Σελίδες

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Εαν ο Σαλεμενος Σουλτανος, τολμησει και χτυπησει, τον Ελληνογαλλικο στολο....ΕΦΘΑΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ! ! !

Ας το καταλαβουν αυτο οι Αμερικανοι και ας συμμαζεψουν τον Ενρτογκαν, αλλιως η ημερομηνια ληξεως του ΝΑΤΟ εφθασε...

Ηδη...Βερολίνο και Άγκυρα κινούνται παρασκηνιακά κατά της ελληνογαλλικής συμμαχίας στη Μεσόγειο...



Η συνολική αυτόνομη στάση της Γαλλίας, και συγκεκριμένα του προέδρου της Ε.Μακρόν στην περιοχή μας, έχει τρελάνει την ισλαμο-οθωμανική ελίτ στην Άγκυρα υπό τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, αλλά και την Καγκελάριο Μέρκελ, διότι πολύ απλά οι κοινοί σχεδιασμοί τους πήγαν...περίπατο και τώρα έβαλαν το ΝΑΤΟ να δώσει λύση.  

Η στρατιωτική παρουσία γαλλικών ισχυρότατων μονάδων του γαλλικού ναυτικού, αεροπορίας και ειδικά η επικείμενη παρουσία του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ, προκαλούν αισθήματα αυξημένης αίσθησης κατωτερότητας στην Τουρκία και στην ήδη προβληματική στάση των Τούρκων αξιωματούχων που επιδίδονται σε μια ρητορική, που θυμίζει τουλάχιστον απόγνωση, ενώ εξοργίσουν και την Γερμανία που χάνει ξανά το παιχνίδι της Μεσογείου με τα πετρέλαια μετά την εποχή του στρατηγού Ρόμελ.   

Στο θέμα παρενέβη ο Τούρκος σύμβουλος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Άγκυρας İsmail Şahin, ο οποίος αφού στηλίτευσε την παρέμβαση του Παρισιού για τα γαλλικά συμφέροντα στην Α.Μεσόγειο, στην συνέχεια δήθεν ανέφερε την αρνητική επίδραση της πολιτικής αυτής σε ΕΕ, και ΝΑΤΟ.

Προφανώς, ο Τούρκος διαμορφωτής γεωπολιτικών σχεδίων του Ερντογάν στην Άγκυρα δεν βλέπει το πασιφανές στην Μεσόγειο μετά την απόσυρση των ΗΠΑ.

Δεν μπορεί να κατανοήσει ότι Γαλλία, Ρωσία και οι υπόλοιπες χώρες (Αίγυπτο, Ελλάδα, Ισραήλ) έχουν στοχοποιήσει την Τουρκία που έχει παραφρονήσει, απαιτώντας εδάφη και θαλάσσια οικόπεδα, που έχουν ήδη “χωριστεί” σε ενεργειακούς κολοσσούς που θα τροφοδοτούν την ΕΕ με φυσικό αέριο τα επόμενα 50 χρόνια.

Όσο για την Γερμανία και την Μέρκελ, οι Τούρκοι ξεχνούν ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να στείλει στρατεύματα... πουθενά, χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας που ήταν οι νικητές του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Ο Τούρκος ειδικός αναφέρει ότι το χάσμα που προέκυψε μετά την κόντρα της Αμερικής με την Κίνα, η ενασχόληση της Βρετανίας με το Brexit, έδωσε μια σπάνια ιστορική ευκαιρία στη Γαλλία να παίξει τον ρόλο του «Big Brother» στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι, όμως, σαφές ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι στόχοι της Γαλλίας όμως βλάπτουν την ολοκλήρωση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ", τονίζει ανερυθρίαστα ο ίδιος.

Ο ισλαμιστής σύμβουλος του Ερντογάν μας υπενθυμίζει στην συνέχεια απειλώντας ότι περισσότεροι από 25 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, εκ των οποίων περίπου 4 εκατομμύρια είναι Τούρκοι, ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτός ειδικά ο λόγος κατά τον ίδιο έχει οδηγήσει τους Ευρωπαίους να σκέφτονται πιο “λογικά  και ευέλικτα”, ως προς την Τουρκία γενικώς.

"Ειδικά με την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει επίσης να επιβεβαιωθεί ότι έννοιες όπως η πολυπολιτισμικότητα, το κράτος δικαίου, η βιώσιμη διπλωματία, το κοινό συμφέρον αντί του εθνικού συμφέροντος και η συνεργασία αντί της σύγκρουσης έχουν φτάσει σε επίπεδο που καθοδηγούν τους κοινωνικούς και θεσμικούς μηχανισμούς”, τονίζει ο ίδιος.

Ο İsmail Şahin ξεχνά όμως ότι η Τουρκία, η χώρα του,έχει ένα ισλαμικό καθεστώς που βασανίζει και φυλακίζει χιλιάδες πολίτες, εκτελεί εθνοτικές εκκαθαρίσεις κατά των Κούρδων εντός και εκτός χώρας, ενώ απειλεί χώρες ολόκληρες.

Ο Τούρκος ισλαμιστής καθηγητής και οπαδός του Ερντογάν ζητά “την  δημιουργία ενός κοινού εδάφους για την επίλυση των προβλημάτων με μια… μόνιμη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο υπό τις ευλογίες της Τουρκίας, όμως.

“Η προκλητική και επιθετική στάση που υιοθέτησε η Γαλλία στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου μετέβαλε την προσοχή του γαλλικού λαού, που υλοποιούσε κοινωνικές διαμαρτυρίες με την δράση των «κίτρινων γιλέκων», και τώρα ασχολείται με την κρίση της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Ε. Μακρόν θέλει τον θρόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ. Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα σημείωσε ότι ο ίδιος ενήργησε κατά των νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ σε μια ευρεία περιοχή από τον Λίβανο έως τη Λιβύη, προκειμένου να κρατήσει την προσοχή του κοινού μακριά από την εγχώρια πολιτική και να προσφέρει τεράστια κέρδη στις γαλλικές εταιρείες ενέργειας και όπλων.

Ο στόχος εδώ είναι να διασφαλιστεί η αντίληψη ότι η Γαλλία είναι η μόνη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης. Αυτή η άθλια και εγωιστική στρατηγική, δυστυχώς, αποτρέπει τις προσπάθειες διαλόγου που υιοθέτησε η Γερμανία για να μειώσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ΕΕ από το να προσεγγίσει το θέμα με αμερόληπτο τρόπο.

Σε αυτό το στάδιο, το καθήκον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι να οργανώσουν μια διάσκεψη όπου όλα τα μέρη θα μπορούν να συζητήσουν τις θέσεις τους με πολιτισμένο τρόπο στο πλαίσιο της ειρηνικής επίλυσης της διαφοράς.

Η Ελλάδα, η ελληνοκυπριακή πλευρά, θα πρέπει να συζητήσουν την κρίση υπό άλλο πρίσμα και όχι να κρύβονται πίσω από το Παρίσι και τα στρατεύματά του.

 Εάν οι χώρες της ΕΕ δεν μπορούν να απελευθερωθούν από την γαλλική προστασία, όπως η Ελλάδα, τότε είναι αναπόφευκτο να υποστούν σοβαρές ζημιές από την μη  τήρηση των καθολικών αρχών της ΕΕ και την εμπιστοσύνη που αποδίδεται στο διεθνές δίκαιο και τη διπλωματία.

Είναι γνωστό ότι η Μέρκελ και ο Μακρόν έχουν μια σοβαρή διαφωνία σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης της Ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με τη Μέρκελ, οι επιθετικές κινήσεις του Μακρόν δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να εμβαθύνουν την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Μέρκελ πιστεύει ότι η Μεσόγειος, η οποία είναι η κύρια οδός μεταναστευτικής Ευρώπης, πρέπει να σταθεροποιηθεί μέσω διαπραγματεύσεων χωρίς καθυστέρηση και αυτό είναι σημαντικό για το μέλλον της ΕΕ.

Για αυτόν τον λόγο το Βερολίνο θεωρεί επικίνδυνη την γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πολλά κράτη συμφωνούν με αυτήν την άποψη της Γερμανίας μεταξύ των μελών της Ε.Ε. 

Η Ιταλία μοιράζεται επίσης παρόμοιες απόψεις με τη Γερμανία. Πράγματι, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η Γαλλική Total και η ιταλική εταιρεία Eni βρίσκονται σε σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ τους προκειμένου να αποκτήσουν θαλάσσια οικόπεδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το ίδιο γαλλικό παιχνίδι βλέπουμε και στην Λιβύη, στην οποία ενοχλείται πολύ η Ιταλία. Η σύγκρουση μεταξύ Γερμανίας, Ιταλίας και Γαλλίας εμφανίστηκε άλλη μια φορά στην Επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ.

Αν ο Ε.Μακρόν προσπαθήσει να παίξει το ρόλο του «σωτήρα» στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, τότε όλα τα μέρη να γνωρίζουν ότι ο κύριος στόχος της Γαλλίας είναι ο έλεγχος των πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Λίβανο έως την Λιβύη μέσω γαλλικών εταιρειών ενέργειας” καταλήγει ο Τούρκος σύμβουλος.

Η γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα προκαλεί άσχημους συνειρμούς στην Άγκυρα λόγω της ιστορίας το 1821, 1912-13, ενώ δημιουργεί εφιάλτες για το μέλλον. 

Όσο για τα υπόλοιπα, εκτιμάται ότι η παροιμία με τα πίτουρα και τις κότες ταιριάζει γάντι στην εμπλοκή Ερντογάν στην Αν.Μεσόγειο.





πηγη