Σελίδες

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Ο Μητσοτακης χαριζει νησια στην Τουρκια...

Yeni Safak: Η Ελλάδα άρχισε αποστρατιωτικοποίηση νησιών....



Για «κίνηση έπληξη» της Ελλάδας, που «αποστρατιωτικοποιεί νησιά» κάνει λόγο η σημερινή Yeni Safak

Σε μια αποκάλυψη που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων σχετικά με την ατζέντα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, στον περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, προχώρησε η Yeni Safak. 

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδα, η Ελλάδα άρχισε την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Πρόκειται για ένα δημοσίευμα που έρχεται στον απόηχο της συνάντησης των δύο ηγετών αλλά και ενόψει ακόμα μίας τον Δεκέμβριο.

«Βήμα έκπληξη από την Αθήνα: Σταμάτησε ο εξοπλισμός των νησιών» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, ενώ στον υπότιτλο επισημαίνεται: «Ένα θετικό βήμα ήρθε από την Ελλάδα, η οποία έδωσε ενδείξεις ομαλοποίησης με την Τουρκία. 

Η κυβέρνηση της Αθήνας σταμάτησε να εξοπλίζει τα νησιά, τις βραχονησίδες και τους βράχους των οποίων η κυριαρχία δεν καθορίζεται με συνθήκες, κάτι που ήταν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών. Πηγές επισημαίνουν ότι θα υπάρξουν νέες θετικές εξελίξεις καθώς οι συνομιλίες αποκτούν δυναμική».


πηγη