Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Ετοιμασου να πληρωσεις το ρευμα για...χρυσαφι ! ! !

Μέχρι τέλος του 2025 θα έχουν αποσυρθεί και οι τελευταίες λιγνιτικές μονάδες 2,35GW (πλην της "Πτολεμαιδα 5),  αυτό ισοδυναμεί με 12 χιλιάδες στρέμματα γης σε φωτοβολταϊκά πανέλα.  

Αντί να τις αναβαθμίσουμε οικολογικά όπως την Πτολεμαΐδα 5, όχι με 1,5δισ ευρώ, που έφτασαν το κόστος εκεί με απίστευτες λαμογιές, αλλά με 600 εκατ ευρώ, όπως κάνουν οι Γερμανοί με τις δικές τους συμβατικές λιγνιτικές μονάδες τους! (τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου κ CCUS)  

Αυτοί είναι λιγότεροι οικολόγοι  που έχουν πάρει παράταση μέχρι το 2038 κ έχουν πετύχει  υποδιπλάσιες τιμές χονδρικής ρεύματος από εμάς μετά και το άνοιγμα - εκσυγχρονισμό υφιστάμενων λιγνιτικών τους μονάδων? 

Το να μειώνεις συνέχεια  παραγωγική γη για να στηρίζεις μια κουτσή και στρεβλή πράσινη ανάπτυξη είναι έγκλημα!  

Αν δεν υπάρχει  σχέδιο  ομαλής μετάβασης, τότε το μόνο που πετυχαίνεις είναι ο στραγγαλισμός των καταναλωτών



πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Translate