Σελίδες

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ! ! ! Ασθένησαν ολοι οι πιθηκοι που έλαβαν το εμβόλιο της Οξφόρδης. (90 εκατομμυρια λιρες χορηγια, ειχε λαβει θεραπεια αυτη)

Μηπως ειναι αυτο που ετοιμαζονται να φερουν στην Ελλαδα;

Μηπως λεω,....

Το περιβόητο εμβόλιο για τον COVID19 που αναπτύσσεται από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να μολυνθούν από την ασθένεια, προειδοποίησαν οι ειδικοί οτι μολύνθηκαν ΌΛΟΙ οι πίθηκοι...



Στις τελευταίες δοκιμές σε ζώα του εμβολίου που πραγματοποιήθηκαν σε μακάκους rhesus, και οι έξι από τους συμμετέχοντες πιθήκους συνέχισαν να κολλάνε τον κορωνοϊό.

Ο Δρ William Haseltine, πρώην καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, αποκάλυψε ότι οι πίθηκοι που έλαβαν το εμβόλιο είχαν την ίδια ποσότητα ιού στις μύτες τους με τους τρεις μη εμβολιασμένους πιθήκους στη δοκιμή.

Αυτό υποδηλώνει ότι η θεραπεία, η οποία έχει ήδη λάβει από την κυβέρνηση χορηγία ύψους 90 εκατομμυρίων λιρών, ενδέχεται να μην σταματήσει την εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου.

Η βόμβα έρχεται μετά από αρχικές αναφορές την περασμένη εβδομάδα ότι το εμβόλιο προσέφερε «κάποια» ανοσία έναντι του ιού και σταμάτησε να μπαίνει βαθιά στους πνεύμονες, όπου γίνεται θανατηφόρο.

Ωστόσο το εμβόλιο, γνωστό ως ChAdOx1 nCov-19, υποβάλλεται ήδη στην πρώτη του κλινική δοκιμή στον άνθρωπο, καθώς τα έθνη επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού.

Είναι η τελευταία οπισθοδρόμηση στις ελπίδες για θεραπεία μετά από έναν καθηγητή στο Imperial College London, όπου οι ερευνητές μελετούν επίσης ένα πιθανό εμβόλιο, ο οποίος προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι ένα εμβόλιο εργασίας είναι απίθανο να είναι έτοιμο φέτος.

Είπε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν «ψευδείς προσδοκίες» για θεραπεία σύντομα, παρά τους υπουργούς που αποκαλύπτουν ότι ελπίζουν να έχουν 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για το Ηνωμένο Βασίλειο έως τον Σεπτέμβριο.

Συζητώντας το εμβόλιο της Οξφόρδης, ο Δρ Haseltine έγραψε στο Forbes:

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΙΚΟΥ RNA ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ (ΡΙΝΙΚΕΣ ΕΚΚΡΙΣΕΙΣ) ΣΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΖΩΑ. ΔΗΛΑΔΗ,

ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΖΩΑ ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ»

Ο καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, John Ball, προειδοποίησε: «Η ποσότητα του γονιδιώματος του ιού που ανιχνεύτηκε στις μύτες των εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων πιθήκων ήταν η ίδια, και αυτό είναι ανησυχητικό.

«ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟ ΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΙΩΝ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»

Ο καθηγητής Ανοσολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου Eleanor Riley είπε ότι ο αριθμός των αντισωμάτων που παρήχθη ήταν «ανεπαρκής» για την πρόληψη της λοίμωξης και της ιικής αποβολής.

«ΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΜΕΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΔΕΚΤΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»

Οι περιορισμοί του εμβολίου αποκαλύφθηκαν όταν τα πλήρη αποτελέσματα της δοκιμής δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Δείχνουν επίσης ότι τρεις από τους έξι εμβολιασμένους πιθήκους άρχισαν να αναπνέουν πιο γρήγορα από το κανονικό αφού μολύνθηκαν, κάνοντάς τους κλινικά άρρωστους.

Ωστόσο, κανένας δεν ανέπτυξε βλάβη στους πνεύμονες. Αυτό παρατηρήθηκε σε δύο από τους πιθήκους που δεν έλαβαν το εμβόλιο.

Ο Δρ Haseltine πρόσθεσε:

«ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΧΕ ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ, ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΜΕΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»

Το εμβόλιο εισήλθε στην πρώτη του κλινική δοκιμή στον άνθρωπο τον περασμένο μήνα. Συμμετέχουν 1.110 άτομα σε όλη την Οξφόρδη, το Σαουθάμπτον, το Λονδίνο και το Μπρίστολ. Οι μισοί λαμβάνουν το εμβόλιο ενώ στους άλλους χορηγείται έλεγχος.

Follow the money, μαζικοί εμβολισμοί και οι “αναπτυσσόμενες χώρες” τα συνήθη θύματα

Όπως αναφέρει η Daily Mail, Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες επιπλέον 65.5 εκατομμύρια λίρες σε επενδύσεις δοκιμών εμβολίων της Οξφόρδης.

Ο υπουργός Επιχειρήσεων Alok Sharma δήλωσε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να είναι σε θέση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Παρά την ως τώρα αποτυχία του εμβολίου, ο Sharma επαίνεσε το εμβόλιο της Οξφόρδης και είπε:

«Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ, ΩΣΤΕ ΕΑΝ ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΔΩ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΟΣΤΟΣ»

Το Imperial College London εργάζεται επίσης για ένα εμβόλιο για τον κορονωϊό, που λέει ότι στοχεύει να προκαλέσει ταχεία ανοσοαπόκριση χρησιμοποιώντας την πρωτεΐνη «spike» στην επιφάνεια του ιού.

Έχει λάβει μέχρι τώρα περισσότερα από 20 εκατομμύρια λίρες σε χρηματοδότηση.

Ωστόσο, ο Robin Shattock, επικεφαλής της λοίμωξης του βλεννογόνου και της ασυλίας στο Imperial, δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να μην έχουμε ψευδείς προσδοκίες ότι είναι πολύ κοντά».

Ο καθηγητής Shattock είπε ότι υπάρχουν περίπου 100 εμβόλια κορωνοϊού σε ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η «πιο αισιόδοξη εκτίμηση» υποδηλώνει ότι κάποιος που έχει αποδειχθεί επιτυχής δεν θα είναι «άμεσα διαθέσιμο για ευρεία χρήση στις αρχές του επόμενου έτους».

Είπε ότι «μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος» για τους ερευνητές να λάβουν όλα τα δεδομένα που χρειάζονται για να αποδείξουν χωρίς αμφιβολία ότι ένα εμβόλιο λειτουργεί πραγματικά.

Και είναι «αρκετός χρόνος» οι αρχές του επόμενου έτους; Ό,τι πείτε…




πηγη