Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Με εμφύλιο πόλεμο απειλει ο Μακρον εάν οι ακροδεξιοί κερδίσουν τις εκλογές...

Αυτη ειναι η δημοκρατια της ΝΤΠ...

Εαν δεν μας ψηφισετε πολεμος....



Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, νόμιζε πως με προβοκάτσιες θα τρομοκρατήσει τους Γάλλους και θα κερδίσει τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία… μόνο που, δεν φαίνεται τα τεχνάσματα του να πιάνουν τόπο.

Έτσι έφτασε στο σημείο να πεί πως: “Αν οι Γάλλοι ψηφίσουν ακροδεξιά η Γαλλία κινδυνέυει με εμφύλιο πόλεμο.” Μια άλλη δήλωση που έκανε εν όψει των εκλογών είναι πως: «Δεν θα σταλούν Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία»! Μόνο που ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Μιλώντας στο podcast «Generation Do It Yourself»  ο Μακρόν υποστήριξε ότι τόσο το δεξιό κόμμα National Rally όσο και το αριστερό France Unbowed ακολουθούν διχαστικές πολιτικές που πυροδότησαν εντάσεις μεταξύ τους στο δρόμο. (Μάλλον ξεχνάει πως μπροστά στα επεισόδια που γινόντουσαν επι των ημερών του, αυτά είναι “στρακαστρούκες”).

Το RT αναφέρει: Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί την Κυριακή, ενώ ο δεύτερος είναι προγραμματισμένος για τις 7 Ιουλίου.

Ο Μακρόν χαρακτήρισε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως εξτρεμιστικά και ισχυρίστηκε ότι η ρητορική τους θα πυροδοτούσε περισσότερες συγκρούσεις. «Όταν είσαι κουρασμένος και η καθημερινότητα είναι δύσκολη, μπορεί να μπεις στον πειρασμό να ψηφίσεις τους ακραίους που έχουν πιο γρήγορες λύσεις», είπε. «Αλλά η λύση δεν θα είναι ποτέ η απόρριψη των άλλων».

Η απάντηση της Εθνικής Συσπείρωσης στα προβλήματα της Γαλλίας θα ήταν να «υποβιβάσει τους ανθρώπους στη θρησκεία ή την καταγωγή τους», είπε ο Μακρόν, κάτι που «σπρώχνει τους ανθρώπους προς τον εμφύλιο πόλεμο». Ομοίως, πρόσθεσε, το κόμμα France Unbowed του Jean-Luc Melenchon προωθεί επίσης τον εμφύλιο πόλεμο «επειδή μειώνει τους ανθρώπους στη θρησκευτική ή εθνική τους ομάδα».

Είπε ακόμα ελπίζωντας σε μια άνοδος των ποσοστώ του, «η κυβέρνηση που θα έρθει, η οποία θα αντικατοπτρίζει αναγκαστικά την ψήφο σας, θα συγκεντρώσει, ελπίζω, πολιτικούς διαφορετικών πεποιθήσεων που έχουν δείξει θάρρος να αντιταχθούν στα άκρα».

«Στη χώρα μας, ορισμένοι άνθρωποι έχουν μίσος, παρορμήσεις, επιθυμίες να επιτεθούν σε ορισμένες κοινότητες ή σε ορισμένους Γάλλους», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γκάμπριελ Ατάλ. Πρόσθεσε: «Πιθανώς η νίκη των άκρων θα απελευθέρωνε αυτές τις παρορμήσεις και θα μπορούσε να οδηγήσει σε βία».

Μάταια προσπαθούν οι Γάλλοι δεν είναι Έλληνες να μασίσουν με τέτοια!


πηγη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.