Σελίδες

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Αμερικανοι, Ρωσοι, Τουρκοι, Κουρδοι, Συριοι στην ιδια περιοχη. Ποιος θα πυροβολα ποιον, οταν αρχισουν να πυροβολιουνται;

Μολις καταλαβαν οι Αμερικανοι οτι στην θεση τους θα πανε Ρωσοι ετρξαν πισω...
Αμερικανική περίπολος εμφανιστηκε στο Κομπανι....
Και τωρα βρισκονται με το δαχτυλο στην σκανδαλη, Αμερικανοι Ρωσοι, Τουρκοι, Κουρδοι και Συριοι......
Ποιος θα πυροβολα ποιον οταν αρχισουν να πυροβολιουνται;


Ενώ μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ για αποχώρηση από τη Βόρεια Συρία, την μετέπειτα συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ όπως και την άλλη στις 22 Οκτωβρίου με τη Ρωσία, αναμενόταν να αποσυρθεί το YPG και να αρχίσουν οι κοινές περιπολίες με τη Ρωσία, ανακοινώθηκε πως αμερικανική περιπολία εμφανίστηκε σήμερα στο Κομπανί που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Σουρουτς του νομού Σανλιούρφας

Στις εικόνες που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων reuters διακρίνονται θωρακισμένα οχήματα του αμερικανικού στρατού να περιπολούν στην περιοχή. 

Το reuters κοινοποίησε στους συνδρομητές του πως η  κοινή περιπολία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και του αμερικανικού στρατού έγινε στην 20km η συνοριακή απόσταση ανάμεσα στις κωμοπόλεις Ρμελια και Καντανίγε.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως η αμερικάνικη περιπολία εμφανίστηκε στην Καντανίγε, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τουρκίας.

Πριν από λίγες μέρες ο Τραμπ περιέγραφε το πόσο σοφή ήταν η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από την Συρία.

Και σήμερα επανήλθαν;

Πάντως όπως και να έχει σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη για τους Κούρδους.








πηγη