Σελίδες

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Πρόστιμο150.000 ευρώ στο υπουργείο Προ Πο για τις νεες ταυτοτητες...Ποιος θα πληρωσει; Μαλλον εμεις...

Αλλος ενας ευσχημος τροπος για να παρουν το Υστερημα σου Ελληνα...



Συνολικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για παράβαση των άρθρων 13 και 14 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, επέβαλλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ) εξετάζοντας ζητήματα που προκύπτουν από τη θέσπιση του νέου τύπου δελτίων ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών.

Ειδικότερα, με απόφαση που εξέδωσε (32/20204) η ανεξάρτητη Αρχή διαπίστωσε πλημμέλειες αναφορικά με την παροχή γενικής ενημέρωσης προς τα υποκείμενα των δεδομένων, ενώ περαιτέρω έκρινε ότι η απαιτούμενη εκτίμηση αντικτύπου σχετικά με την προστασία δεδομένων διενεργήθηκε με καθυστέρηση και παρουσιάζει ελλείψεις.

Για τους λόγους αυτούς η ΑΠΔ επέβαλε, όπως αναφέρει, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως υπεύθυνο επεξεργασίας, διοικητικό χρηματικό πρόστιμο για τις ως άνω παραβάσεις, ενώ παράλληλα απηύθυνε στο υπουργείο εντολή συμμόρφωσης εντός εξαμήνου.

Τέλος, η Αρχή επεσήμανε την υποχρέωση επικαιροποίησης και κωδικοποίησης του νομικού πλαισίου αναφορικά με τα στοιχεία του νέου τύπου δελτίων ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση:



πηγη