Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2025

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

 



Η Ελληνική ιστορία, έχει υποστεί μεγάλες παραποιήσεις και παραμορφώσεις, κυρίως λόγω των συμφερόντων εξωτερικών παραγόντων και των πολιτικών ΔΥΝΑΣΤΕΙΩΝ που επηρεάζουν την χώρα μας. Ιδιαίτερα, τα αριστερά, τα κομμουνιστικά και τα LIGHT αριστερά κόμματα στην Ελλάδα έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.

Αξιοσημείωτο είναι το μίσος που έχει αναπτυχθεί για τη Βασιλική Οικογένεια της Ελλάδας. Οι λόγοι για αυτή την αντιπάθεια είναι ιστορικά ριζωμένοι στην άμεση καταγωγή του βασιλιά Γεωργίου Α΄ από τον αυτοκρατορικό οίκο των Παλαιολόγων. Αυτό δεν αποτελεί κάποιο φαντασιακό κατασκεύασμα, αλλά ιστορικό γεγονός που έχει αποδειχθεί μέσα από επιστημονικές μελέτες.

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο τελευταίος αυτοκράτορας της Κωνσταντινούπολης, παντρεύτηκε το 1428 την Μαγδαληνή Τόκκου, από την ηγεμονική οικογένεια της Δυτικής Πελοποννήσου. Δυστυχώς, η Μαγδαληνή πέθανε το 1429. Στη συνέχεια, το 1441, ο Κωνσταντίνος παντρεύτηκε την ευγενή Αικατερίνα Καττιλουσία από τη Λέσβο, θυγατέρα του πρίγκιπα Δωρινού.

Πριν από τον γάμο του με την Αικατερίνα, ο Κωνσταντίνος είχε μια έντονη ερωτική σχέση με μια Ελληνίδα ευγενή, χωρίς να είναι σαφές αν ήταν και έγγαμη. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο καρπός αυτής της σχέσης ήταν ο Ιωάννης Παλαιολόγος, ο οποίος γεννήθηκε γύρω στο 1439 ή 1440. Μετά την Άλωση, ο Ιωάννης έζησε σε ασφαλές καταφύγιο και αναγνωρίστηκε ως διάδοχος του θρόνου από την τότε Βυζαντινή Αυλή.

Ο Ιωάννης Παλαιολόγος, γνωστός και ως Ιωάννης ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, πήρε το όνομα αυτό το 1453, όταν οι Τούρκοι απειλούσαν τη ζωή του. Η μητέρα του τον έστειλε στην Ιταλία για να τον σώσει. Εκεί, υπηρέτησε στον γαλλικό στρατό και διακρίθηκε για τις ικανότητές του, αργότερα, εγκαταστάθηκε στην αυλή της Κοπεγχάγης και παντρεύτηκε την κόρη του βασιλιά της Δανίας, Μαρία. Το 1481, αναγνωρίστηκε βασιλιάς της Δανίας και από τότε η δυναστεία των Χριστιανών διατήρησε την εξουσία μέχρι το 1947. Αυτή η δυναστεία, με τις Ελληνικές ρίζες, προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στη Δανία.

Το 1862 ο Γεώργιος Χριστιανός Γουλιέλμος ανακηρύσσεται Βασιλιάς των Ελλήνων.

Η ύπαρξη του Ιωάννη Χριστιανού-Παλαιολόγου είναι αδιαμφισβήτητη και έχει επιβεβαιωθεί από καταξιωμένους ιστοριογράφους και ερευνητές, όπως οι Dungen, Βερναδάκης, Ζωιόπουλος, Βαρθολομαίος και άλλοι σημαντικοί μελετητές. Αυτοί οι μελετητές, μέσω εκτενών και πολύπλευρων αναλύσεων, κατέληξαν στην απόδειξη της ύπαρξής του και της σημασίας του στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Ο λόγιος Σκαρλάτος Βυζάντιος, με το έργο του “Κωνσταντινούπολις”, υποστήριξε ότι πολλές ευρωπαϊκές δυναστείες έχουν βυζαντινές ρίζες. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι Χόεντσόλερν, από τους οποίους προέρχεται η Βασίλισσα Σοφία (σύζυγος του Κωνσταντίνου ΙΒ’), καταγόταν από τη Βυζαντινή πριγκίπισσα Θεοφανία, σύζυγο του Γερμανού βασιλιά Όθωνα Β’. Ο ίδιος ισχυρισμός ισχύει και για τον οίκο των Χόχενστάουφεν, από τον οποίο προέρχεται η Βασίλισσα Φρειδερίκη (σύζυγος του Βασιλιά Παύλου), καθώς και για τον οίκο των Βουρβόνων, που έχει καταγωγή από τις βυζαντινές δυναστείες των Μακεδόνων και των Αρσακιδών.

Οι παραπάνω καταγραφές και ιστορικές αναλύσεις καταδεικνύουν την ισχυρή σύνδεση των ευρωπαϊκών δυναστειών με το Βυζάντιο, αναδεικνύοντας την αδιάσπαστη συνέχεια της ιστορίας των Ελληνικών αυτοκρατορικών οικογενειών μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Η Δυναστεία των Παλαιολόγων ήταν η τελευταία δυναστεία που κυβέρνησε το Βυζάντιο, με την περίοδο 1261 – 1453 να χαρακτηρίζεται από τη σταδιακή παρακμή της αυτοκρατορίας.

Η μεταφορά της δυναστείας των Παλαιολόγων στη Δανία μέσω του Ιωάννη Χριστιανού και η μετέπειτα συγγένεια των Χριστιανών με τις ευρωπαϊκές βασιλικές οικογένειες δείχνει την πολιτική και ιστορική σημασία αυτής της οικογένειας, που συνέχισε να παίζει ρόλο στην ευρωπαϊκή σκηνή μέχρι τον 20ο αιώνα. Οι απόγονοι του Ιωάννη Χριστιανού, μέσω των δυναστειών της Δανίας, συνέχισαν να αναλαμβάνουν βασιλικούς θρόνους στην Ευρώπη, επηρεάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις σε διάφορες χώρες, όπως η Δανία και η Ελλάδα.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βασιλικές οικογένειες, όπως οι Χόεντσόλερν, οι Χόχενστάουφεν και οι Βουρβόννοι, έχουν βαθιές ρίζες που συνδέονται με το Βυζάντιο και την ελληνική ιστορία, αποδεικνύοντας την πολιτιστική και γενεαλογική συνέχεια των ελληνικών αυτοκρατορικών οίκων.

Όλα τα οχήματα στην κηδεία του Βασιλια Κωνσταντίνου ήταν μαύρου χρώματος, εκτός από ένα λευκό τζιπ που επιβιβάστηκαν η Άννα Μαρία και ο Παύλος. Η πινακίδα του αυτοκινήτου έγραφε Κ13GRE. Και σημαίνει “Κωνσταντίνος ο 13ος της Ελλάδος” το διπλωματικό διαβατήριο του Βασιλια Κωνσταντίνου γράφει “Constantine de Grecia” Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος είναι ο 13ος Κωνσταντίνος, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ήταν ο 11ος και 12ος Κωνσταντίνος ήταν ο παππούς του.

Η δυναστεία, με τις ελληνικές ρίζες, των ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Το επώνυμο του Βασιλιά Κωνσταντίνου είναι: ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ…….Από τον Ιωάννη Χριστιανό δημιουργήθηκε η Βασιλική δυναστεία των Χριστιανών. Μετά τον Γεώργιο Α’, όλοι οι Βασιλείς προέρχονται απ΄ ευθείας από τον προπάτορά τους Γεώργιο Α΄, τον Γεώργιο Χριστιανό έως τον Κωνσταντίνο, ως εκ τούτου και το επώνυμο του Κωνσταντίνου είναι: Χριστιανός……

Tο πρώτο επώνυμο του πρίγκιπα Ιωάννη που μπήκε στον Βασιλικό Οίκο της Δανίας, πριν από το «Χριστιανός», ήταν «Παλαιολόγος». Χρ. Μαντζιάρης


πηγη


Η ομαδα μας στο Facebook...

Αρχειοθήκη ιστολογίου