Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Αλβανογυφτοβουλγαροι: "Γιόρτασαν τον αγώνα κατά των Βουλγάρων κατακτητών"...

Η 11η Οκτωβρίου αποτελεί μια μεγάλη εθνική εορτή στα Σκόπια...



Η Πρόεδρος Γκόρντανα Σιλιάνοφσκα και ο Πρωθυπουργός Χριστιάν Μίτσκοσκι τίμησαν «τον αγώνα κατά του φασίστα Βούλγαρου κατακτητή» και «την εξέγερση του σλαβομακεδονικού λαού το 1941».

Όπως σχολιάζουν του βουλγαρικά media, στις 11 Οκτωβρίου 1941, μια ομάδα περίπου 10 κομμουνιστών στην τότε Νοτιοσλαβία, επιτέθηκε σε ένα βουλγαρικό αστυνομικό τμήμα στο Πρίλεπ και σκότωσε ένα άτομο. Ο εκλιπών Βούλγαρος ήταν ανιψιός ενός από τους διοργανωτές της εξέγερσης του Ίλιντεν. Το λεγόμενο «Μακεδονικό Κομμουνιστικό Κόμμα» ιδρύθηκε μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 1943.

Kαι ερχόμαστε στο δικό μας ιστορικό αξιοπερίεργο...

Εφ'όσων οι σλαβομακεδόνες των Σκοπίων εξεγέρθηκαν το 1941 κατά του Βούλγαρου κατακτητή, όπως λένε, τότε ο Καπετάνιος του σλαβομακεδονικού τάγματος του ΕΑΜ, Ηλίας Δημάκης (ψευδώνυμο Γκότσεφ), γιατί ύψωνε βουλγαρικές σημαίες;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ (Καπετάνιος του 28ου Συντάγματος της 9ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, απολογούμενος στο ανταρτοδικείο του 1944 για στάση και προδοσία: «Δεν είδα πουθενά την λέξη ΕΛΛΑΣ! Δεν είδα ποτέ και σε κανένα μέρος να κυματίζει η Ελληνική σημαία! Είδα όμως στο Τσοτύλι Κοζάνης και στο Πετροπουλάκι Καστοριάς να κυματίζουν βουλγαρικές σημαίες!!! Δημιουργήσατε το ΣΝΟΦ. Δεν κάνετε εθνικό αγώνα, αλλά εμπορεύεστε την Ελλάδα! Εγώ και το Σύνταγμά μου θέλουμε να φύγουμε από τον ΕΛΑΣ!».

Οι του ΣΥΡΙΖΑ αυτοσαρκάζονται με περηφάνεια οτι είναι οι συνεχιστές του αγώνα του ΕΑΜ. Κάτω απο ποιά σημαία; Tη Βουλγαρική; Γιατί όπως βλέπουμε οι Σκοπιανοί, γιορτάζουν τον αγώνα τους κατά των Βουλγάρων κατακτητών, ενώ ο Καπετάνιος του σλαβομακεδονικού τάγματος του ΕΑΜ, ύψωνε τη βουλγαρική σημαία.

Πως γίνεται δύο κομμουνιστικές συνιστώσες (Σκοπίων - ΕΑΜ) με απώτερο σκοπό την απόσχιση και αυτονόμηση της "Μακεδονίας", να αγωνίζονται οι μεν για τη "Μακεδονία" και οι δε για τη Βουλγαρία; Kάπου δεν μας τα λένε καλά...

Ο Ηλίας Δημάκης η Γκότσεφ, διέφυγε και πέθανε στα Σκόπια το 1960. Εναντίον του εκκρεμεί το υπ' αριθ. 52/46 ένταλμα του ανακριτή Καστοριάς "επί εσχάτη προδοσία και επί φόνοις".

Ας μας εξηγήσει η μανδάμ Σιλιάνοφσκα, μιας και είναι κόρη κομμουνιστών παρτιζάνων, όπως καυχιέται, πως δέχθηκαν οι Σκοπιανοί αγωνιστές κατά του Βουλγάρων κατακτητών, να υποθάλπτουν τόσα χρόνια έναν "σλαβομακεδόνα", που ύψωνε τις βουλγαρικές σημαίες στην Ελλάδα;


πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.