Σελίδες

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Τι θα γινει μετα τις εκλογες στην Τουρκια ;

Θα συνεχισει την ιδια τακτικη ο Σαλεμενος; 
Θα συνεχισει να τον ανεχεται η Αμερικη ;







 Ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην Αμερική από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία ο σημερινός πρόεδρός της, Ντόναλντ Τραμπ, δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία πια. Φαίνεται και διά γυμνού οφθαλμού. Αρχικά, η κυβέρνηση, και η υπερδύναμη, έδειχνε να είναι σε κατάσταση πανικού. Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν γνωστός ως επιχειρηματίας, ως τηλεοπτικός αστέρας, ως …«γυναικοκατακτητής», ως άνθρωπος των ανατροπών.

Δεν ήταν γνωστός ως πολιτικός, αν και εδώ και χρόνια –από τη δεκαετία του ’80– φλέρταρε με την αμερικανική προεδρία και ήθελε να κατακτήσει τον Λευκό Οίκο. Ουδείς βεβαίως πίστευε, ούτε και ο ίδιος, ότι αυτό που ζει σήμερα θα γινόταν κάποτε μία πραγματικότητα. Και όμως. Θαύματα γίνονται. Ο κ. Τραμπ είναι πρόεδρος της Αμερικής, και μετά τις τελευταίες αλλαγές στο επιτελείο του, είναι και ο κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σκέφτεται όπως τον πρόεδρο Τραμπ. Αλλά και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Μπόλτον, είναι το απόλυτο «γεράκι» στα θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Όσον αφορά τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, ένας πρώην αξιωματικός με λογική σκέψη, δεν φαίνεται να διαφωνεί με τη νέα πολιτική κατάσταση. Θα είχε παραιτηθεί. Η μεγάλη εισαγωγή είναι αναγκαία, για να καταλάβει ο αναγνώστης που δεν παρακολουθεί σαν ζόμπι τις ειδήσεις, την πραγματική κατάσταση στη  σημερινή Αμερική του κ. Τραμπ.
Το βασικό ερώτημα που τίθεται πάντα είναι....
Η συνεχεια ΕΔΩ