Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Ξυπvnσαν οι βρυκoλακες και τρoμoκρατoυν παλι τον κoσμο...

Παγώνη και Τζανάκης τρομοκρατούν τον κόσμο για το νέο στέλεχος κορονοϊού που ονομάστηκε «FLiRT»,,,,

Διαβαστε τι αηδιες λενε...



Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα συνεχιστεί η έξαρση του κορονοϊού με το νέο στέλεχος που ονομάστηκε «FLiRT» την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη άνοδο στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ για πρώτη φορά σε επιδημιολογική έκθεση, ο ΕΟΔΥ περιλαμβάνει συστάσεις για όσους εμφανίζουν συμπτώματα.

Καμπανάκι χτύπησε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ειδικότερα για τις ευπαθείς ομάδες, προειδοποιώντας ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος.

«Καλοκαίρι έχουμε, διακοπές θα πάμε, ο κορονοϊός δεν είπαμε ποτέ ότι έφυγε. Η αλήθεια είναι ότι φέτος, συγκριτικά με πέρυσι, καμία σχέση τα κρούσματα. Είναι πάρα πολλά, είναι πολλές οι νοσηλείες αλλά και οι θάνατοι. Το 21 – 22 θάνατοι είναι πάρα πολλοί. Θα είναι μέχρι τέλος Ιουλίου περίπου η έξαρση», τόνισε μιλώντας στο «Mega».

Απευθυνόμενη στις ομάδες υψηλού κινδύνου με υποκείμενα νοσήματα, η κ. Παγώνη είπε πως μόλις νοσούν θα πρέπει να επικοινωνούν με τον γιατρό τους για να ξεκινήσουν αντιική αγωγή.

«Έτσι θα προλάβουν τις επιπλοκές και τις νοσηλείες. Αυτές οι ομάδες καλό είναι όταν βγαίνουν σε κλειστούς χώρους και υπάρχει συνωστισμός, να φορέσουν τις μάσκες τους. Οι υπόλοιποι τα αντισηπτικά μας», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Τι είπε για το νέο στέλεχος «FLiRT»

Για το νέο στέλεχος του κορονοϊου που ονομάστηκε «FLiRT», η κ. Παγώνη εξήγησε πως μπορεί να είναι πολύ μεταδοτικό, όμως η κλινική εικόνα του ασθενούς δεν έχει καμία σχέση με προηγούμενα στελέχη που ήταν πολύ βαριά και προκαλούσαν γρήγορα επιπλοκές.

«Είναι αρκετοί οι ασθενείς με κορονοϊό, αλλά δε θέλουμε να πανικοβάλουμε τον κόσμο. Χρειάζεται προσοχή».

Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Καμπανάκι για την έξαρση του κορονοϊού χτύπησε και ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, σημειώνοντας πως διαρκεί από έναν έως δύο μήνες. Δηλαδή, η θερινή έξαρση θα επιμείνει μέχρι τα τέλη Αυγούστου, οπότε αναμένεται αποκλιμάκωση.

Αναφορικά με τις νοσηλείες σημείωσε ότι «υπάρχει αύξηση σε σχέση με έναν μήνα πριν. Έχει διπλασιαστεί ο ρυθμός των εισαγωγών και έχει αυξηθεί 4 φορές ο αριθμός στις απλές κλίνες αλλά είναι χαμηλά σε σχέση με την πανδημία, δεν υπάρχει κίνδυνος για το ΕΣΥ» προσθέτοντας ότι «οι περισσότεροι διασωληνωμένοι είναι περιστατικά με συννοσηρότητα». Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε όσους έχουν συμπτώματα «να κάνουν τεστ γιατί υπάρχει αντιική προστασία που προστατεύει από επιπλοκές. Καλό είναι να την πάρουν αμέσως και να μην περιμένουν να ανεβάσουν πυρετό».

Με τη σειρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «είμαστε σε επίπεδα του 2022, ούτε καν του 2023 που είχαμε 5-10 νοσηλείες. Στο Ηράκλειο έχουμε περίπου 20 ασθενείς, όλοι αυτοί είναι υπέργηροι με συνοδά νοσήματα ή νεώτεροι με κάποιο πρόβλημα ανοσοποιητικής ανεπάρκειας».

Κατά τον κ. Τζανάκη η έξαρση του κορωνοϊού οφείλεται σε τρεις παράγοντες:

στην παραλλαγή flirt που είναι μεταδοτική, ξεφεύγει της ανοσίας και δημιουργεί συνθήκες εύκολης μετάδοσης

στον συγχρωτισμό εξαιτίας της καλοκαιρινής κοινωνικής ζωής

στην σημαντική απόκλιση της όποιας ανοσοποίησης είτε από εμβολιασμό είτε από νόσηση

«Πρόκειται για μια παρατεταμένη καλοκαιρινή έξαρση που δίνει νοσηλευτικά προβλήματα αλλά δεν δημιουργεί προβλήματα στο ΕΣΥ σε επίπεδο ΜΕΘ. Δεν είναι, ωστόσο, καλή ιδέα να νοσήσουμε, θα ταλαιπωρηθούμε ακόμα και αν δεν πάμε στο νοσοκομείο. Καλό θα είναι και εφόσον αισθανόμαστε ανασφαλείς να φοράμε μάσκα».

ΠΟΥ: 1.700 θάνατοι από κορονοϊό την εβδομάδα παγκοσμίως

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/07) ότι η Covid-19 εξακολουθεί να προκαλεί περίπου 1.700 θανάτους την εβδομάδα σε όλον τον κόσμο και κάλεσε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατηρούμενη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. Παρά τον υψηλό αριθμό θανάτων, «τα στοιχεία δείχνουν ότι η εμβολιαστική κάλυψη έχει μειωθεί μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού και των πολιτών άνω των 60 ετών, δυο εκ των ομάδων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο», δήλωσε ο Τέντρος σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιάζονται κατά της Covid-19 εντός 12 μηνών από την τελευταία δόση που τους χορηγήθηκε», υπενθύμισε.

Από την έναρξη της πανδημίας, η Covid-19 έχει προκαλέσει πάνω από επτά εκατομμύρια θανάτους σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ.


πηγη

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Translate