Σελίδες

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Αιτηση γονεων: Παρακαλώ να τοποθετήσετε το παιδί μου σε τμήμα χωρίς μάσκα...


Παρακαλώ να τοποθετήσετε το παιδί μου σε τμήμα χωρίς μάσκα, καθώς σέβομαι τις επιλογές των άλλων γονέων. Είστε υποχρεωμένοι να παρέχετε στον κάθε μαθητή πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης, χωρίς στιγματισμό, έναντι κανενός παιδιού ή γονέα και κηδεμόνα...



Μερικά 24ωρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε συνθήκες κορονοϊού, στο φως έρχονται στοιχεία που δείχνουν την απροθυμία ορισμένων γονέων να φορέσουν μάσκες προστασίας στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το MEGA, στο Ηράκλειο εκπαιδευτικοί λαμβάνουν επιστολές από γονείς αντιδρούν στη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους και προειδοποιούν μάλιστα με αγωγές και μηνύσεις- ακόμα και βία.

Ταυτόχρονα, στέλνουν υπεύθυνες δηλώσεις στις οποίες ξεκαθαρίζουν ότι το παιδί τους δεν θα βάλει μάσκα, ενώ ζητούν και τη δημιουργία ειδικών τάξεων για τους συγκεκριμένους μαθητές.

«Έχουμε απειλές ότι θα προβούν ακόμα και σε χειροδικία αν δεν επιτρέψουμε στα παιδιά τους να μπουν… έχουν σταλεί και επιστολές… επικαλούνται τους νόμους σχετικά με την ελευθερία» αναφέρει ο Ζαχαρίας Ρηγάκης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Σε επιστολή που κοινοποιήθηκε τόσο σε Γυμνάσιο και Λύκειο του Ηρακλείου όσο και στο γραφείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μία μητέρα ζητά το παιδί της να μην φορέσει μάσκα διαφορετικά επισημαίνει πως θα καταφύγει στη δικαιοσύνη.

«Δεν επιθυμούμε ως γονείς να αναζητήσουμε ποινικές ή αστικές ευθύνες από εκπαιδευτικούς, αλλά αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το πράξουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Το ανήλικο τέκνο μου δεν επιθυμεί να φορά υποχρεωτικά μη ιατρική μάσκα, ως απαραίτητη προϋπόθεση φοίτησής στο σχολείο σας. Η πολύωρη χρήση της του προκαλεί έντονη σωματική δυσφορία, δύσπνοια, ψυχικό άλγος και στρες… Τέτοιου τύπου κακοποιητικές πρακτικές εντός σχολείου, ή άλλου τύπου τιμωρίες προς ανηλίκους δεν θα είναι ανεκτές!» τονίζεται στην μεταξύ άλλων στη επιστολή.



πηγη