Σελίδες

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024

Υποβιβασμός για τον Ολυμπιακό;;;

Αφου ενοχλησε τον Αφορισμενο, ολα ειναι πιθανα...

Δειτε ΕΔΩ



Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και η αντιδικία Μαρινάκη-Καρυπίδη, μπήκε στο μικροσκόπιο του νομικού αθλητικού δικαίου, Λάκη Σημαιοφορίδη, ο οποίος μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» και για τις ποινές που μπορούν να εφαρμοστούν για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

»Το πρόβλημα είναι του συγκεκριμένου κυρίου η του ελληνικού ποδοσφαίρου που αναγκάστηκε να βρίσκεται υπό επιτροπείες και να έχει τέτοιους επιτρόπους;» αναρωτήθηκε αρχικά για το βίντεο που παρουσιάζει τον πρώην υπερσύμβουλο στην ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, μεθυσμένο.

«Οι πρόεδροι έρχονται και παρέρχονται, το θέμα είναι πόσο καλά δομημένο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, για να μην είμαστε αναγκασμένοι να έρθουν για να διοικήσουν το ποδόσφαιρό μας. Δεν φταίνε αυτοί, εμείς φταίμε. Αυτά τα παραδείγματα θα πρέπει κάποιους να τους ενεργοποιήσουν» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορεί να παίξει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ στην αντιδικία Μαρινάκη-Καρυπίδη: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η Επιτροπή Δεοντολογίας επιλαμβάνεται υποθέσεων για να προστατεύσει τη φήμη και την εικόνα του ποδοσφαίρου. Η ΕΠΟ σύμφωνα με το καταστατικό της έχει το δικαίωμα να το προστατεύει με οποιοιδήποτε πρόσφορο μέτρο.

Μπορεί να φέρει το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πειθαρχικά ζητήματα. Είναι σημαντικό να πούμε, ότι στις περιπτώσεις που θίγεται η εικόνα του ποδοσφαίρου, είναι δυνατό αν εφαρμοστούν διάφοροι κανόνες και προηγούμενες αποφάσεις της FIFA και του CAS, προκειμένου να διερευνηθεί η αλήθεια.

Είναι προφανές ότι είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά δύο μεγάλες ομάδες και παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εφόσον υπάρχει το νομικό υπόβαθρο, μπορεί να παρέμβει η ΕΠΟ ή ακόμη και κάποια ομάδα ή και φυσικό πρόσωπο.

Αυτό είναι κάτι λογικό. Ο χώρος του ποδοσφαίρου έχει ιδιαιτερότητες, γιατί δεν υπάρχει αμέλεια. Δηλαδή, τέλεση αδικήματος από αμέλεια. Εντάσσεται στο δευτερογενές δίκαιο. Στο πρωτογενές είναι οι κανόνες που διαβάζουμε όλοι, στο δευτερογενές δίνεται στους δικαστές η δυνατότητα να λάβουν υπόψιν της και άλλα πράγματα και να κάνουν υπέρβαση όσων ισχύουν για να αποδώσουν δικαιοσύνη, για να προστατευτεί αυτό το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο.

Για την υπόθεση Λυγγερίδη σημείωσε: «Οι διατάξεις του αθλητικού νόμου που εμπεριέχουν το θέμα της αθλητικής βίας είναι γνωστές σε όλους. Επίσης, είναι γνωστή η αυστηρότητα των διατάξεων. Υπάρχουν ποινές και για τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και για τις ίδιες τις ΠΑΕ, όταν προκύπτουν ζητήματα βίαιης συμπεριφοράς. Είναι πολλές και μεγάλες οι ποινές, μπορούν ακόμη να οδηγήσουν και σε υποβιβασμό αν αποδειχθεί ότι υπάρχει σύνδεση των ΠΑΕ. Επίσης, υπάρχει η πρόβλεψη πειθαρχικών διώξεων και σε άτομα που δεν είναι μέλη διοικητικών συμβούλιών, αλλά ασκούν διοίκηση. Το είχαμε περάσει, γιατί είχαμε παράγοντες που εμφανιζόταν σε ομάδες, βουλιάζαν ΠΑΕ, και εξαφανιζόταν».

Κατέληξε λέγοντας, με αφορμή το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού: «Πρόεδρος ομάδας μπήκε στα αποδυτήρια και ευθέως είπε γιατί χρωστούσε σήμερα ο αγώνας πρέπει να είναι ισόπαλος στο ημίχρονο και να λήξει 2-0. Μόνο έτσι θα πληρωθείτε»


πηγη