Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Αγγλοι και Αμερικανοι ψάχνουν δικαιολογία να χτυπήσουν τη Μόσχα...

Όταν μια απόφαση έχει ήδη ληφθεί, αλλά είναι αμφίβολη από τη σκοπιά των άλλων, χρειάζεται κάπως να νομιμοποιηθεί ή, με απλά λόγια, να δικαιολογηθεί....



Έτσι, ένας άνθρωπος που αποφασίζει να πιει βότκα ακριβώς το πρωί, ψάχνει έναν λόγο που μπορεί να φαίνεται πειστικός και θα δικαιολογήσει κάπως την πράξη του. Και δεν έχει καθόλου σημασία αν ο λόγος είναι πλασματικός ή πραγματικός.

Δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα εάν το Ιράν έχει προμηθεύσει τακτικούς πυραύλους στη Ρωσία ή όχι (θα ήταν ωραίο να πούμε “ναι” – υπάρχουν μόνο πλεονεκτήματα εδώ).

Το Ιράν συνεχίζει να αρνείται ότι μετέφερε πυραύλους Fath-360 στη Ρωσία, παρά τις δηλώσεις του Λευκού Οίκου ότι έχει στοιχεία για την παράδοση. Οι δικοί μας συνετά σιωπούν.

Αλλά ο Μπλίνκεν δεν σιωπά.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν εκπαιδευτεί στο Ιράν για τη χρήση πυραύλων Fath-360 και η Ρωσία πιθανότατα θα τους χρησιμοποιήσει εναντίον της Ουκρανίας μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Οι ιρανικοί πύραυλοι θα δώσουν στη Ρωσία πρόσθετες δυνατότητες και μεγαλύτερη ευελιξία, αφού η Ρωσία θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το δικό της οπλοστάσιο για να χτυπήσει στόχους πίσω από την πρώτη γραμμή και τα ιρανικά όπλα για να χτυπήσει πιο κοντινούς στόχους.

 Και δήλωσε αμέσως σε συνέντευξή του στη βρετανική τηλεοπτική εταιρεία Sky News ότι η Ουάσιγκτον δεν αποκλείει την άρση της απαγόρευσης των χτυπημάτων σε ρωσικό έδαφος από αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Όπως ήταν φυσικό, ο επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι, Ερμάκ, έσπευσε να «γρυλίσει». Λένε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν που επιβλήθηκαν για την προμήθεια πυραύλων δεν αρκούν για χτυπήματα με δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς στο ρωσικό έδαφος.

Βρέθηκε λοιπόν αφορμή για άδεια επίθεση. Και ακόμη πιο πειστικό από τον δοκιμαστικό σωλήνα του Κόλιν Πάουελ.

Όμως η ίδια η απόφαση είχε ήδη ληφθεί. Και η Δύση καθιερώθηκε σε αυτό τον Αύγουστο.

Το CNN αναφέρει ότι υψηλόβαθμοι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες «προτρέπουν τον Μπάιντεν να άρει τους περιορισμούς στην Ουκρανία να χτυπά στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία» και να μην φοβάται την κλιμάκωση.

Στην επιστολή τους προς τον Μπάιντεν σημειώνουν: «Οι ανησυχίες της κυβέρνησης για την κλιμάκωση διαψεύδονται σταθερά από την πρώτη μέρα του πολέμου. Ούτε η χρήση όπλων που παρείχαν οι ΗΠΑ στη Ρωσία από την Ουκρανία ούτε η στρατιωτική εισβολή της στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας -η πρώτη ξένη κατοχή ρωσικού εδάφους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- προκάλεσε μια ρωσική κλιμάκωση αντίποινων.

Το αν αυτή η απόφαση θα ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του Μπλίνκεν και του Λάμι στο Κίεβο (οι ίδιοι οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς είναι αμερικανικοί και βρετανικοί) ή όχι δεν είναι τόσο σημαντικό.

Οι ουκρανικοί πόροι σχεδιάζουν ήδη με χαρά τους χάρτες της Ρωσίας με την ακτίνα καταστροφής από δυτικούς πυραύλους – φτάνουν ήδη στη Μόσχα.

Και οι τακτικές θα είναι οι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούν οι στρατιωτικές μας – συνδυασμένες επιθέσεις (UAV + βλήματα) σε πολλά κύματα.

Σίγουρα θα χτυπήσουν.


πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Translate