Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Πολυ νωρις αρχιζει φετος ο Χειμωνας και με πολλα χιονια, λενε τα μερομηνια....

Αν ειναι σωστα ετοιμαστειτε για καταλευκες μερες και νυχτες...


Μερομήνια 2019-2020: Τι καιρό θα κάνει τον Σεπτέμβριο
Με κλασικό θερινό ένδυμα πατάει το πόδι του στην περιοχή μας ο Σεπτέμβρης. Υποφερτές ζεστούλες κατά τη διάρκεια της ημέρας και δροσερά βραδάκια προσφέρει ο ήπιος βοριαδάκος, που κυριαρχεί τις πρώτες μέρες.

Το σκηνικό αυτό φαίνεται πως θα κρατήσει ως και τη μέση περίπου και για να μην πλήξουμε από ανία, στο σημείο αυτό θα συννεφιάσει για λίγο, ίσως απειλήσει και με κάποια ψιχάλα, πλην πέραν τούτου ουδέν, αφού, όπως όλα δείχνουν, κι αυτός ο μηνιάτικος κύκλος θα ολοκληρωθεί μέσα στις συνηθισμένες και (ίσως) λίγο πιο καλοκαιρινές συνθήκες.
Μερομήνια 2019-2020: Τι καιρό θα κάνει τον Οκτώβριο
Ήπιος και δροσερός μας καλημερίζει ο Οκτώβρης. Πάνω στην πρώτη εβδομάδα κάνει να μας αιφνιδιάσει με μια καλοδεχούμενη βροχούλα, αλλά μάλλον για ξεγέλασμα το κάνει. Το ουσιαστικό πρωτοβρόχι φαίνεται πως θα καθυστερήσει λιγάκι ακόμα. Οι μέρες και οι νύχτες πάντως προσφέρονται για αποδράσεις στη φύση, ταξίδια και ψαρέματα.

Η εικόνα αυτή , με μικρές αυξομειώσεις, συνεχίζεται μέχρι και τη συμπλήρωση της τρίτης εβδομάδας. Στο χρονικό αυτό σημείο ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο φθινοπωρινός και όλα δείχνουν, πως οι πρώτες ουσιαστικές βροχούλες θα πλαισιώσουν τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου. Η έξοδος του μήνα πάντως γίνεται πιο χαλαρή, πιο ήπια και πιο ευχάριστη.

Μερομήνια 2019-2020: Κρύο, βροχές και χειμώνας από τον Νοέμβριο
Μερομήνια 2019-2020: Τι καιρό θα κάνει το Νοέμβριο
Με απολαυστική γλυκύτητα πρωτοεμφανίζεται ο μήνας, αλλά, η μετεωρολογική αυτή συνθήκη, δεν κρατάει περισσότερο από ένα δεκαήμερο, αφού, πάνω στη μιάμιση εβδομάδα, ξαναμουχρώνει ο καιρός. Το σώμα της γης ξαναμουσκεύεται και όλα δείχνουν, πως η φθινοπωρινή εκδοχή του πράγματος παγιώνει τη νοτισμένη και υγρή παρουσία της. Ολιγοήμερο διάλειμμα στη συνέχεια και ξανά ουράνια συνοφρύωση συνοδευόμενη από βροχούλα, μόνο που αυτή τη φορά τα χαρακτηριστικά της είναι πιο χειμωνιάτικα.

Κοντά στη συμπλήρωση του εικοσαήμερου επικρατεί βοριαδάκι, συνοδευόμενο πιθανώς από χιονόνερο. Η τσουχτεράδα αυτή ωστόσο δεν κρατάει πολύ. Γρήγορα αποκαθίσταται η φθινοπωρινή τάξη των πραγμάτων και η σκυτάλη στο Δεκέμβρη παραδίδεται μέσα σε πολύ καλές συνθήκες.

Μερομήνια 2019-2020: Τι καιρό θα κάνει τον Δεκέμβριο
Μια χαρά κατάσταση παραλαμβάνει, από τον προκάτοχό του, ο χριστουγεννιάτης μήνας. Έτσι σου δίνει την εντύπωση πως ζεις σε λάθος στιγμή. Πριν περάσει μια βδομάδα και πριν προλάβεις να συνηθίσεις την απρόσμενη χειμερινή ευωχία, ενσκήπτει ξαφνικός ψυχρός βοριάς. Πέφτει η θερμοκρασία κι έρχονται τα πράματα στα ίσια τους.

Από δω κι εμπρός όλα παίρνουν τον κανονικό τους δρόμο, με αυξομειώσεις στην ένταση των φαινομένων, που αναδεικνύουν τη διπροσωπία του χειμώνα. Η παγερή βορεινή έξαρση του ανέμου, που παρατηρείται στα μισά του μήνα και λίγο μετά, προβληματίζει σοβαρά όσους προσδοκούν σε ήπιες καιρικές συνθήκες, τις γιορτινές μέρες που ακολουθούν.

Η ισχυρή πιθανότητα βροχόπτωσης, από βορεινή κατεύθυνση μάλιστα, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη της πρώτης επαφής των πιο ορεινών σημείων της γης μας, με τις πρώτες λευκές νιφάδες, σηματοδοτεί την έλευση του χειμερινού ηλιοστάσιου μέσα σε συνθήκες ακραιφνώς χειμερινές. Στη συνέχεια, με σταδιακό καιρικό μαλάκωμα, μας αποχαιρετούν ο μήνας και το έτος.

Μερομήνια 2019-2020: Τι δείχνουν για τον καιρό το 2020
Μερομήνια 2019-2020: Τι καιρό θα κάνει τον Ιανουάριο
Μέσα σε σχετικά υποφερτές συνθήκες, καλωσορίζουμε το μήνα και το χρόνο. Με κυρίαρχο στοιχείο το στεγνό βοριαδάκι, ίδιες σαν χάντρες κομπολογιού, περνούν μια μια οι μέρες, μέχρι που φθάνουμε στη μεσομηνιά. Στο χρονικό αυτό σημείο παρατηρείται μια σύντομη ανάπαυλα, με μικρή πιθανότητα βροχόπτωσης, αλλά ο βοριάς, πιο δυνατός και πιο δριμύς, αυτή τη φορά, ξαναδηλώνει την παρουσία του. Καρδιά του χειμώνα γαρ και οι μεταβολές διαδέχονται η μια την άλλη.
Έτσι μια δεύτερη ανάπαυλα, συνοδευμένη από σύντομη βροχόπτωση, διαδέχεται ξανά τον τρελλοβοριά, o oποίος δεν το βάζει κάτω κι επανέρχεται , αλλά πάνω στην έξοδο τον εκτοπίζουν οι πολυπόθητες αλκυονίδες.

Μερομήνια 2019-2020: Τι καιρό θα κάνει τον Φεβρουάριο
Ενώ όλα δείχνουν, πως το μετεωρολογικό σκηνικό βαίνει προς εξομάλυνση, ακολουθεί μια βροχούλα, αρκούντως επιθυμητή, που, πριν προλάβουμε να την καταλάβουμε και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, καλούμαστε ν’ αναμετρηθούμε και πάλι με την αγριάδα του κυρ βοριά. Μια αγριάδα με τα όλα της.

Με κρύο, με μποφόρια και ίσως με λεύκανση των βουνοκορφών. Ευτυχώς, όχι για πολύ. Ακολουθεί ολιγοήμερη υγρή ημεράδα κι έτσι συμπληρώνονται αισίως τρεις φλεβαριάτικες εβδομάδες. Οδεύοντας, ωστόσο προς το τέλος, το ξεροβόρι ξαναδηλώνει την κυριαρχική παρουσία του κι όλοι πια εύχονται να δείξει το καλό του πρόσωπο ο επερχόμενος Μάρτης.

Μερομήνια 2019-2020: Τι καιρό θα κάνει τον Μάρτιο
Και ω του θαύματος, ο Μάρτης δεν εμφανίζεται ως παλουκοκαύτης. Αντίθετα φοράει το γελαστό του ένδυμα, για να μας πει τη γλυκιά καλημέρα του. Η γλυκύτητά του δε αυτή, συνοδεύεται κι από όμορφες ποτιστικές και συνάμα ευεργετικές βροχούλες, που ενισχύουν τα αποθέματα των υδατικών ταμιευτήρων και προσφέρουν προσδοκίες καλής συγκομιδής στους ασχολούμενους με την καρποφορία της γης.

Η ίδια εικόνα, με μικρές εναλλαγές, ως προς την ένταση και τη διάρκεια των φαινομένων, συνεχίζεται ως τις παρυφές της εθνικής γιορτής, οπότε επικρατεί ελαφρό βοριαδάκι χωρίς τσουχτεράδα και χωρίς άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Λίγο πριν την έξοδο, ωστόσο, ο καιρός κάνει να αγριέψει, για να παραδώσει τη σκυτάλη αρκούντως ψυχρός και συνοφρυωμένος.

Μερομήνια 2019-2020: Τι καιρό θα κάνει την Άνοιξη
Μερομήνια 2019-2020: Τι καιρό θα κάνει τον Απρίλιο
Αναλαμβάνει «υπηρεσία» μέσα σε συνθήκες «απειλής», αλλά γρήγορα καταφέρνει να ημερέψει την κατάσταση. Σταδιακά ο καιρός γίνεται ήπιος και ευχάριστος. Την εικόνα του αυτή συνοδεύουν σποραδικά σύντομες δροσιστικές βροχούλες. Κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, ο καιρός γίνεται συνταιριαστός με το μελαγχολικό ύφος των ημερών. Η διακαινίσιμη εβδομάδα , που ακολουθεί, χαρακτηρίζεται από γαλήνια ηρεμία, πράγμα που διευκολύνει την πλαισίωση των καθιερωμένων μεταπασχαλινών λειτουργικών εκδηλώσεων στα ξωκλήσια.

Κάπως έτσι πορεύεται ο μήνας, μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαημέρου, οπότε επανεμφανίζεται ο βοριάς, ισχυρός και απειλητικός , αυτή τη φορά, έτσι που να σημειώνονται προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, τις υπαίθριες ενασχολήσεις και τα σχετικά εξοχικά σπορ.

Μερομήνια 2019-2020: Τι καιρό θα κάνει τον Μάιο
Ευχάριστη η πρωτομαγιά, αλλά όχι ήρεμη και γαλήνια όσο θα επιθυμούσαμε. Το μέτριο αεράκι διαταράσσει ελαφρώς τις ανθεστηριακές μας επιλογές, σαν να μας επιπλήττει, που αγνοήσαμε τη διεκδικητική, εργατική διάσταση της ημέρας. Στις πρώτες μέρες του μήνα, ωστόσο, ηρεμούν τα πράγματα και ίσως δροσιστούμε από κάποια βροχούλα. Σταδιακά όμως επανέρχεται , με αυξανόμενη ένταση, ο βοριάς, χωρίς ιδιαίτερες απειλές, τουλάχιστο μέχρι τη μέση του μήνα.

Από το σημείο αυτό και μετά επιχειρεί επανειλημμένως να μας τρίξει τα δόντια και κάποιες φορές τα καταφέρνει. Ευτυχώς, λίγο πριν μας αποχαιρετήσει, αποφασίζει να ηρεμήσει, προσφέροντάς μας προμηνύματα καλοκαιριού, με νηνεμία και άνοδο της θερμοκρασίας.

Μερομήνια 2019-2020: Τι καιρό θα κάνει τον Ιούνιο
Διαφωνεί ο Ιούνιος με την καλοκαιρινή πρόταση του προκατόχου του κι αγριεύει από την πρώτη κιόλας μέρα. Λυσσομανά ο θερμός βοριάς κι απειλεί τα θαλασσινά ταξίδια και τις αλιευτικές δράσεις, παίρνοντας τη μορφή πρώιμων, ενισχυμένων μελτεμιών. Η «αντικαλοκαιρινή» αυτή άποψη κρατά κάμποσες μέρες και ο καιρός αρχίζει ν’ αλλάζει , προς το καλύτερο, στην μέση περίπου του μήνα.

Η στιγμή αυτή είναι κατάλληλη, για να δοθεί το σήμα έναρξης των « μπάνιων του λαού». Χαμηλώνουν οι άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία και όλα πια θυμίζουν «ελληνικό καλοκαίρι». Έτσι, αργά αργά κι ήσυχα ήσυχα, κυλούν οι μέρες, μέχρι και την τελευταία, οπότε παραδίδεται η «σκυτάλη» στον Ιούλιο.

Μερομήνια 2019-2020: Πως θα κλείσει η χρονιά
Μερομήνια 2019-2020: Τι καιρό θα κάνει τον Ιούλιο
Ο μήνας αυτός, κάθε χρόνο, θαρρείς κι επαναλαμβάνεται, με μικρές διαφορές. Η φετινή χρονιά δε θα μπορούσε ν’ αποτελέσει εξαίρεση. Έτσι υποδεχόμαστε το μήνα με όμορφες, ζεστές, καλοκαιρινές μέρες, τις οποίες διαδέχονται τα γνωστά ετήσια μελτέμια, που κι αυτά εκτονώνονται σταδιακά, για να υποδεχτούμε τον Αύγουστο κατά την καθιερωμένη αντίληψη.








πηγη 

Σοκ στο Αλμυρό Βόλου: 14χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα οταν έπεσε από παιχνίδι λούνα παρκ <ΦΩΤΟ>

Θερμά Συλληπητήρια στην Οικογένεια...

Τραγική κατάληξη είχε για μια 14χρονη η επίσκεψη σε λούνα παρκ, στον Αλμυρό Βόλου αφού το άτυχο κορίτσι έχασε τη ζωή του, ενώ διασκέδαζε.

Η 14χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν έπεσε από παιχνίδι του λούνα παρκ, από μεγάλο ύψος, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, στην εμποροπανήγυρη του Αλμυρού Βόλου. Η ανήλικη ανέβηκε σε ένα παιχνίδι του λούνα παρκ, στο λεγόμενο «χαλί». Όμως, όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, για άγνωστους λόγους, το άτυχο κορίτσι γλίστρησε από τη θέση του και έπεσε από μεγάλο ύψος, καταλήγοντας στη βάση άλλου παιχνιδιού.
Άποψη από το λούνα παρκ στον Αλμυρό, το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019. Τραγωδία απόψε στον Αλμυρό του Βόλου, όπου ένα 13χρονο κορίτσι που πήγε για να διασκεδάσει στο λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης στην περιοχή, τραυματίσθηκε θανάσιμα μετά από δυστύχημα που συνέβη στις εγκαταστάσεις των παιχνιδιών.Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 11 το βράδυ όταν το 13χρονο κορίτσι αποφάσισε να ανέβει σ΄ ένα παιχνίδι αλλά για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, γλίστρησε από την θέση της και βρέθηκε από μεγάλο ύψος στην βάση άλλου παιχνιδιού.

Αμέσως σταμάτησε η λειτουργία όλων των παιχνιδιών του λούνα παρκ και κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού ενώ παράλληλα ξεκίνησε και ειδικό ασθενοφόρο από το "Αχιλλοπούλειο" Νοσοκομείο Βόλου για την μεταφορά της 13χρονης σε μεγάλο Νοσοκομείο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κ.Υ.Αλμυρού όπου παρά τις προσπάθειες των εφημερευόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού έχασε την μάχη που έδινε για να κρατηθεί στην ζωή . .


Σοκ στο παζάρι του Αλμυρού. 14χρονο κορίτσι εκσφενδονίστηκε στο Λούνα Παρκ, ενώ επέβαινε με την παρέα της στο γνωστό παιχνίδι χαλί και «καρφώθηκε» μεταξύ άλλων παιχνιδιών. Από τη μία στιγμή στην άλλη η διασκέδαση μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, όμως η 14χρονη υπέκυψε τελικά στα σοβαρά τραύματά της. Την στιγμή του δυστυχήματος το παζάρι ήταν γεμάτο από κόσμο, που δεν μπορούσε να πιστέψει πως συνέβη αυτή η τραγωδία.

Στο χώρο της εμποροπανήγυρις επικράτησε χάος, ενώ δραματικές στιγμές βίωσαν οι γονείς του κοριτσιού, που από τη μία στιγμή στην άλλη έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους το παιδί τους να τραυματίζεται σοβαρά.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν αμέσως η Αστυνομία, ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να απεγκλωβίσει το νεαρό κορίτσι, που από την πτώση είχε «σφηνωθεί» μεταξύ άλλων παιχνιδιών που λειτουργούσαν στο Λούνα Παρκ. Επί αρκετή ώρα σύμφωνα με πληροφορίες γίνονταν προσπάθεια προκειμένου να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στο νεαρό κορίτσι το οποίο έφερε πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στα άκρα από την πτώση.

Αρχικά το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Αλμυρού, ενώ ταυτόχρονα αναμένονταν από τον Βόλο η κινητή μονάδα προκειμένου να γίνει διακομιδή στο Αχιλλοπούλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Κέντρο Υγείας του Αλμυρού τέθηκαν όλοι σε συναγερμό μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, που εκτός από το να προετοιμάσουν τη διακομιδή του 13χρονου κοριτσιού στο Αχιλλοπούλειο, είχαν να αντιμετωπίσουν άλλα τουλάχιστον έξι περιστατικά λιποθυμιών από άτομα που κατέρρευσαν μέσα στο παζάρι την ώρα του συμβάντος, σοκαρισμένα από τα όσα διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια τους.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, όμως η 14χρονη υπέκυψε στα σοβαρότατα τραύματά της. Δυστυχώς.


Πηγή 

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΕΙΣΒΟΛΗ, ΑΠΟΒΑΣΗ και ΚΑΤΑΛΗΨΗ της Λεσβου χωρις να πεσει σφαιρα...

Χωρις να πεσεις σφαιρα , πεφτει η Λεσβος...
Η Αδιαφορια των αρχων σε ολο της το μεγαλειο...
Λιμενικο εκτος αποστολης....
Εχει μετατραπει σε ομαδα διασωστων...
ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΑΙΣΧΟΣ !


16 βάρκες που μετέφεραν πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν ταυτόχρονα σήμερα Πέμπτη 29/08 στη Λέσβο, ενώ οι καθημερινές πλέον αφίξεις κυμαίνονται από 150 έως 300 άτομα.

Στο σημείο των αφίξεων βρέθηκε και ο δήμαρχος του νεοσύστατου δήμου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος.

Στο hotspot της Μόριας παραμένουν σε άθλιες συνθήκες πάνω από 10.000 άτομα ενώ συνολικά στο νησί της Λέσβου σε διάφορες δομές και στον Καρά Τεπε διαμένουν πάνω από 15.000 μετανάστες χωρίς να έχουμε επίσημα στοιχεία εδώ και καιρό.

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών που έρχεται μαζικά στη Λέσβο από τις ακτές της Τουρκίας, μετά τις μεταναστευτικές ροές που είχαν ξεσπάσει κατά τα έτη 2015-2016.


Η εφημερίδα Rheinische Post δίνει συγκεκριμένους αριθμούς που επιβεβαιώνουν την ανοδική τάση. Για παράδειγμα, μόνο την περασμένη Πέμπτη 297 άνθρωποι έφτασαν με φουσκωτό στα παράλια της Λέσβου και της Χίου, την Παρασκευή έφτασαν με 7 φουσκωτά άλλοι 325 στη Λέσβο.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται από το Αφγανιστάν, ακολουθούμενοι από τη Συρία και τη Δημοκρατία του Κονγκό» σημειώνει ο αρθρογράφος. «Ποσοστό του 1/3 εξ αυτών αποτελείται από παιδιά, κάθε δεύτερο είναι δε ασυνόδευτο». Και ο αρθρογράφος συνεχίζει: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε να βελτιώσει τις συνθήκες παραμονής των προσφύγων στους καταυλισμούς, αλλά ο αριθμός τους μεγαλώνει.

Ο αρμόδιος υφυπουργός για το προσφυγικό Γιώργος Κουμουτσάκος αποδίδει τον αυξανόμενο αριθμό όχι μόνο στις ευνοϊκές μετεωρολογικές συνθήκες στο ανατολικό Αιγαίο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC παρέπεμψε και στις αυξανόμενες εντάσεις στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Πιθανώς οι τουρκικές αρχές αφήνουν στους διακινητές ελευθερία κινήσεων για να ασκήσουν οι ίδιες πολιτικές πιέσεις.

Θα μπορούσε να υπάρχει όμως μια ακόμη εξήγηση. Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν να στέλνουν πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη στις ανατολικές επαρχίες της χώρας για εγκατάσταση. Κυκλοφορούν μάλιστα φήμες για αναγκαστικούς μαζικούς εκτοπισμούς προς τη Συρία. Γι αυτό πολλοί πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα».


Για να αποσυμφορηθεί η Μόρια και το νησί χρειάζεται η μαζική μετακίνηση προς την ενδοχώρα όλων εκείνων που μπορούν να χαρακτηριστούν «ευάλωτοι», αλλά και εκείνων που έχει αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός και παραμένουν στο νησί, γιατί δεν έχουν βρεθεί οι δομές που μπορούν να τους φιλοξενήσουν στην ενδοχώρα.

Χωρίς τη μαζική αυτή μεταφορά , που άλλωστε υποσχέθηκε η νέα Κυβέρνηση, ότι θα συμβεί, δεν μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για αποσυμφόρηση.







ΠΗΓΗ: LESVOSPOST.COM

Ειδικοί Φρουροί: Η διαδικασία και πως θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων.....


Ειδικοί Φρουροί: Αποτελέσματα ''εξπρές''
Διαδικασία ''εξπρές'' -σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προκήρυξη- επιλέγει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την έκδοση των αποτελεσμάτων των Ειδικών Φρουρών.


Υψηλόβαθμα στελέχη του αρμόδιου υπουργείου τόνιζαν στο workenter ότι την προσεχή εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής:

Πίνακας βαθμολογίας για όλους τους υποψηφίους με αναγραφή των μορίων προκειμένου να διαπιστώσουν αν καταχορήθηκαν σωστά οι μονάδες τους
10ήμερη προθεσμία για προσφυγή στο ΑΣΕΠ εάν οι υποψήφιοι έχουν αντιρρήσεις με την βαθμολογία
Έκδοση τελικών αποτελεσμάτων
Σημειώστε ότι αυτή την ώρα οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΕΛ.ΑΣ που είναι επιφορτισμένοι με την προκήρυξη συγκεντρώνουν τις χιλιάδες αιτήσεις των υποψηφίων. Μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί επίσημα ο αριθμός των αιτήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο αριθμός θα ξεπεράσει τις 15.000.







πηγη 

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ! ! ! Ξεπερασε και τον Τσιπρ@....

Αυτος εδενε τα κορδονια του μπροστα στο αγημα...
Εκανε και βηματα προοδου τωρα..
Ξεπερασε τον Τσιπρα...

Καθιστός στην ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – Προτίμησε να δείξει σεβασμό στην Καγκελάριο Μέρκελ, παρά στην ίδια του την Πατρίδα…

Έτσι μετά τον ασεβέστατο Τσίπρα που χάιδευε τα… παντελόνια του την ώρα του Εθνικού Ύμνου, φτάσαμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη που επέλεξε να ακούσει ΚΑΘΙΣΤΟΣ τον Εθνικό Ύμνο, σεβόμενος την αδυναμία της Μέρκελ.

Φριχτό Θάνατο βρήκε 12χρονη οταν την «Ρούφηξε» η Αντλία της Πισίνας <ΦΩΤΟ>


Ένα 12χρονο κορίτσι έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Τουρκία. Το κορίτσι βρισκόταν στην πισίνα του ξενοδοχείου όταν η αντλία την ρούφηξε στον πάτο της πισίνας, παγιδεύοντάς την κάτω από το νερό.


Η Alisa Adamova, από την Αγία Πετρούπολη, έμεινε στον πάτο της πισίνας για περίπου 15 λεπτά, ενώ ο πατέρας της και άλλοι τουρίστες που βρίσκονταν στο σημείο, προσπαθούσαν να την απελευθερώσουν.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι το προσωπικό του δημοφιλούς ξενοδοχείου στο Μπόντρουμ, δεν κατάφεραν να κλείσουν άμεσα την ισχυρή αντλία «γιατί δεν μπορούσαν να βρουν τον διακόπτη».

Τελικά, κατάφεραν να απελευθερώσουν την Alisa μαζί με ένα κομμάτι της αντλίας κολλημένο στο χέρι της. Έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και το φιλί της ζωής στο παιδί, ενώ κάλεσαν και ασθενοφόρο.


Οι νοσηλευτές που έφθασαν στο σημείο κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί, αλλά δυστυχώς έπειτα από 11 ημέρες νοσηλείας πέθανε.

Η Ρωσία απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Όπως αναφέρεται η 12χρονη ήταν καλή κολυμβήτρια, όμως όταν βρέθηκε στο νερό χρησιμοποιώντας την τσουλήθρα, το χέρι της κόλλησε στην αντλία. Ενώ δεν υπήρχε ναυαγοσώστης.



Πηγή 

Εξάρχεια: Αγρια Επεισόδια Ξύλο, χημικά, δακρυγόνα! Επτά προσαγωγές Υπόπτων <ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ>


Βίντεο από τις συγκρούσεις στο Βοξ - Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία - Επτά προσαγωγές υπόπτων

Άγρια επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ αναρχικών και δυνάμεων της αστυνομίας, ξέσπασαν μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή των Εξαρχείων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, ενώ υπάρχουν αναφορές για δακρυγόνο που έπεσε μέσα στον υπό κατάληψη χώρο του Βοξ, με συνέπεια τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός ατόμου, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι συγκρούσεις κράτησαν για αρκετή ώρα, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν σε κοντινή απόσταση από την πλατεία Εξαρχείων, όπου διαδραματίστηκαν τα μεταμεσονύχτια γεγονότα.

Νωρίτερα, άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από τις συγκρούσεις στο Βοξ και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ


Πηγή 

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Φρίκη στην Κύπρο: <Μάνα> σκότωσε το παιδί της και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει <ΦΩΤΟ>


Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα αγόρι, περίπου 12 ετών, βρέθηκε νεκρό μέσα σε διαμέρισμα με τραύματα από μαχαίρι.

Μετά από πληροφορία που έφτασε στις Αρχές, Αστυνομία και Πυροσβεστική μετέβησαν στο διαμέρισμα που διέμεναν μητέρα και γιος και κατάφεραν να μπουν μέσα στο σπίτι.


Εκεί εντόπισαν σε λίμνη αίματος το άτυχο αγοράκι και την μητέρα του αναίσθητη. Στο σημείο βρέθηκε και ο σύζυγος της μητέρας.

Το 12χρονο παιδί φέρεται να σκότωσε η ίδια του η μητέρα, η οποία μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, καθώς επιχείρησε να θέσει τέρμα στην ζωή της.

Η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη.

Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής για αυτοψία της σκηνής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για γυναίκα από την Ρωσία, η οποία ήταν παντρεμένη με Ελληνοκύπριο.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.


Πηγή 

Θελετε να σωσετε την ΔΕΗ? Μειωστε, την τιμη του ρευματος στο μισο και πληρωστε.......ΟΛΟΙ ! ! !

Ευκολακι, κυριοι ασχετοι, που γινατε Υπουργοι...
Πληρωστε πρωτοι εσεις...
Τα κομματα σας και τα αποκομματα σας, χρωστουν πολλες χιλιαδες ευρω...
Το ιδιο και εργαζομενοι στην ΔΕΗ...
Το ιδιο και οι λαθρομεταναστες....
Το ιδιο και οι πρωην λαθρμεταναστες και νυν νομιμοι....
Το ιδιο και οι αναρχικοι στις καταληψεις...
Το ιδιο και τοσοι αλλοι χαραμοφαηδες...
Γιατι να πληρωνω εγω, τις δικες σας ρεμουλες...
Συμφωνα με το ισχυον Συνταγμα, ολοι οι Ελληνες εχουμε, τα ιδια δικαιωματα...
Γιατι το καταπατησατε αυτο το αρθρο ?
ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΡΕ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ! ! !






Χρηματοδοτησε το άγαλμα, «PHYLAX» που αναπαριστά τον Διάβολο και έγινε Διοικητης του Αγ. Ορους !

Μπραβο Κουλη...
Συνεχισε ετσι κι αν βγαλεις τετραετια, θα γινω αστροναυτης...
Δεν ξερεις τι σου γινεται, η κανεις τον χαζο?


Νέος διοικητής του Αγίου Όρους που διορίστηκε από τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη είναι ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνης.

Η οικογένεια Μαρτίνου είναι μια από τις μεγαλύτερες εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας και ο Θανάσης Μαρτίνος είναι ο μεγαλύτερος από τα τρία αδέλφια και η κόρη του Γεωργία Μαρτίνου είναι βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρτίνος χαίρει καθολικής αποδοχής στην Εκκλησία, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τους Πατριάρχες Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Εκείνο που δεν είναι γνωστό, είναι ότι ο κ Μαρτίνος είναι και αυτός από τους ακόλουθους της Λέσχης Μπίλντεμπργκ και το σημαντικό, με δαπάνη της  μη κερδοκοπική εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου ο γλυπτής Κωστής Γεωργίου φιλοτέχνησε το άγαλμα σκάνδαλο, «PHYLAX» που αναπαριστά τον Διάβολο στο Παλαιό Φάληρο και που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους κατοίκους της περιοχής

Και εις ανώτερα!







πηγη 

Φωναζει ο κλεφτης να φοβηθει ο νοικοκυρης....Τουρκοκυπριος ζητα αποζημειωση απο την Κυπριακη Δημοκρατια ! ! !

Το θρασος τους δεν εχει ορια...
Και δεν φταινε αυτοι εξ ολοκληρου....
Φταινε οι Κυβερνησεις μας για την ανοχη τους....
Και φταιμε και εμει που τις επιλεξαμε ! ! !
Ετσι λοιπον...


Αυτό κι αν είναι παραλογισμός. Να δούμε πόσους θα ζήσουμε ακόμα· δεν έχουν τελειωμό. Ένας Τουρκοκύπριος ως διαχειριστής της περιουσίας των γονιών του ζητά αποζημιώσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία, διότι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι και τα καταστήματά τους στον Ταχτακαλά. Όχι το 1974, αλλά το 1963. Είναι μια αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, που δικάζεται τις επόμενες μέρες, και ανοίγει ακόμα ένα τραγικό κεφάλαιο της ιστορίας μας, όπως θέλουν να το ανοίξουν οι Τουρκοκύπριοι.

Δηλαδή, παριστάνοντας τα θύματα, ακόμα και για τα γεγονότα του 1963, και με την ενθάρρυνση βεβαίως όλης της πλύσης εγκεφάλου των τελευταίων πολλών χρόνων, που στρεβλώνει τα γεγονότα και παρουσιάζει την ιστορία με θύτες τους Ελληνοκύπριους και θύματα τους Τουρκοκύπριους.

Στην αγωγή, λοιπόν, ο Τουρκοκύπριος παρουσιάζεται ως ο ιδιοκτήτης του κτηρίου που στεγάζει το δημοτικό σχολείου Αγίου Κασσιανού, και ζητά από την Κυπριακή Δημοκρατία αποζημιώσεις, ορίζοντας ως «ενοικιακή αξία» του κτηρίου, τουλάχιστον €5.000 τον μήνα από το 1963 μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει στην έκθεση απαιτήσεως, που κατέθεσε ο Ελληνοκύπριος δικηγόρος του Ανδρέας Π. Ποιητής & ΣΙΑ ΔΕΠΕ.

Το πιο σημαντικό είναι οι λόγοι που επικαλείται. Το 1963, λέει, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο «γιατί συνόρευε με την ελληνική περιοχή» και «τότε δημιουργήθηκαν συνοριακές γραμμές μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων» και «έπρεπε να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας για να γλυτώσουμε τη ζωή μας».

Όπως καταθέτει, «η οικογένειά μας μεταφέρθηκε στην περιοχή που κατείχετο από τους Τουρκοκύπριους χωρίς να έχουμε επικοινωνία με την περιοχή του σπιτιού μας». Και τώρα ζητά αποζημιώσεις διότι, όπως υποστηρίζει, «η Δημοκρατία κατέχει το κτήμα μας σαν επεμβασίας, χωρίς οποιαδήποτε άδεια ή συγκατάθεση ή έστω έγκριση τω ιδιοκτητών».

Ακούγονται τόσο λογικά όλα αυτά, που θα μπορούσε ένας να διερωτηθεί, πού είναι το παράδοξο; Ένας πολίτης διεκδικεί το δίκαιό του από το κράτος που του άρπαξε την περιουσία του. Μάναμου, ρε, εν κρίμα, θα πει ο κάθε επιπόλαιος της νεοκυπριακής νομενκλατούρας. Ίσως και η Νομική Υπηρεσία να το σκέφτεται τόσο απλοϊκά και γι’ αυτό η μόνη μάρτυρας που βρήκε να πάρει στη δίκη είναι μια γυναίκα που τότε ήταν δέκα χρονών και θα πάει να μιλήσει για την ανθρωπιστική πλευρά των γεγονότων, όπως τα θυμάται.

Αλλά, το θέμα δεν είναι ανθρωπιστικό, είναι πολιτικό και θα έπρεπε στο δικαστήριο να παρελάσουν δεκάδες μάρτυρες που έζησαν τα γεγονότα είτε ως κάτοικοι της περιοχής, είτε ως πολιτικοί της εποχής, είτε ως αστυνομικοί, που αντιμετώπισαν τη βία της τουρκανταρσίας. Διότι, αν χαθεί αυτή η υπόθεση θα ακολουθήσουν δεκάδες αγωγές από Τουρκοκύπριους, που μαζεύτηκαν στους θύλακες και περίμεναν να πάρουν άλλες περιουσίες, ίσως και καλύτερες, από αυτές που εγκατέλειπαν.

Οι γονείς του Τ/κ μπορεί να έφυγαν το ‘63 από το σπίτι τους γιατί ανησυχούσαν πράγματι για τη ζωή τους, αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι ακολούθησαν την τουρκοκυπριακή ηγεσία, που μάζευε τους Τ/κ σε συγκεκριμένες περιοχές για να επιβάλει τη διχοτόμηση. Και όσοι θέλουν να κάνουν αγωγή πρέπει να την κάνουν κατά της τουρκοκυπριακής ηγεσίας που τους εξαπάτησε. Αλλά, αυτό είναι δική τους δουλειά.

Η ουσία είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία τότε καλούσε τους Τουρκοκύπριους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αλλά φοβούνταν ότι αν επέστρεφαν θα είχαν να κάνουν με την ΤΜΤ. Ήταν η ΤΜΤ που δολοφονούσε Τουρκοκύπριους, δεν ήταν η Κυπριακή Δημοκρατία. Εξάλλου, οι Ελληνοκύπριοι είναι από το 1958, που μετρούσαν σε εκείνες τις περιοχές (Ταχτακαλά, Αγίου Κασσιανού, Ομορφίτας) επιθέσεις και λεηλασίες των περιουσιών τους και αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σώσουν τις ζωές τους.

Περιμένουν κι αυτοί, όπως όλους τους πρόσφυγες, την αποχώρηση του κατοχικού στρατού για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Θα μπορούσαν να κάνουν κι αυτοί αγωγές κατά της Δημοκρατίας. Αλλά, μάλλον, δεν έχουν μέσα τους την τουρκική λογική.






πηγη 

131 κρούσματα ! ! ! Εξάπλωση της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου...

Τι κανει το Υπουργειο υγειας ? 
Ακομη στον μηνα του μελιτος ειναι ?
Ο κοσμος κινδυνευει ?


Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η εξάπλωση της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου,
όπως δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον οποίον μέσα σε μία εβδομάδα βρήκαν τον θάνατο ακόμη 3 συνάνθρωποι μας, από την νόσο ή επιπλοκές της, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών απο τον ιό του Δυτικού Νείλου συνολικά σε 13, απο την αρχή της σεζόν.

Από την αρχή της περιόδου 2019, μέχρι τις 29/08/2019 (11.00π.μ.), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί εκατόν τριάντα ένα (131) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα ογδόντα δύο (82) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και σαράντα εννέα (49) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Έχουν καταγραφεί δέκα τρεις (13) θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων=82 έτη).

Συνολικά, τα παιδιά που έχουν παρουσιάσει επιπλοκές από την νόσο είναι λιγότερα από 5, ωστόσο το μικρότερο που έχει εμφανίσει συμπτώματα προσβολής στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) είναι 8 χρόνων.

Απο τα συνολικά 131 κρούσματα, 16 ασθενείς παραμένουν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 9 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μόλις 5 δεν χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι 97 έχουν πάρει εξιτήριο.





πηγη 

Καίνε οι Κούρδοι την Τουρκία, ως αντίποινα για τους βομβαρδισμούς των χωριών τους....

Τα καινε οι Κουρδοι, αλλα την ευθυνη δεν την εχουν μονο αυτοι...
Την εχουν κι αυτοι που βομβαρδιζουν τα χωρια τους....
Σ εναν πολεμο δεν υπαρχουν νομοι και ηθικες δυστυχως...
Ετσι λοιπον...


Σε συναγερμό βρίσκονται οι τουρκικές αρχές με διάχυτη την οργή για την υλοποίηση κουρδικού σχεδίου πρόκλησης πυρκαγιών από σε άκρη της τουρκικής επικράτειας ως αντίποινα για τους βομβαρδισμούς κουρδικών χωριών και της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας».

Το PKK έχει διεκδικήσει την ευθύνη για 27 ξεχωριστές πυρκαγιές στο τουρκικό έδαφος μετά την ανακοίνωση «ξηλώματος» Κούρδων δημάρχων του HDP, αναφέρει ο τουρκικός τύπος σήμερα.

Με τίτλους «στάχτες οι πνεύμονες της Τουρκίας ενώ χάνονται εκατοντάδες εκτάρια δασικής έκτασης, με το PKK να αναλαμβάνει την ευθύνη», παρουσιάζεται σχέδιο «εμπρησμού» των τουρκικών δασών από τους Κούρδους (σε Συρία και Τουρκία) με σκοπό να πληγούν διάφοροι τομείς όπως ο τουρισμός, η οικονομία, κά .

Το σκεπτικό της επίθεσης των Κούρδων σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες ήταν η απομάκρυνση Κούρδων δημάρχων στους τρεις δήμους που έλεγχε τον κουρδικό κόμμα HDP και η πρόθεση επίθεσης στην Συρία με την ονομασία Κλάδο Ελαίας.

Ωστόσο, τους τελευταίους δύο μήνες έχουν καεί 881 στρέμματα πευκοδάσους μόνο από τους Κούρδους, λένε οι Τούρκοι, στερώντας «πνεύμονες πρασίνου» από την χώρα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο της AKSAM Emin Pazarcı, «είμαστε σε μια εποχή που έχει έρθει η ώρα να λυθούν πολλά θέματα με τους Κούρδους.
Αυτό που συνέβη δεν είναι κατανοητό και αποδεκτό!
Η τρομοκρατική οργάνωση PKK προκαλεί δασικές πυρκαγιές στην τουρκική επικράτεια.
Μερικοί κύκλοι θέλουν να καλύψουν αυτό το γεγονός: «Τα δάση μας καίγονται, και δεν μπορούμε να σβήσουμε»».

«Το PKK εφαρμόζει αυτή την τακτική για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αναλαμβάνει επικίνδυνες αντιδραστικές ενέργειες κάτω από διαφορετικά ονόματα.
Έτσι, δίνει το απαραίτητο μήνυμα.
Το PKK και το YPG είναι υπεύθυνα για τις επιθέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας μας.
Οι επιθέσεις εναντίον πολιτών, της οικονομίας, του τουρισμού και του περιβάλλοντος υλοποιούνται από αυτές τις οργανώσεις.
Το έχουν κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν και θα το ξανακάνουν.

Το 2004, ίδρυσαν μια οργάνωση που ονομάζεται Γεράκια του Κουρδιστάν.
Τα μέλη της εκπαιδεύτηκαν σε δολοφονίες και τρομοκρατικές ενέργειες . Υλοποιούσαν μαζικές διαμαρτυρίες σε μητροπόλεις και τουριστικές περιοχές.
Ανέλαβαν την ευθύνη για ενέργειες εναντίοναμάχων, όπως η σφαγή της Άγκυρας και η επίθεση του Beşiktaş.

Ο Murat Karayilan, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του PKK, εμφανίστηκε στην τηλεόραση τον Ιούλιο του 2016 και έκανε κάποιες δηλώσεις αναφέροντας του σκοτωμένους τρομοκράτες του ως «μάρτυρες», συνεχίζει ο Emin Pazarcı.

«Σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι το PKK και το συριακό παρακλάδι τους το YPG, βρίσκονται πίσω από το εμπόριο ναρκωτικών και διεγερτικών που γέμισαν την χώρα μας.
Παγιδεύονται, πιάνονται, αλλά δεν το παραδέχονται με κανέναν τρόπο.
Μπορούμε να δούμε εκείνους που καίνε τα δάση μας μέσα από την ίδια οπτική γωνία.
Στην πραγματικότητα, οι ίδιοι το κάνουν.
Τα δάση μας είναι η κοινή παρουσία αυτής της χώρας. Όλοι μας οι πνεύμονες.
Το μέλλον των παιδιών μας.
Τα δάση μας βρίσκονται σήμερα σε μεγάλη επίθεση.
Είναι επίσης σαφές από πού προέκυψε αυτή η επίθεση.
Η χώρα πρέπει να αντιδράσει .
Επαναλαμβάνω, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι και σιωπηλοί, πρέπει να σταθούμε μαζί!», καταλήγει ο ίδιος.







πηγη 

Προσοχή: Το 60% Ελλήνων Οδηγών θα χάσουν το δίπλωμα Οδήγησης!


Σημαντικές αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή από το υπουργείο Μεταφορών την προσεχή Τετάρτη με στόχο να περάσει από την αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και να ψηφιστεί έως την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που έρχονται αφορούν κυρίως τους ηλικιωμένους, αλλά και τον τρόπο εξέτασης και απόκτησης διπλώματος οδήγησης. Οσον αφορά τους ηλικιωμένους η νέα νομοθετική ρύθμιση για τους άνω των 74 ετών θα προβλέπει: α) την κατάργηση της επανεξέτασης στην πορεία και β) τη μείωση του κόστους των ιατρικών εξετάσεων σε παθολόγο, οφθαλμίατρο, ΩΡΛ και ορθοπεδικό από τα 40 σε 30 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για την ανανέωση της άδειας οδήγησής τους θα αρκούν απλώς οι ιατρικές εξετάσεις οι οποίες ωστόσο αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.

Τι θα ισχύσει τελικά με τα παράβολα
Την ίδια ώρα, με την νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Μεταφορών θα καθιερωθεί ξανά -τουλάχιστον για εννέα μήνες- το παλαιό σύστημα εξέτασης και απόκτησης άδειας οδήγησης.

Αναφέρεται ωστόσο ότι παρά το γεγονός ότι πλέον οι εκπαιδευτές θα βρίσκονται εντός του ΙΧ κατά τη διάρκεια της εξέτασης, δε θα μειωθεί εν τέλει το ύψος τον παραβόλων από 15 στα 10 ευρώ για τους νέους υποψήφιους οδηγούς καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν ενέκρινε τη συγκεκριμένη πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα νομοθετική ρύθμιση θα καταργεί τα άρθρα 1-10 του νόμου 4599/2019 με σκοπό να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για τουλάχιστον 100.000 υποψηφίους οδηγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή από τον περασμένο Οκτώβριο.
60% Ελλήνων οδηγών θα χάσουν το δίπλωμα οδήγησης! Δείτε ποιοι
Αλλαγές ξανά στο θέμα των διπλωμάτων οδήγησης σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών και για τους 74χρονους.

Οι γιατροί λοιπόν και όχι οι εξεταστές του υπουργοί Μεταφορών θα είναι αυτοί που θα αποφασίζουν για την ικανότητα των οδηγών στην ηλικία των 74 ετών και θα τους δίνουν ή όχι τη δυνατότητα να καθίσουν ξανά πίσω από το τιμόνι. Χάνουν τα διπλώματα οδήγησης ένας στους δύο Έλληνες! –

Ποιοι θα ξαναδώσουν εξετάσεις;
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα όσοι συμπληρώνουν το 74ο έτος δεν θα πρέπει να απευθυνθούν στους εξεταστές διπλωμάτων οδήγησης του υπουργείου Μεταφορών, όπως ίσχυε έως τώρα, ούτε όμως να περιμένουν με τις ώρες στην αναμονή και τις ουρές στο υπουργείο για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Μεταφορών η αρμοδιότητα πλέον θα δοθεί στους γιατρούς, οι οποίοι θα αποφαίνονται εάν ο υποψήφιος (74χρονος) είναι κατάλληλος για να καθίσει πίσω από το τιμόνι και να οδηγήσει.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως ο νέος νόμος που εφαρμόζεται από το φθινόπωρο έχει δημιουργήσει καθυστερήσεις στην έκδοση τουλάχιστον 100.000 διπλωμάτων με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται.

Πρόστιμο έως και 600 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για κάτι που κάνουν το 90% των Ελλήνων οδηγών!

Πως το κινητό αφαιρεί πινακίδες, δίπλωμα και άδεια – Ποιες παραβάσεις δεν θα έχουν πρόστιμο – Παίρνουν φωτιά οι κλήσεις με ποσά χωρίς έκπτωση – Κλίμακα με χρηματικές ποινές ως 100, 300 και 600 ευρώ – Μεγαλύτερα τα πρόστιμα για όσους έχουν μεγάλο εισόδημα!

Τέρμα στα… αστεία στο δρόμο θέλει να βάλει ο νέος ΚΟΚ που προβλέπει πρόστιμα από 100 ως 600 ευρώ και διαφορετικές κλίμακες για τις παραβάσεις ανάλογα με την επικινδυνότητά τους. Πλέον δεν θα υπάρχει καμία έκπτωση ενώ θα προβλέπεται και προσαύξηση στο πρόστιμο στην με βάση το εισόδημα του καθενός.

Με βάση τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καταργείται το δικαίωμα πληρωμής του μισού προστίμου για όσους εξοφλούν μέσα σε 10 ημέρες, ενώ τα λεγόμενα διοικητικά πρόστιμα γίνονται πιο αυστηρά, με απευθείας αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος για τις λεγόμενες αντικοινωνικές παραβάσεις.

Οι κλίμακες και τα πρόστιμα

Με τον νέο ΚΟΚ οι παραβάσεις χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

Χαμηλής επικινδυνότητας

Μεσαίας επικινδυνότητας

Υψηλής επικινδυνότητας

Τα πρόστιμα θα είναι ως 100 ευρώ για την πρώτη κατηγορία, από 101 ως 300 ευρώ για τη δεύτερη κατηγορία και ως 600 ευρώ για τις υψηλής επικινδυνότητας παραβάσεις.

Παράλληλα οι παραβάσεις χωρίζονται σε “υψηλής συχνότητας” και “αντικοινωνικής συμπεριφοράς”.
Απευθείας αφαίρεση πινακίδων και άδειας

Χωρίς… συζήτηση θα χάνουν άδεια οδήγησης και τις πινακίδες του οχήματος για 60 ημέρες οι οδηγοί που:

Χρησιμοποιούν κινητό χωρίς ακουστικά ή στην ειδική θέση για ανοιχτή ακρόαση

Παρκάρουν σε θέσεις ή διαβάσεις ΑμεΑ

Χρησιμοποιούν την ΛΕΑ

Δεν φορούν ζώνη ή κράνος

Δεν ασφαλίζουν τα παιδιά σε ειδικά καθίσματα ή με τη ζώνη

Πετάνε τσιγάρο ή αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά
Παράλληλα και ανάλογα με τα εισοδήματα κάθε παραβάτη το κάθε χρηματικό πρόστιμο μπορεί ακόμη και να τριπλασιαστεί.


Πηγή 

Θρήνος στην Θάσο : Πνίγηκε στη Θάλασσα κοριτσάκι 4 ετών

Τραγικο… Κριμα….

Το παιδί έπαιζε μέσα στο νερό, σε παραλία του νησιού, όταν ξαφνικά οι γονείς του, οι οποίοι κατάγονται από τη Ρουμανία και έκαναν τις διακοπές τους στο νησί, διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Τραγική κατάληξη είχε το παιχνίδι στη θάλασσα για ένα ανήλικο κοριτσάκι, ηλικίας μόλις 4 ετών στη Σκάλα Σωτήρος στη Θάσο, το οποίο ανασύρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης χωρίς τις αισθήσεις του από παραλία της περιοχής.

Σύμφωνα  το παιδί έπαιζε μέσα στο νερό, όταν ξαφνικά οι γονείς του, οι οποίοι κατάγονται από τη Ρουμανία και έκαναν τις διακοπές τους στο νησί, διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε το μικρό παιδί στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Καβάλας, όμως το παιδί απεβίωσε, παρά τις μεγάλες προσπάθειες των γιατρών τόσο στη Θάσο όσο και στο Νοσοκομείο Καβάλας να το επαναφέρουν στη ζωή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες πνίγηκε το άτυχο παιδάκι.

Πηγή 

Λάρισα: Βουτιά θανάτου για 30χρονο που έπεσε από το μπαλκόνι...

Κριμα…  Γιατί….

Τραγωδία το βράδυ της Τετάρτης στη Λάρισα με έναν 30χρονο άνδρα να πέφτει από το μπαλκόνι διαμερίσματος!

Ο 30χρονος έπεσε από μπαλκόνι διαμερίσματος κάτω από άγνωστες συνθήκες στην οδό Ριζοπούλου στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου στη Λάρισα.

Ο θάνατος του νεαρού ήταν ακαριαίος και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρέθηκε νεκρός στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας, τον ακάλυπτο. Στο σημείο στη Λάρισα βρίσκεται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και η αστυνομία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.



Πηγή 

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Καταστρέφουν την Αγια Σοφιά και ολοι κάνουν τα στραβά μάτια....

Κανεις δεν τολμα να αντιδρασει στα σχεδια του Σαλεμενου Σουλτανου….
Κατεχει τα στενα και τον γλειφουν ολοι...
Κι ετσι….


Προς το παρόν η UNESCO κάνει τα στραβά μάτια παρά τις οποίες διαμαρτυρίες έχει λάβει και έτσι οι Τούρκοι κατασκευαστές προχωρούν την κατασκευή του εκτρώματος με γοργούς ρυθμούς.

Ο θρύλος του Μαρμαρωμένου βασιλιά
Mε αφορμή τις συνεχιζόμενες επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας κατά του Ελληνισμού οι οποίες πυκνώνουν έρχεται πάλι στην επιφάνεια ο θρύλος του Μαρμαρωμένου βασιλιά, του βασιλέα Ιωάννη ο οποίος θα ξαναφέρει σύμφωνα με τις ορθόδοξες διδαχές την λάμψη στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Άλλωστε οι Τούρκοι επειδή έχουν στο μυαλό τους πάντα τον φόβο της εκπλήρωσης των ορθόδοξων διδαχών και προρρήσεων ένιωσαν ιδιαίτερη ανησυχία και έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα στο γεγονός της ανακάλυψης 65 τάφων της βυζαντινής περιόδου κατά την διάρκεια πρόσφατων αρχαιολογικών ανασκαφών στην αρχαία πόλη Στρατονίκεια που είναι κατασκευασμένη από μάρμαρο, γνωστή και ως πόλη των μονομάχων, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet.

Στους τάφους βρέθηκαν τα οστά ενήλικων, αλλά και παιδιών που εικάζεται ότι πέθαναν πριν από 1.300 χρόνια, ενώ ο οικισμός που βρίσκεται το νεκροταφείο χρονολογείται πριν από 3.000 χρόνια.
Η αρχαία Στρατονίκεια είναι η μεγαλύτερη μαρμάρινη πόλη στον κόσμο, περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί ευρήματα από την ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο.

Η ανακάλυψη εκ νέου βυζαντινών μνημείων δημιοργεί πάλι φόβο στους Τούρκους ότι η κλεμμένη γη στην οποία κατοικούν θέλει να γυρίσει πίσω στους νόμιμους κατοίκους της.
Έτσι αναβιώνει για άλλη μια φορά ο θρύλος του Μαρμαρωμένου Βασιλιά (κάτι που γίνεται συχνά τα τελευταία χρόνια ειδικά από τότε που η Αγία Γραφή στην Τουρκία έχει γίνει best seller)

Πίσω από αυτόν τον θρύλο κρύβεται ένας Άγιος της Ορθοδοξίας (αν και η Εκκλησία δεν τον αναγνώρισε επίσημα ωστόσο τον τιμάει έτσι), ένας στρατιώτης του Χριστού και αυτό έχει την σημασία του.



Πηγη

Γυφτοι στον Δημαρχο Θερμαικου: Αν δεν κάτσεις φρόνιμα, θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ....

Το μαχαιρι εφτασε στο κοκκαλο...
Ή αυτοι, ή εμεις λενε οι κατοικοι της Περαιας και των γυρω περιοχων...
Εχουν αποθρασυνθει πληρως....
Μπαινουν σε σπιτια, κλεβουν , συλλαμβανονται και....αφηνονται ελευθεροι απο τον εισαγγελεα ! ! !
Ετσι λοιπον τωρα...


Την απειλή ότι… αν δεν κάτσει φρόνιμα, «θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ», εκτόξευσαν στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή και μάλιστα μέσα στο δημαρχείο, στο προσωρινό γραφείο που διατηρεί μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Σεπτεμβρίου, Ρομά από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό έξω από την Περαία.

Ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να απομακρύνει τον καταυλισμό από την περιοχή, διότι κάποιοι από τους Ρομά, που διαμένουν προσωρινά κατά διαστήματα σε αυτόν, αναπτύσσουν παραβατική συμπεριφορά. Επιδίδονται κυρίως σε κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια τα διαλύουν και πουλάνε τα εξαρτήματά τους.

«Ήρθαν πριν από λίγες μέρες στο προσωρινό μου γραφείο, στο δημαρχείο και μου είπαν ότι ‘’θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ’’, Τους απάντησα ‘’αν είναι να το κάνετε, κάντε το τώρα, γιατί εγώ δε θα υποχωρήσω. Αν δε φύγετε από μόνοι σας, θα διαλύσω τον καταυλισμό με κάθε κόστος. ’’. Κάποιοι από αυτούς αναπτύσσουν παραβατικές συμπεριφορές, Σχεδόν καθημερινά τους συλλαμβάνει η αστυνομία για διάφορα αδικήματα», λέει σε γνωστή ενημερωτικη ιστοσελίδα ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού.

Αρκετά τα περιστατικά απειλών

Τα περιστατικά μεταξύ Ρομά και νέου δημάρχου Θερμαϊκού είναι αρκετά το τελευταίο διάστημα. Όπως λέει ο κ. Τσαμασλής, πριν από λίγες μέρες κι ενώ βρισκόταν στην παραλία των Νέων Επιβατών, μία ομάδα Ρομά τον πλησίασε και άρχισε να του φωνάζει και να τον απειλεί.  «Δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα παραπάνω, διότι η παραλία είχε πάρα πολύ κόσμο, ο οποίος επενέβη, άρχισε να τους γιουχάρει και αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν. Το περιστατικό έγινε, μάλιστα, μπροστά στα μάτια τουριστών», υποστηρίζει ο κ. Τσαμασλής.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του καταυλισμού, ο οποίος βρίσκεται αρκετές δεκαετίες στην περιοχή, δεν ξεπερνούν τους εκατό και η συντριπτική πλειοψηφία δε δημιουργεί προβλήματα. «Οι παραβατικοί είναι αυτοί που έρχονται από τις περιοχές των Σοφάδων και των Φαρσάλων, οι οποίοι είναι πλούσιοι στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, αφού έχουν διώροφα σπίτια και βίλες. Έρχονται εδώ ανά διαστήματα, κλέβουν αυτοκίνητα και άλλα πράγματα, συγκεντρώνουν τα χρήματα από την παράνομη δραστηριότητά τους και μετά γυρίζουν στον τόπο τους. Το ίδιο κάνουν και κάποιοι Βούλγαροι και Σκοπιανοί Ρομά», τονίζει ο κ. Τσαμασλής.

Πολύ συχνές οι πυρκαγιές

Στην περιοχή του καταυλισμού είναι πάρα πολύ συχνές οι πυρκαγιές, τις οποίες βάζουν οι Ρομά, για να κάψουν διάφορα αντικείμενα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι πυρκαγιές ξεφεύγουν από τον έλεγχο και παίρνουν διαστάσεις, όπως αυτή που σημειώθηκε στο μεσημέρι της Τρίτης, όταν μαύροι καπνοί σκέπασαν μεγάλο μέρος της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, στη φωτιά της Τρίτης κάηκαν και 25 αυτοκίνητα.

«Όλα τα καμένα αυτοκίνητα ήταν κλεμμένα και βρίσκονταν μέσα σε μία χαράδρα. Η πυροσβεστική κατάφερε να σώσει άλλα 10-15 αυτοκίνητα, που ήταν και αυτά κλεμμένα. Οι πυρκαγιές είναι πολύ συχνές στην περιοχή, αλλά η χθεσινή ξεπέρασε τα όρια. Δε φταίμε σε τίποτα οι κάτοικοι κάθε τρεις και λίγο να αναπνέουμε τον καπνό από τα καμένα πλαστικά και να ρυπαίνεται το περιβάλλον. Τη δεκαετία του ΄90 δημιουργήθηκε για τους Ρομά καταυλισμός πρότυπο, επιπέδου ξενοδοχειακής μονάδας. Δε χρησιμοποίησαν ποτέ τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και σήμερα δεν υπάρχει τίποτα από αυτές στο σημείο. Τα έχουν καταστρέψει όλα», τονίζει ο κ. Τσαμασλής.





πηγη 

Εξοπλισμένα drone: Τα οπλα που κανουν τους δειλους μαγκες ! ! ! Κατασκευαζονται μαζικα στην Τουρκια...

Ξερουν, οτι δεν μπορουν να αντιμετωπισουν, την Ελληνικη Αεροπορια...
Ξερουν, οτι δεν μπορουν να φτασουν, τους Εληνες πιλοτους....
Ξερουν, οτι οι στρατιωτες τους, ειναι δειλοι...
Βρηκαν την λυση ομως οι Μογγολοι....
Κατασκευαζουν, μη επανδρωμενα αεροσκαφη, τα εξοπλιζουν και τα χειριζονται εκ του μακροθεν με ασφαλεια...
Εστω κι αν καποια απο αυτα καταριφθουν, δεν θα κινδυνεψουν αυτοι....
ΞΥΠΝΑΤΕ λοιπον, εκει στο ΓΕΣ και παρτε αναλογα μετρα....
Μην ασχολειστε μονο με την επομενη μεταθεση σας ! ! !


Ισχυρότατο στόλο λοιπον, μη επανδρωμένων οχημάτων εξοπλισμένων με πυραύλους που θα πετούν σε διάφορα ύψη ετοιμάζει η Τουρκία, δημιουργώντας συνθήκες «ασφυξίας» μελλοντικά στο ήδη «μολυσμένο» από την ακτινοβολία των τουρκικών ραντάρ Αιγαίο, αλλά και στην Α.Μεσόγειο με πεδίο βολής την Λιβύη.

Με λίγα και απλά λόγια οι Τούρκοι μακριά από αδιάκριτα «βλέμματα» των δυτικών ετοιμάζουν έναν εναέριο στόλο από εκατοντάδες εξοπλισμένα με πυραύλους και όλα τα σύγχρονα όργανα μη επανδρωμένα οχήματα, για να υλοποιήσουν εντελώς αναίμακτα και με μικρό κόστος τις μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στο Αιγαίο, την  κυπριακή ΑΟΖ, τη Συρία η οπουδήποτε άλλου αυτοί κρίνουν.

Πρόκειται για ένα «θανάσιμο εναέριο οπλικό σύστημα» μη επανδρωμένων αεροχημάτων, τα οποία δρώντας μαζικά σε μεγάλους αριθμούς και εξοπλισμένα με εγχώριας κατασκευής πυραύλους αποτελούν μέγα-κίνδυνο για τα ελληνικά νησιά.







πηγη 

Νέος εκλογικός νόμος και τέλος στα μικρα κομματα ! ! ! 4%, ή 5% το όριο εισόδου στη Βουλή....

Απο τωρα φροντιζουν για το μελλον τους, οι Νουδουληδες...
Εξαφανιζουν την Αριστερα και καλα κανουν....
Εξαφανιζουν ομως και ολα τα μικρα κομματα....
Ετσι, θα συνεχισουν να απολαμβανουν την κληρονομια του μπαμπα τους, οι απογονοι των απατεωνων, που μας κυβερνησαν τοσα χρονια και κατεστρεψαν την Ελλαδα ! ! !
Διαβαστε το παρακατω αρθρο και θα με δικαιωσετε γι αυτα που γραφω...


Αποφασισμένος να τελειώσει την Αριστερά είναι ο Κ.Μητσοτάκης δίνοντας δικαίωμα ψήφου σε 2 εκατομμύρια ομογενείς οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ!

Ολοι θα θυμόμαστε τις διαμαρτυρίες εναντίον μελών του ΣΥΡΙΖΑ από την ομογένεια σε Βρετανία, Αυστραλία, ΗΠΑ και την άρνηση Α.Τσίπρα να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες ομογενείς. Γνώριζε φυσικά τι ψηφίζει η μεγάλη πλειονότητα τους...

Πιο αναλυτικά, πυρετωδώς εργάζονται στο υπουργείο Εσωτερικών και στο γραφείο του Τάκη Θεοδωρικάκου, για να ετοιμάσουν το προσχέδιο νόμου για το νέο εκλογικό σύστημα, που θα αντικαταστήσει την απλή αναλογική που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και που οδηγεί σε ακυβερνησία.

Οι αλλαγές στο σύστημα θα συνδυαστούν με την ψήφο στους Ελληνες του εξωτερικού, που θα αποτελέσει μια μείζονα αλλαγή στην λειτουργία του πολιτικού συστήματος, ενώ θα επιδιωχθεί και η συναίνεση των άλλων πολιτικών δυνάμεως και κυρίως του ΚΙΝΑΛ.
Η ψήφος του Κινήματος Αλλαγής είναι κομβική, αφού χωρίς την θετική στάση του Κινήματος Αλλαγής, η αλλαγή του εκλογικού συστήματος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.

Οι βασικές ρυθμίσεις του νέου εκλογικού συστήματος

Αναλογικό μπόνους με βάση το ποσοστό του πρώτου κόμματος, επιστολική ψήφος για ετεροδημότες και αποδήμους, αύξηση του ορίου εισόδου στη Βουλή, από το 3% ίσως και στο 5%, αύξηση των βουλευτών Επικρατείας από 12 σε 20 ώστε να συμπεριληφθούν και ομογενείς από όλες τις ηπείρους και άνοιγμα των εκλογικών καταλόγων στους Ελληνες του εξωτερικού.

Οι αλλαγές στις ρυθμίσεις του εκλογικού νόμου, θα συνδυαστούν με τις ρυθμίσεις για την απόδοση- επιτέλους- του δικαιώματος ψήφου στους Ελληνες αποδήμους, είτε με την ψήφο στις ελληνικές πρεσβείες και στα προξενεία είτε με επιστολική ψήφο, όπως προβλέπουν οι νομοθεσίες των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών.

Η ψήφος των ομογενών- που δεν θα «σταυρώνουν» υποψηφίους βουλευτές, αλλά η ψήφος τους θα υπολογίζεται ισότιμα και θα προσμετράται κανονικά στο τελικό αποτέλεσμα- θα οδηγήσει πιθανότατα και σε αύξηση των βουλευτών Επικρατείας.
Σε περίπτωση που ξεπεραστούν τα τεχνικά εμπόδια και προωθηθεί ρύθμιση για την επιστολική ψήφο, η δυνατότητα θα επεκταθεί και στους ετεροδημότες, ώστε να δοθεί τέλος στην μετακίνηση των ψηφοφόρων στις εκλογές.

Ελπίδα της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον η ψήφος των αποδήμων Ελλήνων να ψηφιστεί από το σύνολο της Ελληνικής Βουλής, χωρίς όμως να είναι δεδομένο.

Η ψήφος ομογενών και ετεροδημοτών

Ο νέος εκλογικός νόμος θα συνδυαστεί (θα είναι βέβαια διαφορετικά νομοσχέδια, όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός) με τη μείζονα μεταρρύθμιση της παροχής δικαιώματος ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων, αναμένεται να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Ελληνες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ωκεανία και τις υπόλοιπες ηπείρους.
Το θέμα θα συμπέσει και με τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

«Το 2021 ο Ελληνισμός θα είναι ξανά ενωμένος και ακμαίος» είναι η φράση που αποτυπώνει το όραμα πίσω από την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, το υπουργείο Εσωτερικών μελετά αναλυτικά το σύστημα της επιστολικής ψήφου, έργο το οποίο έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και αναμένεται να ισχύσει και για τους ετεροδημότες.
Θα καλυφθούν έτσι και οι Ελληνες κάτοικοι εξωτερικού οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Βασικά το υπουργείο Εσωτερικών θέλει να αυξήσει τη συμμετοχή και να αποτρέψει την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η μετακίνηση σε πρεσβείες και προξενεία.
Για τους κατοίκους του εσωτερικού που ζουν μακριά από την περιοχή όπου έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, η πρόβλεψη είναι ότι θα λαμβάνουν τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια και θα έχουν την ευκαιρία να εκφράζουν την προτίμησή τους και για το κόμμα και βάζοντας σταυρό στον εκλεκτό τους υποψήφιο.

Στην περίπτωση των ομογενών, εβδομάδες προ των εκλογών, τουλάχιστον 25 ημέρες, θα λαμβάνουν τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων και δύο φακέλους. Αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξουν και οι σχετικές προθεσμίες για την ανακήρυξη των υποψηφίων, με τη σχετική περίοδο να διευρύνεται.
Στη συνέχεια οι ομογενείς εκλογείς θα ταχυδρομούν τον έναν φάκελο με το ψηφοδέλτιο (Επικρατείας) της επιλογής τους.
Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι το πού θα γίνεται η διαλογή και το αν θα υπάρχει κάποια απόσταση από την ημέρα της γενικής ψηφοφορίας, ώστε το βράδυ των εκλογών να υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι επιλογές των πολιτών και να μη βγαίνουν τα αποτελέσματα τμηματικά.
Σε κάθε περίπτωση, η ψήφος τους θα προσμετράται ισότιμα στο εκλογικό αποτέλεσμα για το σύνολο της χώρας.

Ανοιγμα στον παγκόσμιο Ελληνισμό

Προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα εκλογής αντιπροσώπων τους, το υπουργείο Εσωτερικών θα προτείνει την αύξηση των βουλευτών Επικρατείας από 12 που είναι σήμερα σε 20.

«Η πατρίδα σας εμπιστεύεται, στηρίξτε τη» είναι το μότο του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Δεν μπορούμε να πετύχουμε την ανασυγκρότηση της χώρας χωρίς το άνοιγμα στον παγκόσμιο Ελληνισμό», επισημαίνει ο ίδιος σε δημόσιες παρεμβάσεις του.
Επίσης θα αλλάξει η απόδοση της ιθαγένειας, ώστε μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής τα παιδιά των Ελλήνων στο εξωτερικό να δηλώνονται και να αποκτούν αυτόματα τα δικαιώματα του Ελληνα πολίτη.

Οπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στόχος της κυβέρνησης είναι η απόδοση δικαιώματος ψήφου στους ομογενείς να επικυρωθεί και από τους 300 της Βουλής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο θέμα αναφέρθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις αμέσως μετά τις εκλογές:

«Καθιερώνουμε άμεσα, επιτέλους, νομοθετικά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
Και κάνω έκκληση στην Εθνική Αντιπροσωπεία να βρούμε και με το παραπάνω τους 200 βουλευτές (σ.σ.: το όριο για την άμεση εφαρμογή του) που χρειαζόμαστε για να ισχύσει αυτή η μεγάλη καινοτομία.
Να μπορέσουν επιτέλους οι συμπολίτες μας που έχουν δικαίωμα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, να το ασκούν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους και να μην αναγκάζονται να επιστρέψουν στην πατρίδα. Ταυτόχρονα, ψηφίζουμε και νέο εκλογικό νόμο που θα συνδυάζει την αναλογικότητα με την κυβερνησιμότητα.
Δεν θα αφήσουμε τη χώρα έρμαιο στην απλή αναλογική».

Σύντομα Κυριάκος Μητσοτάκης και Τάκης Θεοδωρικάκος θα βρεθούν κοντά στους ομογενείς, καθώς προγραμματίζονται ταξίδια σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, και φυσικά τις ευρωπαϊκές χώρες με έντονο ελληνικό στοιχείο.
Ιδιαίτερο ρόλο στο θέμα διαδραματίζει και ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης.

«Δεν υπάρχει εχέφρων άνθρωπος που να μην αναγνωρίζει ότι πρόκειται για αυτονόητο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών απανταχού της Γης να ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους - άλλωστε το προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμά μας.
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η τεχνολογία καθιστά την ψήφο των αποδήμων εύκολη υπόθεση, ενώ είναι ντροπή το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα της Ε.Ε. που δεν έχει παραχωρήσει στους πολίτες της αυτό το δικαίωμα», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα», την ομογενειακή εφημερίδα της οποίας ήταν και ο εκδότης.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει στο θέμα η κυβέρνηση είναι ότι ο πρωθυπουργός κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας, Βασίλη Παπαστεργιάδη, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα και είχε συνάντηση με τον κ. Θεοδωρικάκο στο υπουργείο Εσωτερικών.
Ο κ. Παπαστεργιάδης προσέφερε στον κ. Θεοδωρικάκο ένα μπούμερανγκ ως σύμβολο της επιθυμίας των αποδήμων να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
«Το πετάς και επιστρέφει πίσω, είναι δηλαδή δείγμα ενότητας. Ο,τι φεύγει έρχεται πίσω. Ετσι κι εμείς, η Ομογένεια, βλέπουμε ότι εσείς ως υπουργός θα μας φέρετε πίσω στην πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι η Μελβούρνη είναι η τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη.

Το εκλογικό μπόνους

Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο και την κατάργηση της απλής αναλογικής που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ώριμη σκέψη απορρίφθηκε το λεγόμενο γερμανικό μοντέλο, καθώς οι μονοεδρικές στις οποίες βασίζεται θα μετέτρεπαν τους βουλευτές σε ανταγωνιστές των δημάρχων.
Για την ακρίβεια, εξετάστηκε το ενδεχόμενο 100 βουλευτές να εκλέγονται με απλή αναλογική σε ολόκληρη την επικράτεια με λίστα και οι υπόλοιποι 200 σε αντίστοιχες εκλογικές περιφέρειες.
Μόνο που η Ελλάδα είναι πολύ μικρότερη από τη Γερμανία, οπότε με το που μπήκε στο σχέδιο πάνω στον χάρτη φάνηκαν οι αντιφάσεις και οι συγκρούσεις που θα προκαλούσε αν μεταφερόταν στη δική μας πραγματικότητα.

Ετσι, επανήλθε στο προσκήνιο το σενάριο μιας επί το αναλογικότερο εκδοχής του σημερινού συστήματος. Αρχικά θα πρέπει να επισημανθεί ότι και τώρα το μπόνους μόνο θεωρητικά είναι 50 έδρες. Η Ν.Δ. με το 40% θα έπρεπε να είχε πάρει με την απλή αναλογική 120 έδρες και με το μπόνους να φτάσει τις 170! Ομως έχει 158, καθώς στην πρώτη κατανομή πήρε 108, 12 λιγότερες απ’ ό,τι θα έπαιρνε με απλή αναλογική. Οπότε θα μπορούσε να πει κανείς πως το πραγματικό μπόνους είναι 38 έδρες.
Η ουσία πίσω από την επισήμανση είναι ότι σε αυτό το επίπεδο θα κυμαίνεται και η τελική πρόταση της κυβέρνησης για την ενίσχυση του πρώτου κόμματος: θα προβλέπει αναλογικό μπόνους με βάση το ποσοστό του.
Δηλαδή με 35% θα του δίνονται 35 έδρες ή με 40% θα του δίνονται 40 έδρες, ως γενική αρχή.

Προφανώς πρόκειται για την πρώτη σκέψη που θέτει τον κανόνα τον οποίο θα συζητήσει η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών δεν βιάζεται και θα εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου και συναίνεσης.
Ερώτημα παραμένει το από πού θα προκύπτουν οι έδρες του μπόνους.
Η προφανής επιλογή είναι από όσα κόμματα θα μένουν εκτός Βουλής λόγω του 3%, αλλά είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη δεξαμενή δεν αρκεί.
Οπότε θα πρέπει να μειώνονται αναλογικά οι έδρες των υπόλοιπων κομμάτων που θα εκπροσωπούνται στη Βουλή.
Με το ισχύον σύστημα τη μεγαλύτερη απώλεια την έχει το δεύτερο κόμμα.
Ανοιχτό είναι και το θέμα της μεταχείρισης των εκλογικών συνασπισμών, με τις περισσότερες τοποθετήσεις να είναι υπέρ της παροχής του μπόνους και σε αυτούς.

Κομβικός ο ρόλος του Κινήματος Αλλαγής

Για να ισχύσει το νέο εκλογικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήδη από τις επόμενες εκλογές, απαιτείται η συναίνεση του Κινήματος Αλλαγής.

Το σημερινό υπό αναθεώρηση Σύνταγμα, προβλέπει οτι ο νέος εκλογικό νόμος ισχύει από τις μεθεπόμενες εκλογές, εκτός και αν ψηφιστεί από 200 βουλευτές.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, τέτοια πλειοψηφία είναι μάλλον αδύνατον να βρεθεί, ακόμα και αν το ΚΙΝΑΛ συναινέσει στις αλλαγές, αφού Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ μαζί αθροίζουν 180 ψήφους.
Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τα μικρότερα κόμματα θεωρείται εφικτό να δώσουν θετική ψήφο.

Λύση μπορεί όμως να βρεθεί με την Αναθεώρηση του Συντάγματος και του άρθρου 52 που προβλέπει ότι το νέο σύστημα για να ισχύσει άμεσα, από τις αμέσως επόμενες εκλογές δηλαδή, χρειάζεται 200 ψήφους.
Αλλά αυτή η διάταξη του Συντάγματος για να αναθεωρηθεί, χρειάζονται 180 ψήφοι, συνεπώς ο ρόλος του ΚΙΝΑΛ είναι κομβικός.
Αν τυχόν το ΚΙΝΑΛ συναινέσει στην αναθεώρηση της διάταξης και γίνει δεκτό να αλλάζει το εκλογικό σύστημα με απλή πλειοψηφία 151 ψήφων, η Νέα Δημοκρατία έχει τα χέρια λυμένα.
Αν όμως το ΚΙΝΑΛ συναινέσει μέν, αλλά απαιτήσει η πλειοψηφία που χρειάζεται για να ισχύσει άμεσα ένα νέο εκλογικό σύστημα, πέφτει στις 180 ψήφους, τότε και πάλι η στάση του ΚΙΝΑΛ θα κρίνει αν το νέο εκλογικό σύστημα θα ισχύσει άμεσα η θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.

Οι όροι που βάζει το ΚΙΝΑΛ

Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει ψηφίσει την απλή αναλογική και δέχεται το νέο εκλογικό σύστημα να έχει στοιχεία ενισχυμένης αναλογικής, αλλά θεωρεί το υπάρχουν μπόνους των 50 εδρών υπερβολικό.

Το Κίνημα Αλλαγής απαιτεί το μπόνους να δίνεται μόνο αν το πρώτο κόμμα λαμβάνει άνω του 25% του εκλογικού σώματος.
Σε αυτήν την περίπτωση το μπόνους θα είναι 20 έδρες.
Για ποσοστό πρώτου κόμματος άνω του 25%, το μπόνους που προβλέπει η πρόταση του ΚΙΝΑΛ είναι μία έδρα για κάθε 1% πάνω από το 25% του πρώτου κόμματος, αλλά με ανώτατο όριο τις 35 έδρες.
Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ θέλει ακόμα την κατάτμηση και των άλλων εκλογικών περιφερειών μαμούθ, την διατήρηση του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στην Βουλή και μέτρα για την διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων.

Το ΚΙΝΑΛ συμφωνεί και με την δυνατότητα της ψήφου των ομογενών και θα ψηφίσει την σχετική ρύθμιση.

Ο Στέλιος Πέτσας για τον εκλογικό νόμο

Ο υπουργός Επικρατείας Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον Αντ1 σημείωσε ότι ο νέος εκλογικός νόμος «θα δίνει σταθερές κυβερνήσεις, στην βάση της αναλογικότητας και φυσικά με τους πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους».

Σημείωσε ότι ακόμη δεν υπάρχουν αποφάσεις, αλλά εξετάζονται διάφορες παράμετροι από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Και πρόσθεσε:

«Η διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό θα είναι σε άλλο νομοσχέδιο από εκείνο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου».








πηγη 

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με θύμα μια γυναίκα 9 μηνών έγκυο '' έχασε'' το αγέννητο παιδί της...


Η γυναίκα τραυματίστηκε εχθές σε σύγκρουση οχημάτων στην στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών, στο ύψος της Λητής

Τραγική τροπή πήρε ο τραυματισμός μιας γυναίκας που διένυε τον 9ο μήνα της κύησης και τραυματίστηκε εχθές σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη.

Παρόλο που τα τοπικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει εχθές ότι ο τραυματισμός της γυναίκας, που οδηγούσε ένα από το οχήματα που ενεπλάκησαν σε τροχαίο την Τρίτη στη Λητή, ήταν ελαφρύς, οι συνέπειές του για το έμβρυο που κυοφορούσε ήταν δυστυχώς μοιραίες.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, που επικαλείται πηγές της αστυνομίας, μετά τη διακομιδή της 43χρονης γυναίκας στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο ήταν νεκρό.

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η γυναίκα οδηγούσε το αμάξι της, στο οποίο επέβαινε και το άλλο της παιδί, ένα ανήλικο αγοράκι, όταν συνέβη το δυστύχημα στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών.

Όπως είχαν μεταδώσει εχθές τα τοπικά ΜΜΕ, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το όχημα της 43χρονης συγκρούστηκε με ένα άλλο.

Επί τόπου έσπευσε η Πυροσβεστική με 4 πυροσβέστες και 2 οχήματα που απεγκλώβισε την γυναίκα και τη μετέφερε στο Ιπποκράτειο, όπου και πληροφορήθηκε ότι το έμβρυο δεν τα κατάφερε.


Πηγή 

Αίγιο: Ράγισαν Καρδίες στις Κηδείες Γιαγιάς και Εγγονού <ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ>


Το τροχαίο δυστύχημα στο Αίγιο με θύμα μια 67χρονη γυναίκα και τον ενός έτους εγγονό της σόκαρε και προκάλεσε οργή και θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

Οι δύο κηδείες έγιναν σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στις Καμάρες. Τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς του παιδιού, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν, πώς έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή. Στο Ναό βρισκόταν όλο το χωριό για το «τελευταίο αντίο».
Συγγενείς των θυμάτων καταφέρονται με οργή κατά του δράστη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά από τηλεφωνική εντολή της Εισαγγελέως, η οποία παρέπεμψε τη δικογραφία του στο Ναυτοδικείο Πειραιά.


«Γιαννάκη μου υποφέρω, πονάω μακριά σου παιδάκι μου. Παιδάκι μου είσαι να σε πάρω αγκαλίτσα; Αυτός που πήρε τη ζωή του παιδιού μου και της πεθεράς μου να το πληρώσει. Παλικάρι μου αντίο, σε έχασα. Έφυγες μέσα από την αγκαλιά μου. Πεθερούλα μου καλή φύλαγέ μου το μονάκριβό μου.
Αγάπη μου, άγγελέ μου» γράφει η μητέρα του παιδιού στη σελίδα της στο facebook.

Όπως έγινε γνωστό, ο 28χρονος που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος σημαιοφόρος στο Πολεμικό Ναυτικό, προσπάθησε να διαφύγει μέσω θαλάσσης, αλλά οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν το βράδυ της Κυριακής. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τον 28χρονο σε παραλία και μετά από καταδίωξη του πέρασαν χειροπέδες. Ωστόσο, σήμερα αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το δελτίο του ΑΝΤ1 στο σημείο της τραγωδίας πραγματοποιήθηκε αυτοψία και αναπαράσταση από ειδικούς. Με βάση τα πρώτα στοιχεία ο οδηγός πάτησε φρένο μετά τη σύγκρουση. Από την πέδηση που διακρίνεται στο οδόστρωμα σε μήκος περίπου 100 μέτρων υπολογίζεται ότι το αυτοκίνητο πρέπει να μπήκε στη στροφή με ταχύτητα πάνω από 150 χιλιόμετρα την ώρα!

 Ο δικηγόρος του οδηγού ωστόσο υποστήριξε στον ΑΝΤ1 ότι τα στοιχεία της δικογραφίας δεν επιβεβαιώνουν αυτά τα στοιχεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Πηγή 

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Γερόντισσα Λαμπρινή: ''Θα έρθει καιρός που θα μας φέρουν άτομο απ’ έξω να μας Κυβερνήσει'' ''Θα μας φέρουν.....''


Καπέλο: Η πρόρρηση της ασκήτριας γιαγιάς Λαμπρινής Βέτσιου-Δρίβα! Προφητεία που σοκάρει!
«Η Ελλάδα, μια ώρα, οικονομικά θα πέσει έξω! Τα λεφτά θα εξευτελιστούν»
«Θα έρθει καιρός που θα μας φέρουν άτομο απ’ έξω να μας κυβερνήσει. Θα μας φέρουν και Βασιλιά!»
Η Γερόντισσα Λαμπρινή Βέτσιου – Δρίβα (+2002)
Η Ασκήτρια εν τω κόσμω Λαμπρινή Βέτσιου-Δρίβα, από την Άρτα, που κοιμήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2002 μ.Χ., προείπε σε διάφορους ανθρώπους όσα πολύ δύσκολα έρχονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες, που ξέχασαν τον Θεό, ακολουθώντας αδιέξοδους δρόμους και θεωρίες, αθεΐα, απιστία, αιρέσεις, σαρκικές ηδονές και υλισμό!
Που δεν έσκυψαν να πιουν από το γάργαρο και δωρεάν νερό της αιωνιότητας, της ευσέβειας, της ευλογημένης Ορθοδοξίας. Που ξέχασαν να κάνουν ακόμη και τον σταυρό τους, το «δόξα τω Θεώ», την Παναγιά της μάνα μας, τον Εκκλησιασμό της Κυριακής, το καντηλάκι της βραδινής προσευχής…
«Θα τρως ξερό ψωμί στο σπίτι σου και ο γείτονας θα σε ζηλεύει γιατί αυτός δεν θα έχει»
Η Ασκήτρια Λαμπρινή της Άρτας, που προείπε τις μεγάλες καταστροφές από τσουνάμι (Φιλιππίνες), το συγκλονιστικό ατύχημα με τα παιδιά στα Τέμπη, είδε επίσης με φώτιση Θεού, ότι η Ελλάδα θα πέσει έξω οικονομικά με το ευρώ, θα μπουν μεγάλοι φόροι και θα έρθει πολύ μεγάλη φτώχεια και πείνα, αναγκαστική επιστροφή του κόσμου στα χωριά, προσπάθεια επιβολής της Κάρτας – Ταυτότητας, εκλογές και ακυβερνησία, ξένος κυβερνήτης που θα μας φέρουν απ΄ έξω (ίσως η Τρόικα και οι Δανειστές) και στο τέλος επιστροφή του Βασιλιά στην Ελλάδα (όπως είδε και ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος, θεωρώντας το θετικό μπροστά σε όσα θα έχουν ήδη συμβεί στην χώρα μας)! Αλλά και μεγάλη μέριμνα του Θεού για τους πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς!
Τόνιζε επίσης πόσο σωτήριο είναι για τα παιδιά μόλις 10 λεπτά προσευχής την ημέρα!
«Η Ελλάδα θα πέσει έξω: Φόροι, φτώχεια και επιστροφή στα χωριά»
«Η Ελλάδα, μια ώρα, οικονομικά θα πέσει έξω! Τα λεφτά θα εξευτελιστούν. Τυχεροί όσοι θα έχουν χρυσό (ως μέσο συναλλαγής) και ένα κομμάτι γης». anoigma-2
Μου είπε η γερόντισσα (έγινε μοναχή από τον π. Μητροφάνη) για το σπίτι μου(1990):
– «Τι το θες παιδί μου τόσο μεγάλο σπίτι; Θα έρθει καιρός που θα βάλουν φόρο και στα βήματά σας μέσα σ’ αυτό, και στα άτομα που είστε μέσα»! (Τώρα έχουμε τεκμήριο διαβίωσης – φορολόγηση τετ. μέτρων και το χαράτσι ΕΝΦΙΑ).
– Τυχεροί όσοι θα μένουν σε καλύβες (μικρά σπιτάκια). Τα αυτοκίνητα θα τα αράξει ο κόσμος στις αυλές του! Αν έχεις δουλειά θα δουλεύεις όλη μέρα, το μισό μεροκάματο θα το δίνεις για βενζίνη για να πάς στη δουλειά σου και το υπόλοιπο να ταΐσεις τα παιδιά σου και αν φτάσουν για να φάνε… Την αποθήκη που βάζει ο πατέρας σου το χόρτο για τα ζώα θα σε παρακαλάνε για να μείνουν μέσα! Γεμάτος έκπληξη της είπα. Βρε γιαγιά έχει ποντίκια μέσα! Η γιαγιά μου είπε:
– Όταν κάποιος δεν έχει που να βάλει την οικογένειά του, τα ποντίκια θα υπολογίσει; Αφού έριξε μια ματιά στον ουρανό με κοίταξε και μου είπε:
– Θα είναι άτομα από την Αθήνα και από άλλα μέρη, και από νησιά θα έρθει κόσμος! Πότε θα γίνουν αυτά γιαγιά; Δεν θα ζω εγώ τότε!
Για την ηλεκτρονική ταυτότητα-κάρτα του Πολίτη
Είπε επίσης, το 1990:
– Θα σας αναγκάσουν να πάρετε μια κάρτα-ταυτότητα. Θα κάνετε όλες τις συναλλαγές σας με αυτή. Να μη την πάρετε, είναι του Αντιχρίστου. Όποιος την πάρει αμέσως ξεβαπτίζεται. Είπε επίσης ότι θα αναγκάσουν τον κόσμο να πάρει τη κάρτα με διάφορους τρόπους. Αυτές, είπε, θα βγουν στον Βόλο.
– Τα πράγματα θα αλλάξουν, δεν θα είναι όπως τώρα. Θα έρθει μεγάλη φτώχεια! Θα πουν, είσαι μακροχρόνια άνεργος, δικαιούσαι ένα βοήθημα οικονομικό, για να το πάρεις όμως θα πρέπει να έχεις την κάρτα-ταυτότητα. Εκεί θα εξαπατηθούν πολλοί… Σκέψου ένα πατέρα με τρία παιδιά που έχουν τρεις μέρες να φάνε. Θα τρέχει αμέσως να πάρει τη κάρτα, για να αγοράσει λίγα μακαρόνια, λίγα φασόλια… (Δεν μιλάει για απλή τραπεζική κάρτα, αλλά για υπέρ κάρτα-ταυτότητα).
«Θα έρθει ο κατήφορος με το ευρώ και μετά μεγάλη φτώχεια»
7 Σεπ. 2002: Επισκέφτηκα τη γερόντισσα στο σπιτάκι της. Ήταν 11 το πρωί.
– Έλα και σε περίμενα μου είπε. Σε λίγες μέρες θα φύγω από τη ζωή! Άρχισε να μου δίνει κάποιες συμβουλές. Της ζήτησα να μου εξηγήσει κάποια πράγματα που έλεγε στο παρελθόν. Τότε ήταν μεταβατική περίοδος, από δραχμή στο ευρώ.Αναφέρω το διάλογο μεταξύ μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιαγιά έχω μια διαφωνία μαζί σου. Είχες πει κάποτε ότι η Ελλάδα θα πέσει έξω οικονομικά και τα λεφτά θα χαθούν μια ώρα! Πριν λίγες μέρες μπήκαμε στο ευρώ, είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ευρώ είναι ισχυρό νόμισμα όπως το δολάριο!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό το νόμισμα είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα που δεν είναι ευλογημένο από το Θεό. Αυτό το νόμισμα έγινε για να εξυπηρετήσει κάποιους σκοπούς του σκότους!! Θα τους δεις λίγα χρόνια αργότερα! Πέντε χρόνια θα περνάει καλά ο κόσμος και μετά έρχεται ο κατήφορος! Θα έχετε όλα τα καλά μπροστά σας, αλλά δεν θα μπορείτε να τα αποκτήσετε… Τα παλιά σου ρούχα δε θα τα πετάς, να τα βάλεις κάπου να τα φυλάς… Δεν θα μπορεί ο κόσμος να αγοράζει καινούργια ρούχα…
Έρχεται μεγάλη φτώχεια… Θα αναγκαστείς να φοράς τα παλιά σου ρούχα και θα λες «είχα εγώ τόσο ωραία ρούχα»; Δεν θα μπορείτε να φτιάξετε τίποτα! Όποιος πρόλαβε και έφτιαξε σπίτι πρόλαβε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιαγιά λες ότι έρχεται φτώχεια! Τι είδους φτώχεια έρχεται;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα τρως ξερό ψωμί στο σπίτι σου και ο γείτονας θα σε ζηλεύει γιατί αυτός δεν θα έχει!!
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή θα είναι όπως στη Κατοχή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Χειρότερα από τότε! Ο ιδιωτικός τομέας θα σβήσει και οι δουλειές θα χαθούν, μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αντέξουν, όχι ότι θα παίρνουν πολλά λεφτά αλλά απλώς θα έχουν το σταθερό. Φαντάσου ένα παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με το πρωινό του, το μεσημεριανό του, το βραδινό του και αναγκαστικά θα έρθει στο χωριό του, να τρώει ένα κομμάτι καλαμποκίσιο ψωμί και ένα αυγό τηγανιτό και αυτή μπορεί να είναι η τροφή του για όλη τη μέρα!…
Θα περιποιείσαι το κήπο σου και θα περνάει κάποιος στο δρόμο, θα βλέπει τον κήπο σου, θα παίρνει φόρα, θα ρίχνει το φράχτη και δε θα μπορείς να τον σταματήσεις! Θα λέει: «φίλε πεινάω, πεινάνε τα παιδιά μου, για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε και έδειξε ταραγμένη!»…
Μείωση γεννήσεων στην πατρίδα μας
Παιδιά σπάνια θα γεννιούνται, θα δεις ζευγάρια να είναι πολλά χρόνια μαζί και δεν θα παντρεύονται! Όχι γιατί δε θα θέλουν, αλλά δεν θα μπορούν, γιατί θα μένουν από δουλειά και μέχρι να ξαναβρούν θα περνά μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αν κατά λάθος κάνουν κάνα παιδί θα παντρεύονται με ένα απλό χαρτί.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εννοείς γιαγιά πολιτικό γάμο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είπα απλό χαρτί. (Σήμερα έχουμε το σύμφωνο της συμβίωσης). Θα πέσει γκρίνια στο κόσμο, θα δεις σπίτια να καίγονται από μέσα και απ’ έξω αυτό να μη φαίνεται. Θα βλέπεις οικογένειες στην κοινωνία να φαίνονται αγαπημένες, και μέσα στο σπίτι τους να τρώγονται σαν τα σκυλιά! Αυτά μου τα είπε ο Κύριος, είπε η γιαγιά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Και κάθε πότε σε επισκέπτεται ο Κύριος γιαγιά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ανάλογα, άλλες φορές πιο συχνά, άλλες πιο αραιά. Περίπου μια φορά τη βδομάδα έρχεται εκεί που προσεύχομαι!
ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν σου μιλά ο Κύριος γιαγιά σε ποια γλώσσα σου μιλάει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στη γλώσσα που είναι γραμμένα τα Ευαγγέλια!
«Θα μας φέρουν ξένο κυβερνήτη και τον Βασιλιά!»
…Θα γίνονται εκλογές και δεν θα έχουμε κυβέρνηση! Θα έρθει καιρός που θα μας φέρουν άτομο απ’ έξω να μας κυβερνήσει. Θα μας φέρουν και Βασιλιά! Αμέσως ρώτησα τη γιαγιά… Το Σύνταγμά μας δεν επιτρέπει βασιλιά…
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Και ποιος είναι αυτός που θα υπολογίσει Σύνταγμα; Ο Κύριος έχει (προσωρινά) αποστρέψει το πρόσωπό του από εμάς τους Έλληνες.
Μαρτυρία: «Η θεία Λαμπρινή έφυγε πνευματικά από το σώμα της»
Η κυρία Βασιλική Τζουρμανά από το Κομμένο Άρτας μαρτυρεί:
«Άκουσα σε μια Εκκλησία της Άρτας για πρώτη φορά να συζητούν για την Λαμπρινή και τα πνευματικά της χαρίσματα και ένιωσα μεγάλη επιθυμία να την γνωρίσω. Με μια συγγένισσά μου που την ήξερε πήγαμε στο φτωχικό σπιτάκι της. Από τότε για σαράντα περίπου χρόνια μέχρι πού έφυγε από την ζωή την ακολουθούσα σχεδόν πάντοτε σε προσκυνήματα, σε αγρυπνίες, σε λειτουργίες που έκανε σε Εκκλησίες και κοιμόμασταν μέσα σ’ αυτές τις νύχτες.
Η θεια Λαμπρινή προσευχόταν και διάβαζε πολλές ώρες και κοιμόταν ελάχιστα.
Κάποτε με τη θεία Λαμπρινή και άλλες γυναίκες κοιμηθήκαμε σε μια Εκκλησία. Αφού τελείωσε τις προσευχές της ξάπλωσε να κοιμηθεί. Εμένα δεν με έπαιρνε ο ύπνος. Ακούω την θεία Λαμπρινή ενώ κοιμόταν έβγαζε κάτι αναστεναγμούς, σαν να δούλευε και ήταν πολύ κουρασμένη.
Αυτό κράτησε για λίγο. Σηκώθηκα και έπιασα τα χέρια της και τα πόδια της. Ήταν σαν να έπιανα έναν πεθαμένο…
Κατάλαβα ότι πάλι η θεία Λαμπρινή έφυγε πνευματικά από το σώμα της. Τις πρωινές ώρες την άκουσα πάλι σαν να αγκομαχούσε. «Τώρα θα επέστρεψε», σκέφθηκα. Μόλις ξύπνησε την ρωτάω: «Το βράδυ έφυγες; Που πήγες»; Μου έδωσε την έξης απάντηση: «Πήρα την (τάδε, μια γυναίκα πού ήταν στην παρέα μας) και την παρουσίασα στον Κύριο».
Κάποια φορά αντιμετώπισα ένα μεγάλο πρόβλημα. Έμεινα για έξι μήνες στο κρεβάτι με δυνατούς πόνους στην μέση μου. Δεν μπορούσα να κουνηθώ και πήγαινα από γιατρό σε γιατρό, αλλά η κατάσταση μου χειροτέρευε. Μια μέρα η θεια Λαμπρινή με επισκέφθηκε στο σπίτι μου.
«Μην ανησυχείς», μου είπε, «σε λίγο καιρό θα είσαι τελείως καλά». Την ίδια μέρα με πληροφόρησε κάποια γνωστή μου ότι η θεία Λαμπρινή πριν έρθει στο σπίτι μου πήγε στην Εκκλησία του χωριού μου, και γονατιστή για πολλή ώρα προσευχόταν μπροστά στην εικόνα της Κοιμήσεως της Παναγίας, που είναι αφιερωμένη η Εκκλησία. Σε λίγες μέρες με την βοήθεια κάποιου γιατρού περπατούσα κανονικά. Από τότε μέχρι σήμερα για 18 χρόνια δεν είχα την παραμικρή ενόχληση.
Και μετά την κοίμηση της σε δύσκολες στιγμές της ζωής μου την επικαλούμαι και πάντα με βοηθάει. Είχα ένα καλοκαίρι πονοκεφάλους και ζαλάδες που ίσως οφείλονταν στους καύσωνες.
Ξάπλωσα να κοιμηθώ, αφού πρώτα ζήτησα την βοήθεια της. Ήρθε στον ύπνο μου, στάθηκε από πάνω μου και με σκέπασε μ’ ένα σεντόνι. Το πρωί που σηκώθηκα ήμουν υγιέστατη».

Πηγή 

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.