Σελίδες

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Το ξερατε; Όταν κάποιος πατήσει Ελλnvικό έδαφoς και κάνει αiτnσn ασύλoυ, ΠΑΥΕΙ να είναι λαθρoμεταvάστnς...

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛAΘPOMEΤΑNΑΣTΕΣ - ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ: 



✔️Η χώρα ΔΕΝ αλλάζει μεταναστευτική πολιτική. 

✔️Όταν κάποιος πατήσει ελληνικό έδαφος και κάνει αίτηση ασύλου, ΠΑΥΕΙ να είναι λαθρομετανάστης. 

✔️Σε κάποιον που εισέρχεται παράνομα στην πατρίδα μας, δίνεται άδεια παραμονής και η σχετική προθεσμία είναι τα ΕΠΤΑ χρόνια. Πρόκειται στην πράξη για 6.000 - 8.000 ανθρώπους τον χρόνο. 

✔️Η τροπολογία δεν αναιρεί την ΕΠΤΑΕΤΙΑ. 

✔️Η ρύθμιση είναι ΑΠΑΞ, με ισχύ ενός έτους. Δεν αλλάζει σε τίποτα τις πάγιες διατάξεις περί νόμιμης μετανάστευσης, όπως αυτές ισχύουν σήμερα ή διαμορφώνονται με τον νέο Κώδικα Μετανάστευσης.

✔️Όσοι αποδείξουν ότι είναι ήδη εδώ για ΤΡΙΑ χρόνια, μπορούν να αποκτήσουν άδεια εργασίας. 

✔️Με αυτόν τον τρόπο περνούν στη ΝΟΜΙΜΗ και δηλωμένη εργασία. 

✔️Έτσι, το κράτος θα εισπράττει περισσότερους φόρους και θα έχει  ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ εικόνα των λαθρομεταναστών.

✔️Η διάταξη δεν τους δίνει τη δυνατότητα να φέρουν μέλη της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ τους στην Ελλάδα.

✔️ΥΠΗΡΧΕ ΗΔΗ αυτόματη διαδικασία νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών, με αρχικό νόμο του 2005 και με δεύτερο νόμο του 2014. 

✔️Να επισημανθεί ότι άλλο πράγμα είναι η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ (που κάποιοι σκοπίμως διαστρεβλώνουν) και άλλο η άδεια παραμονής, που θα δίνει με όρους η πολιτεία.

✔️ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να απελάσουμε κανέναν που κάνει αίτημα ασύλου. Ακόμη κι αν απορριφθεί το αίτημα ασύλου, είναι τεχνικά πολύ δύσκολο να απελαθεί πρακτικά στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

✔️Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν λαθρομετανάστες που ζουν και εργάζονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ με μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

✔️Κάποιοι από αυτούς, εάν είχαν τη δυνατότητα, θα ασφαλίζονταν και θα εργάζονταν ΝΟΜΙΜΑ. 

✔️Η παρούσα τροπολογία υιοθετεί τον εθνικό συντονιστή. Συγκεντρώνονται δηλαδή σε ένα πρόσωπο όλες οι διαδικασίες κι έτσι φαίνεται ΠΟΙΟΙ κάνουν αίτημα ασύλου.

✔️Το τεράστιο έλλειμμα εργατών που ταλανίζει τη χώρα θα καλυφθεί με οργανωμένες και ΝΟΜΙΜΕΣ μετακλήσεις εργατικού δυναμικού. 

✔️Οι αιτούντες άσυλο θα μπορούν να αιτηθούν άδεια εργασίας για όσο καιρό περιμένουν την απάντηση για το άσυλο σε ΔΥΟ αντί για έξι μήνες.

✔️Προϋπόθεση για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα, εκτός από την ΤΡΙΕΤΙΑ, είναι και η ΕΡΓΑΣΙΑ. Αν δεν εργάζονται, θα φεύγουν από τη χώρα. 

✔️Με αυτόν τον τρόπο (καταγράφοντας και διαχωρίζοντας τους λαθρομετανάστες), λύνονται τα χέρια της πολιτείας για τις ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ και θα αυξηθεί ο αριθμός τους.