Σελίδες

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Tζoρτζια Mελovι: Φατνn σε ολα τα σxoλεια...Παραμιλoυv οι Nεoταξιτες ! ! !

Δινει πονο η Μελονι...

Μακαρι να γινονταν και την Ελλαδα κατι τετοιο...



Η Τζόρτζια Μελόνι, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας απειλεί με πρόστιμα τους διευθυντές σχολείων που απομακρύνονται από τις χριστιανικές αξίες και παραδόσεις, αφαιρώντας τις σκηνές της Γέννησης και τα έργα θρησκευτικού περιεχομένου εν όψει των Χριστουγέννων.

Η κίνηση για τη διαφύλαξη της χριστουγεννιάτικης παράδοσης προέρχεται από το κόμμα «Αδέρφια της Ιταλίας» της πρωθυπουργού με σκοπό να «προστατεύσει» τις χριστιανικές παραδόσεις και να εμποδίσει τα σχολεία να «τροποποιούν την ουσία των Χριστουγέννων»

«Το να επιτραπεί η μετατροπή των ιερών χριστιανικών εορτών σε άλλον ανώνυμο τύπο εορτασμού θα συνιστούσε διάκριση εις βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους που ασπάζουνται την θρησκεία της πλειοψηφίας, καθώς και επίθεση στις αξίες και τη βαθύτερη παράδοση του λαού μας» αναφέρει χαρακτηριστικά το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Γερουσία την Τετάρτη (20.12) από τη γερουσιαστή του κυβερνώντος Κόμματος Λαβίνια Μενούνι.

Η νομοθεσία επιδιώκει επίσης να προστατεύσει θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα. Η σκηνή της φάτνης είναι ένα κεντρικό στοιχείο της καθολικής κληρονομιάς της χώρας και πόλεις όπως η Νάπολη φημίζονται για τις δημιουργικές απεικονίσεις της κλασικής σκηνής. Η σκηνή της γέννησης του Βατικανού στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό αποτελεί επίσης πόλο έλξης για τους προσκυνητές τα Χριστούγεννα.

Τα κόμμα της Μελόνι πιστεύει ότι η εν λόγω κουλτούρα υπονομεύεται και χρειάζεται προστασία. «Εδώ και μερικά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες απαράδεκτων και ντροπιαστικών αποφάσεων ορισμένων σχολικών φορέων να απαγορεύουν τις σκηνές της γέννησης στα σχολεία», είπε ο γερουσιαστής Mενούνι. «Είναι απολύτως θεμελιώδες να προστατεύσουμε τις πολιτιστικές μας ρίζες, των οποίων η σκηνή της γέννησης είναι το τέλειο παράδειγμα».

«Το βαθύ νόημα της ανθρωπότητας»

Το νομοσχέδιο απαγορεύει συγκεκριμένα στα σχολεία «να αποτρέπουν πρωτοβουλίες που προωθούνται από γονείς, μαθητές ή αρμόδιους σχολικούς φορείς και στοχεύουν σε δραστηριότητες που συνδέονται με παραδοσιακούς εορτασμούς όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, όπως το στήσιμο σκηνών, θεατρικών παραστάσεων και άλλων εκδηλώσεων… θυμηθείτε το βαθύ νόημα του ανθρωπισμού τους και τη σχέση που τους συνδέει με την ιταλική εθνική ταυτότητα».

Η νομοθεσία επικρίθηκε από πολιτικούς αντιπάλους, συνδικάτα και διευθυντές. Η Τζιάνα Φρακάσι γενική γραμματέας του CGIL, του μεγαλύτερου συνδικάτου της Ιταλίας, είπε: «Όλοι πρέπει να θυμούνται ότι ζούμε σε μια κοσμική χώρα, το σχολείο είναι κοσμικό. Ενέργειες όπως αυτή που παρεμβαίνουν, μεταξύ άλλων, στην αυτονομία των σχολείων, δεν είναι αποδεκτές».

Ο νόμος είναι η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης Μελόνι να κυριαρχήσει στους «πολιτιστικούς πολέμους» του έθνους και να διαφυλάξει την ταυτότητα της χώρας. Από τότε που εξελέγη το 2022, η κυβέρνηση προσπάθησε να υπερασπιστεί την παραδοσιακή οικογενειακή και εθνική ταυτότητα, να προστατεύσει την πολιτιστική κληρονομιά και να περιορίσει τις αφίξεις μεταναστών.

Η ίδια η Μελόνι αναφέρεται συχνά στη θρησκεία και τη χριστιανική ταυτότητα, λέγοντας στους υποστηρικτές της στην προεκλογική εκστρατεία το 2019: «Είμαι η Τζόρτζια, είμαι γυναίκα, είμαι μητέρα, είμαι Ιταλίδα, είμαι χριστιανή. Κανείς δεν θα μου το πάρει αυτό». Δεν είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της προτείνει νόμο με στόχο τη διαφύλαξη της χριστιανικής θρησκείας. Το περασμένο καλοκαίρι ετοίμασε ένα σχέδιο νόμου που αποσκοπούσε στην απαγόρευση των μουσουλμανικών χώρων προσευχής έξω από τζαμιά και είχε στόχο να απαγορεύσει τη χρήση γκαράζ και βιομηχανικών αποθηκών ως τζαμιών.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τη σκηνή της φάτνης θρηνεί την «απολύτως απαράδεκτη» απόφαση ορισμένων σχολείων να μετονομάσουν τα Χριστούγεννα σε χειμερινό φεστιβάλ. Αυτό, ισχυρίζεται, οδήγησε σε «ένα φεστιβάλ χωρίς οποιοδήποτε ιστορικό και πολιτιστικό αναμνηστικό πλαίσιο που αφορά το έθνος μας και το οποίο, χωρίς ηθικό περιεχόμενο, προορίζεται να λάβει μια καθαρά ηδονιστική καταναλωτική χροιά».


πηγη