Σελίδες

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Αθωωθηκαν οι Βιαστες 14χρονης, διοτι ηταν αναισθητη, οταν την βιασαν, αρα δεν ασκησαν βια...

Τι αλλο θα κουσουμε ρε;
Τι παει να πει ηταν ανασθητη;
Υπηρχε συναινεση;
Οχι...
Τοτε τι παπαριες αποφασεις βγαινουν;


Οργή για την αθώωση πέντε αντρών που βίασαν αναίσθητο κορίτσι....
Σε μία ακόμα υπόθεση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Ισπανία, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι κατηγορούμενοι δεν διέπραξαν βιασμό διότι «δεν χρειάστηκε να ασκήσουν βία»

Ακόμα μία απόφαση ισπανικού δικαστηρίου για περίπτωση ομαδικού βιασμού ενός κοριτσιού που είχε χάσει τις αισθήσεις του, προκάλεσε οργή στην Ισπανία. Δικαστήριο της Βαρκελώνης έκρινε αθώους πέντε άντρες, που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό 14χρονου κοριτσιού, για το έγκλημα της σεξουαλικής επίθεσης. Ισπανία:

Οργή για την ποινή-χάδι στους δράστες ομαδικού βιασμού 18χρονης Πατήστε εδώ Οι άντρες καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για το πιο ελαφρύ αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης. Βάσει του ισπανικού ποινικού κώδικα, η αλλαγή του οποίου είναι πάγιο αίτημα γυναικείων οργανώσεων, βιασμός ή σεξουαλική επίθεση μπορεί να στοιχειοθετηθεί μόνο αν έχει γίνει χρήση βίας ή αν το θύμα έχει υποστεί εκφοβισμό.

Ωστόσο το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι πέντε κατηγορούμενοι δεν διέπραξαν βιασμό διότι το θύμα ήταν «αναίσθητο» κι έτσι δεν χρειάστηκε να ασκήσουν βία. Γυναίκες διαδηλώνουν κατά αντίστοιχης απόφασης δικαστηρίου πέρυσι, για τον ομαδικό βιασμό 18χρονης στην Παμπλόνα, το 2016

Η απόφαση του δικαστηρίου γίνεται γνωστή παρά την ανατροπή ανάλογης απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας νωρίτερα φέτος, που είχε βγάλει στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Αρχικά, κατηγορίες είχαν απαγγελθεί εναντίον έξι αντρών. Στους πέντε από αυτούς, επιβλήθηκαν ποινές 10 με 12 ετών κάθειρξη. Αν είχαν κριθεί ένοχοι για βιασμό, οι ποινές τους θα κυμαίνονταν από 15 έως 20 χρόνια κάθειρξη.

Ενας από τους κατηγορούμενους Οι άντρες βίασαν το κορίτσι στη διάρκεια ενός παιχνιδιού που περιλάμβανε την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ σε ένα εργοστάσιο εκτός λειτουργίας στην Μανρέσα, μια πόλη της Καταλονίας, τον Οκτώβριο του 2016.

 Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι άντρες επιτέθηκαν στο κορίτσι, το οποίο ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, ο ένας μετά τον άλλον. Ενας από τους κατηγορούμενους, που αναφέρεται ως Μπράιαν Αντρές Μ., δήλωσε ότι είπε ο ένας στον άλλο: «Είναι η σειρά σου. Δεκαπέντε λεπτά ο καθένας, χωρίς καθυστερήσεις».

Ενας από τους κατηγορούμενους προσέρχεται στο δικαστήριο Το δικαστήριο απεφάνθη ότι το θύμα «δεν γνώριζε τι έκανε και τι όχι και κατά συνέπεια δεν ήταν σε θέση να συναινέσει ή να φέρει αντιρρήσεις στις σεξουαλικές σχέσεις που είχαν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι μαζί της». Στο θύμα επιδικάστηκε αποζημίωση 12.000 ευρώ.

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών αντέδρασαν με οργή στην απόφαση του δικαστηρίου.







πηγη