επαρχία του Idlib εν αναμονή της τελικής επίθεσης του Συριακού Στρατού αποτυπώνει η είδηση για την επίτευξη καταρχήν συμφωνίας μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Πούτιν για την αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής.

Πιο αναλυτικά η επαρχία του Idlib αποτελούσε μια από τις ζώνες αποκλιμάκωσης του πολέμου στην Συρία που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Ρωσίας της Τουρκίας και του Ιράν στο πλαίσιο της Διαδικασίας της Αστάνα όπως είχε ονομαστεί η συγκεκριμένη προσπάθεια των διαπραγματεύσεων για την ειρήνευση στην Συρία.

Όμως οι συνεχόμενες νίκες του Συριακού Στρατού σε όλα τα μέτωπα τους προηγουμένους μήνες και η απόφαση του Ασάντ να τελειώσει άπαξ δια παντός με τους αντάρτες στο Idlib συγκεντρώνοντας 65.000 στρατιώτες στην γραμμή αντιπαράθεσης έφερε τελικά την Τουρκία μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα της πιθανής απώλειας αυτής της περιοχής της Συρίας που ελέγχεται από άτυπους «φίλους» του Ερντογάν.

Η στρατιωτική αδυναμία των τελευταίων να αντέξουν σε μια μαζική πολυμέτωπη επίθεση των συριακών στρατευμάτων σε συνδυασμό με την απόφαση της Ρωσίας να συμμετάσχει στην τελική επίθεση των κυβερνητικών στρατευμάτων στην συγκεκριμένη επαρχία οδήγησε κατά τα φαινόμενα τον Ερντογάν σε αυτή την συνθηκολόγηση η οποία ομολογεί την αδυναμία του να υπερασπιστεί τους «φίλους» του στη Συρία.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές ο Τούρκος Πρόεδρος συμφώνησε με τον Ρώσο ομόλογο του να δημιουργηθεί μια αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων που αδημονούν να εισβάλουν στο Idlib και των σκληροπυρηνικών ισλαμιστικων οργανώσεων που ελέγχουν την επαρχία.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των οργανώσεων που ελέγχουν το Idlib είναι και το συριακό παρακλάδι της Al Qaeda η οργάνωση Hayat Tahrir al-Sham η οποία διατηρεί σημαντικές δυνάμεις στην επαρχία.

Η αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ των αντιπάλων θα έχει πλάτος 15-20 χλμ γεγονός που σημαίνει ότι οι αντάρτες θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από αρκετά μεγάλη έκταση εδαφών που σήμερα ελέγχουν και θα περιορίσουν το ζωτικό χώρο που τους απομένει συγκεντρώνοντας τις δυνάμεις τους σε σαφώς μικρότερη περιοχή. Η είδηση από τα ρωσικά ΜΜΕ δεν αναφέρει τίποτα για την διακοπή των αεροπορικών βομβαρδισμών που τόσο η Συριακή όσο και η Ρωσική Αεροπορία πραγματοποιούν σε στόχους των ανταρτών στο Idlib.

Πάντως η συμφωνία αυτή αποτελεί σαφώς μια υποχώρηση του Τούρκου Προέδρου ο οποίος έχει εγκαταστήσει 12 παρατηρητήρια στην γραμμή αντιπαράθεσης των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων με τους αντάρτες στο Idlib με στόχο την διατήρηση της ζώνης αποκλιμάκωσης του πολέμου στην περιοχή αυτή.

Όπως φαίνεται παρά τους λεονταρισμούς και την αποστολή περισσότερων τουρκικών στρατευμάτων στο Idlib ο Ερντογάν κατάλαβε ότι το «παιχνίδι» για τους «φίλους» του στην επαρχία αυτή έχει τελειώσει από τη στιγμή που οι Ρώσοι διατύπωσαν ευθέως ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες θα πρέπει να εξαλειφθούν από τη Συρία. Επομένως το μόνο που απέμεινε στον Ερντογάν είναι να προβεί σε μια κίνηση που θα του δώσει λίγιο ακόμη περισσότερο χρόνο για να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις του αναφορικά με το μέλλον των «φίλων» του στο Idlib.
πηγη 

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.