Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Ζούμε στην εποχή που οι ήρωες ξεχνιούνται, και που τα "τίποτα" θεοποιούνται...



Ο Βασίλης Ραχούτης, στρατιώτης πεζικού, στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 έχασε την ζωή του στην θάλασσα της Πάρου προσπαθώντας να σώσει όσους περισσότερους συνανθρώπους του μπορούσε στο ναυάγιο του πλοίου «Εξπρές Σάμινα».

Ο πατέρας του τηλεφωνικά τον παρακαλούσε να εγκαταλείψει το πλοίο και να σωθεί. Εκείνος όμως δεν το έκανε.Δεν μπορούσε να εγκαταλείψει αβοήθητους τους συνανθρώπους του όπως χαρακτηριστικά έλεγε.

Ο Βασίλης μαζί με άλλους 19 συναδέλφους του, έδωσε τον υπερ πάντων αγώνα για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Έχασε την δική του προσπαθώντας να σώσει ένα μωρό, αφού πρώτα είχε σώσει την μητέρα.

Οι ήρωες που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε..ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Στη γενέτειρα του στα Καμμένα Βούρλα οι κάτοικοι τίμησαν τον Βασίλη.. Για να μην ξεχνάνε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι..


πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.