Δυστυxως δεν ειναι συμμαxoι...
Συμφερovτoλoγoι αρπαγες ειναι...
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία παρά τη συντριπτική ήττα στην Ουκρανία δεν προσανατολίζεται σε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης.
Αντιθέτως επιλέγει την κατεύθυνση μίας επικίνδυνης όξυνσης, παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και στην τελευταία του συνέντευξη στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson δήλωσε πως η Μόσχα δεν αντιτίθεται σε διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της κρίσης.
Το έναυσμα για την έναρξη πολεμικών προετοιμασιών έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα WELT.
Ζήτησε από τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ να προετοιμαστούν για μία πολυετή αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
«Πρέπει να οπλιστούμε για πιθανή αντιπαράθεση με τη Ρωσία»
«Το ΝΑΤΟ δεν επιζητά τον πόλεμο με τη Ρωσία. Ωστόσο ά πρέπει να οπλιστούμε για μια πιθανή αντιπαράθεση που θα μπορούσε να διαρκέσει δεκαετίες», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η καλύτερη άμυνα σήμερα είναι η υποστήριξη της Ουκρανίας και οι επενδύσεις στις στρατιωτικές δομές του ΝΑΤΟ.
Για να γίνει αυτό, πιστεύει ο Stoltenberg, είναι απαραίτητο να επεκταθεί γρήγορα η βιομηχανική βάση των χωρών της συμμαχίας, προκειμένου να αυξηθούν οι προμήθειες στην Ουκρανία και να αναπληρωθούν τα δικά τους αποθέματα.
Οι παραγγελίες για τις ευρωπαϊκές εξοπλιστικές εταιρείες θα πρέπει επίσης να αυξηθούν, πρόσθεσε.
Υπογραμμίζοντας πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από σχεδόν δύο χρόνια έδειξε ότι η ειρήνη στην Ευρώπη δεν είναι δεδομένη, επέμεινε στη σημασία της προστασίας των χωρών της συμμαχίας.
«Όσο επενδύουμε στην ασφάλειά μας και παραμένουμε ενωμένοι, θα συνεχίσουμε να αποτρέπουμε κάθε επίθεση», σημείωσε ο Νορβηγός αξιωματούχος.
Ρωσία: Το ΝΑΤΟ στοχεύει στη σύγκρουση
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία στοχεύει στην αντιπαράθεση, αλλά η περαιτέρω επέκτασή της δεν θα φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην Ευρώπη.
Ταυτόχρονα, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν αποτελεί απειλή για καμία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.
Επισημαίνει δε ότι παραμένει ανοιχτή στο διάλογο σε αλλά σε ισότιμη βάση ενώ καλεί τη Δύση να εγκαταλείψει την πορεία της προς τη στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.
Όσον αφορά στη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης στο Κίεβο δεν προοιωνίζεται αίσιο τέλος για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση ενώ η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.
Άμεσος πόλεμος ΝΑΤΟ – Ρωσίας θα οδηγήσει σε πυρηνική αποκάλυψη
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σημερινός αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Dmitry Medvedev προειδοποίησε ότι ένας άμεσος πόλεμος μεταξύ των δυνάμεων της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ θα οδηγούσε σε πυρηνική αποκάλυψη.
Ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες λένε στους πληθυσμούς τους «να προετοιμαστούν για πόλεμο».
Για παράδειγμα, μόλις τον περασμένο μήνα ο αρχηγός του βρετανικού στρατού στρατηγός Patrick Sanders κάλεσε τις αρχές να «κινητοποιήσουν το έθνος» για να προετοιμαστούν για πόλεμο με τον Putin και ότι ο πληθυσμός χρειάζεται μια «αλλαγή» στη σκέψη για να είναι έτοιμος.
Ο Dmitry Medvedev χλεύασε αυτά τα σχόλια και άλλα παραδείγματα ηγετών του ΝΑΤΟ που κατηγορούν τη Μόσχα ότι επιδιώκει έναν ευρύτερο πόλεμο.
Όλα αυτά αφορούν την προσπάθεια ενίσχυσης της υποστήριξης για την αποστολή περισσότερων όπλων στο Κίεβο λόγω της κόπωσης στην Δύση.
Αυτό είναι μέρος των προσπαθειών για τη στήριξη της Ουκρανίας —«μιας ετοιμοθάνατης χώρας που είναι ξένη για τους φορολογούμενους»— ενώ αγνοεί τα προβλήματα στο εσωτερικό.
«Ως εκ τούτου, κάθε μέρα οι ηγέτες αυτών των χωρών μεταδίδουν: Πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο με τη Ρωσία και να συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ουκρανία», τόνισε ο Dmitry Medvedev.
«Επειδή οι στρατιωτικές μας δυνατότητες είναι ασύγκριτες, απλώς δεν θα έχουμε άλλη επιλογή.
Η απάντηση θα είναι ασύμμετρη.
Για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, θα χρησιμοποιηθούν βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι cruise με ειδικές κεφαλές…
Αυτή θα είναι η παροιμιώδης Αποκάλυψη, το τέλος όλων», προειδοποίησε ο Dmitry Medvedev.