Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς να αποφεύγουν οι λαθρομετανάστες την απέλαση, διδασκει η ΕΕ...

Στην Γερμανία οι αντιδράσεις ενάντια στην μαζική μετανάστευση κορυφώνονται κυρίως λόγω της δράσης του πολιτικού ισλάμ που απειλεί την κοινωνική συνοχή αλλά και της αυξημένης εγκληματικότητας από δράστες με μεταναστευτικό υπόβαθρο....



Γεγονός που οδηγεί στην ενίσχυση των πολιτικών δυνάμεων που αντιτίθενται στην πολιτική των «ανοικτών συνόρων» και απειλούν την πολιτική σταθερότητα όχι μόνον της ίδιας της χώρας αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρόλα αυτά, θεσμικοί παράγοντες τόσο στην Γερμανία όσο και στην ΕΕ επιμένουν να ρίχνουν λάδι στην φωτιά και να χρηματοδοτούν ακόμη και ακραίες ομάδες που καλούν τους λαθρομετανάστες να παραβιάζουν τον ίδιο τον… ευρωπαϊκό νόμο!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χρηματοδότηση ύψους σχεδόν εννέα εκατομμυρίων ευρώ έχει χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια οργάνωση που βοηθά λαθρομετανάστες – των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί – να αποφύγουν με κάθε τρόπο, ακόμη και προκαλώντας επεισόδια μέσα σε αεροπλάνα την απέλαση. Γεγονός που προκαλεί ήδη αντιδράσεις ειδικά στη Γερμανία, στην οποία το μεταναστευτικό αναδεικνύεται σε σημαντικό αγκάθι για την κυβέρνηση Σόλτς.

Το γεγονός έγινε γνωστό όταν γερμανική ιστοσελίδα ανέφερε στα τέλη Αυγούστου ότι το «Handbook Germany» – μια πλατφόρμα για τους μετανάστες που χρηματοδοτείται από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – δίνει αυτού του είδους τις «συμβουλές».

Στη σελίδα με τίτλο «Απέλαση», το εγχειρίδιο εξηγούσε ορισμένους διαδικαστικούς κανόνες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και τόνιζε: «Οι γονείς μπορούν να απελαθούν μόνο μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους».

Παρέπεμπε ακόμη σε δικηγόρους και οργανώσεις βοήθειας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους μετανάστες που αντιμετώπιζαν απέλαση και σημείωνε: «Τα έξοδα της αγωγής μπορεί να αναληφθούν από το κράτος».

Συνεχίζει δε σημειώνοντας: «Εάν η αγωγή δεν ήταν ελπιδοφόρα, μπορείτε να προσπαθήσετε να καταθέσετε αίτηση στο κρατικό κοινοβούλιο ή στην Μπούντεσταγκ ή να βρείτε προστασία σε μια εκκλησία».

Ενώ ως… εναλλακτική λύση επισήμανε τον κανονισμό του Δουβλίνου. Ο οποίος επιτρέπει να θεωρούνται «απαράδεκτες» οι αιτήσεις ασύλου, εάν μια άλλη χώρα της ΕΕ είναι υπεύθυνη για τη διεκπεραίωση του αιτήματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο αιτών άσυλο μπορεί να μεταφερθεί στην εν λόγω χώρα εντός εξαμήνου.


πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Translate