Σελίδες

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Προεξοφλει ο Ζαεφ οτι θα ονομασθουν Μακεδονια, χωρις ομως να ρωτησει εμας

Κουνια που σε κουναγε βλακα...
Αν εμεις δεν συμφωνησουμε , που δεν θα συμφωνησουμε ποτε, Γυφτοι θα μεινετε !





Την πεποίθηση ότι θα υπερψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών στο δημοψήφισμα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Politika του Βελιγραδίου.

«Θα προσπαθήσουμε, να παρουσιάσουμε στους πολίτες τα οφέλη από τη συμφωνία με την Ελλάδα, να διαλύσουμε τις προκαταλήψεις με τις οποίες ανεύθυνοι πολιτικοί κοροϊδεύουν την κοινή γνώμη. Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος ότι το δημοψήφισμα θα πετύχει» επισημαίνει στην συνέντευξη του ο Ζάεφ.

Όπως εξηγεί o ίδιος, αν υπερψηφιστεί η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ σταδιακά και όλες οι κρατικές υπηρεσίες θα υιοθετήσουν τις αρχές της συμφωνίας και το νέο όνομα.

«Οι οργανώσεις, οι σύλλογοι, οι εταιρίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το επίθετο “Μακεδονικός” τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό», υπογραμμίζει ο Ζάεφ.

«Τα αγάλματα του προγράμματος “Σκόπια 2014” που απεικονίζουν την ελληνική πολιτιστική, ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά θα χαρακτηριστούν ως τέτοια. Ο “Εφιππος πολεμιστής” θα ονομαστεί “Αλέξανδρος ο Μακεδών” και θα αναγραφεί, όπως επιβάλλεται, ότι αποτελεί μέρος της αρχαίας ελληνικής περιόδου και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Δεν θα γκρεμίσουμε τα αγάλματα, αλλά θα αποτελέσουν σύμβολα της φιλίας των δύο λαών», προσθέτει.....
Η συνεχεια ΕΔΩ