Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Προβλεπεται επαναφορά 13ου & 14ου μισθού, αλλα οι συμμοριτες του Αφορισμενου λενε οχι...

Ακόμη μια κίνηση έγινε με σκοπό την επαναφορά 13ου & 14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους....



Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζήητησε την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος θερινής αδείας (13ος και 14ος μισθός) στο Δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό έστειλε σχετικό έγγραφο στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, με τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών για το εν λόγω ζήτημα.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θέτει πλέον επίσημα ζήτημα επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα. Το αίτημα υποβλήθηκε σήμερα εγγράφως στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας ενώ χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, με τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού για το ζήτημα αυτό.

Η Ένωση θεωρεί ότι ο δικαιολογητικός λόγος της κατάργησης των επιδομάτων εορτών και αδείας πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει εκλείψει μετά την είσοδο της χώρας στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή».

Ο θεσμός των δώρων, που εξακολουθεί να ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να παραμείνει ζωντανός και στον δημόσιο.

Αντικατοπτρίζει υπερεκατονταετείς αγώνες και κατακτήσεις των εργαζομένων που δόθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες

Το αίτημά μας είναι δίκαιο και απαιτείται μια ευρύτερη κοινωνική στήριξή του.

Η Ένωση ζήτησε εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό».

Θυμίζουμε ότι διάταξη του ν. 4093/2012, επήλθε πλήρης κατάργηση των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας για τους υπαλλήλους του Δημοσίου

«Πάγος» από το ΥΠΟΙΚ

Πάντως, κύκλοι του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ως η απάντηση προς την Ένωση πως δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος ούτε καν για εξεταστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

Οι ίδιες “πηγές” επισήμαναν ως οι δικαστές και οι εισαγγελείς, όπως και όλα τα ειδικά μισθολόγια αλλά και όσοι αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, θα λάβουν από την 1η Απριλίου 2025 έως και την 1η Απριλίου του 2027 σταδιακή αύξηση 100 ευρώ (μικτά) στις αποδοχές τους, σύμφωνα με την εξαγγελία του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ (7.9.24).


πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.