Σελίδες

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Bγαζoυv mRNA εμβoλια για τους καpκιvoπαθεις...Δεν xoρτασαv, θελουν κι αλλα εκατομμυρια ! ! !

Με πρόφασn την voσo θα εμβoλιάζoυv εκατoμμύρια αvθρώπους σε όλο τον κoσμo...



Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται να είναι οι επιστήμονες στο… όνειρο ενός εμβολίου κατά του καρκίνου, ενός σκευάσματος ικανού να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα σε βαθμό να καταπολεμήσει τους όγκους. Έπειτα από χρόνια περιορισμένων επιτυχιών σε αυτόν τον τομέα, η επιτυχία άλλων ανοσοθεραπειών και του mRNA αναζωπύρωσαν τις ελπίδες μας.

Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais τα οποία μεταδίδει η εφημερίδα «Τα Νέα», είναι πολλά υποσχόμενα τόσο σε μια πρόσφατη δοκιμή που εξέτασε το μελάνωμα – με ένα πρωτότυπο εμβόλιο σε συνδυασμό με άλλη ανοσοθεραπεία – όσο και σε άλλες προκαταρκτικές έρευνες που σχετίζονται με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

 Ο καρκίνος σκοτώνει 10 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο! Πρόκειται για μια ασθένεια καταστροφική, η οποία μελετάται και καταπολεμάται διαρκώς. Η επιτυχία των εμβολίων για τις μολυσματικές ασθένειες – με πιο πρόσφατη περίπτωση την COVID-19 – έχει οδηγήσει σε πολλαπλές προσπάθειες αναπαραγωγής αυτών των επιτυχιών και στον καρκίνο.

Ωστόσο, ένας όγκος είναι πολύ πιο περίπλοκος, αφού είναι διαφορετικός για κάθε άνθρωπο. Σε αντίθεση με τους ιούς και τα βακτήρια – που το σώμα μας γνωρίζει ότι ανιχνεύει ως ξένους και επιβλαβείς παράγοντες – τα καρκινικά κύτταρα προέρχονται από εμάς, καθώς μοιάζουν με φυσιολογικά και έχουν τη δυνατότητα να καμουφλάρονται και να ξεφεύγουν από την άμυνα του οργανισμού μας.

 Γι’ αυτό και οι επιστήμονες αναγκάζονται να σχεδιάσουν πιο εξατομικευμένα εμβόλια κατά του καρκίνου. Όμως, η εύρεση ενός καθόλα αποτελεσματικού εμβολίου μπορεί να καταλήξει σε οδύσσεια. Η ιδέα πίσω από αυτά είναι να εκπαιδεύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει τα καρκινικά κύτταρα και να τα εξαλείφει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», για να γίνει κάτι τέτοιο, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν ως δόλωμα τα αντιγόνα όγκου (όπως τα νεοαντιγόνα), δηλαδή τα μόρια που βρίσκονται στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων και διακρίνονται από τα φυσιολογικά κύτταρα.

Η εύρεση των κατάλληλων αυτών αντιγόνων και η αποτελεσματική χορήγησή τους στο εμβόλιο είναι το κλειδί για την ενεργοποίηση μιας καλής απόκρισης από το ανοσοποιητικό σύστημα και την επιτυχία του εμβολίου. Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις αυτού του είδους, από τη χρήση εμβολίων με βάση το DNA και το mRNA, τα πεπτίδια, τα δενδριτικά κύτταρα μέχρι και την καταφυγή στους ογκολυτικούς ιούς, τους μικροοργανισμούς ικανούς να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.


πηγη