Σελίδες

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

200.000 Έλλnvες ζούν στα Σκόπια και φοβoύvται να πουν την Ελλnvική τους καταγωγή...Βίντεο

Οι Έλλnνες των Σκoπiωv



Στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών του 2018 δεν γίνεται λόγος για την Ελληνική μειονότητα στη γειτονική χώρα. Κι όμως υπάρχουν 200.000 Έλληνες που ζούν στα Σκόπια και φοβούνται να πουν δημόσια την Ελληνική τους καταγωγή, γιατί το κρατίδιο των Σκοπίων τους καταδιώκει!
Εξαντλήσαμε σχεδόν όλες τις πηγές για να βρούμε πόσοι Έλληνες ζουν στα Σκόπια. Το 1992, ο τότε πρόεδρος της γειτονικής χώρας Κίρο Γκλιγκόροφ δήλωσε στην τσεχική εφημερίδα «Cezny Denik» ότι στα Σκόπια ζουν 100.000 πολίτες Ελληνικής καταγωγής.
Η λογική «λέει» ότι ο αριθμός τους είναι τουλάχιστον διπλάσιος. Συνεπώς όσοι μιλούν για 200.000-250.000 Έλληνες στη γειτονική χώρα, έχουν δίκιο. Το θέμα είναι τι κάνει η Ελληνική κυβέρνηση; Πώς αξιοποίησε αυτή τη δήλωση; Ακόμα και οι 100.000 ήταν περισσότεροι από το 5% του πληθυσμού της γειτονικής χώρας!
«Υπάρχουν Ελληνες στα Σκόπια. Δεκαετίες προσπαθώ να πείσω το Ελληνικό κράτος ότι είμαι Ελληνίδα, για να αποκτήσω την Ελληνική ιθαγένεια. Γέρασα πια, κουράστηκα. Κανείς από το Ελληνικό κράτος δεν έχει ασχοληθεί μαζί μας. Ούτε το υπουργείο Εξωτερικών ούτε κάποια άλλη επίσημη αρχή. Υπάρχει Ελληνική μειονότητα στα Σκόπια, αλλά ποτέ δεν το λένε. Θα ακούσετε ότι υπάρχουν μόνο Αλβανοί, λίγοι Σέρβοι και Τσιγγάνοι.
Για Έλληνες δεν θα ακούσετε ποτέ. Θα μπορούσαμε να έχουμε βολευτεί. Θα μπορούσαμε να έχουμε γίνει Ευρωπαίοι πολίτες παίρνοντας βουλγαρικά διαβατήρια, αλλά δεν θέλουμε. Δεν είμαστε Βούλγαροι. Δεν πέσαμε από τον ουρανό, Έλληνες είμαστε και ζητάμε από την πατρίδα να μην μας αρνείται πλέον αυτό το στοιχειώδες», αναφέρει η Αικατερίνη Βίδα που ζεί στην πόλη Πριλέπ.
Πρέπει να προστατέψουμε επιτέλους τη μειονότητα μας!
Οι Ελληνικές κυβερνήσεις πρέπει να πάρουν θέση σε αυτό το σοβαρό θέμα. Οι Έλληνες πολίτες των Σκοπίων πρέπει να Ελευθερωθούν!
Ήρθε η ώρα η Ελληνική μειονότητα στα Σκόπια να αναγνωριστεί και να προστατευτεί. Σε ένα πολυεθνικό κράτος, όπου Αλβανοί, Βούλγαροι, Τούρκοι, Σέρβοι, κ.α. έχουν δικαίωμα ύπαρξης, είναι να απορεί κανείς γιατί η Ελληνική μειονότητα πνίγεται και περιφρονείται.
ΟΙ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΛΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
Από τα Ελληνικά δημόσια ταμεία έχουν εκταμιευθεί εδώ και χρόνια τεράστια ποσά για να βοηθηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες ομογενείς που ζουν επί αιώνες στην περιοχή των Σκοπίων. Η βοήθεια όμως ποτέ δεν ήταν ικανή να στηρίξει την ομογένεια, η οποία διώκεται με όλους τους τρόπους. Και τούτο γιατί τρωκτικά, κάθε λογής είτε εμπόδιζαν, είτε ιδιοποιήθηκαν μέρος της βοήθειας και άνθρωποι που με αυταπάρνηση έδιναν αγώνες για την προστασία της ομογένειας, έχασαν και τη ζωή τους αβοήθητοι από το μητρικό κέντρο.
Και εμφανίζεται η ετοιμότητα της Βουλγαρίας, όχι μόνο να προστατεύσει την δική της μικρή ομογένεια, αλλά και να εμφανίζεται ως προστάτιδα γενικά της χριστιανικής πλειοψηφίας, καθώς η Ελλάδα ομφαλοσκοπεί ψάχνοντας μεταξύ άλλων και σε ποιούς φορολογικούς παραδείσους κατέληξαν τα ποσά που προορίζονταν για την προστασία της ομογένειας.
Δειτε το βιντεο...
πηγη