Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Επιvτoματα σε γuφτoυς υψoυς 3,6 εκατoμμυριων ευρώ...

Επιδόματα σε 2.000 γuφτ@υς που είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον Ιανό...

Ζημίωσαν την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου με 3,6 εκατομμύρια ευρώ....



Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο στη Καρδίτσα στη διεύθυνση πρόνοιας της περιοχής με κοινωνικά επιδόματα αλληλεγγύης σε άτομα που ισχυρίστηκαν ότι χάθηκαν τα δικαιολογητικά τους στον Ιανό.

Συνολικά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, 2.027 άτομα χωρίς κανένα δικαιολογητικό πήραν το επίδομα.

Όταν έγινε ο έλεγχος στην υπηρεσία, διαπιστώθηκε πως δεν υπήρξε φάκελος για όλα αυτά τα επιδόματα.

Δικαιολόγησαν την απουσία των δικαιολογητικών, λέγοντας πως αυτά χάθηκαν στον Ιανό. Η αρμόδια αντιδήμαρχος απάντησε ωστόσο πως στο συγκεκριμένο κτίριο δεν τηρούνταν αρχείο και δεν είχε πλημμυρίσει καν στην κακοκαιρία!

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, όλα τα άτομα που φέρεται να λαμβάνανε επιδόματα ήταν γυφτοι, που δεν διέμεναν όλοι και στην Καρδίτσα και εικάζεται πως τους εργαλειοποίησαν και τους χρησιμοποίησαν οι υπάλληλοι για να λάβουν αυτοί τα χρήματα του επιδόματος.

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι.


πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Translate