Σελίδες

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Τα Όpγια τnς Ζωnς στo Παρiσι....



Ελάχιστα 24ωρα πριν από τις νέες κάλπες της Κυριακής, φωτιά στα κομματικά παρασκήνια -και ιδιαίτερα των …αριστερών πτερύγων- έχει βάλει μια “απαγορευμένη” ανάρτηση που αφορά το παρελθόν της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Το παρελθόν, τόσο το φοιτητικό και το συνδικαλιστικό όσο και το …προσωπικό. 

Κι αυτό γιατί η αποκαλυπτική και σπαρταριστή αυτή ανάρτηση, που …εξαφανίστηκε στη συνέχεια, προέρχεται από μια παλιά της συμφοιτήτρια και περιέχει άγνωστες λεπτομέρειες για γλέντια και ξενύχτια της Ζωής με .. μαφιόζους καθώς και για ιστορίες τρέλας με κλεμμένες κάλπες κλπ στο Παρίσι. Υπάρχει επίσης και μια “καυτή” αναφορά στην -επίσης …ξεχασμένη ιστορία- με το βιαστή με τις …τυρόπιτες που υπερασπιζόταν η Ζ. Κωνσταντοπούλου ενώ είχε ήδη εκλεγεί βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου!

Η φασαρία γύρω από την “δράσης” της αυτή έχει φουντώσει τις τελευταίες ημέρες επειδή η παλιά συμφοιτήτρια και γνωστή της σημερινής αρχηγού της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε την ανάρτηση στο λογαριασμό της στο διαδίκτυο, αλλά κοινοποιώντας την αρχικά μόνο στους “διαδικτυακούς” της φίλους. Όμως στη συνέχεια …διέρρευσε, πήρε περισσότερη δημοσιότητα, η συντάκτριά της αντέδρασε ζητώντας να “μαζευτεί” με το επιχείρημα μόνο και μόνο ότι δεν θέλει να την ανακατεύουν σε προεκλογικά παιχνίδια. 

Δίχως δηλαδή να πάρει πίσω ή να διαψεύσει οτιδήποτε από αυτά που αποκάλυψε για την παλιά της φίλη. Αντιθέτως τα επιβεβαιώνει και πάλι σημειώνοντας ότι “το ζήτημα προφανώς δεν είναι τί έκανε στα νιάτα της ως φοιτήτρια, αλλά το τι κάνει τώρα ως αρχηγός κόμματος”. Έτσι η ανάρτηση μεταβλήθηκε σε … “απαγορευμένη” και κυκλοφορεί ως ντοκουμέντο από “χέρι σε χέρι” που λέγανε παλιά ή στο πιο επίκαιρο από email σε email και από κινητό σε κινητό…

Αφορμή για το κείμενο είναι οι πρόσφατες μαζικές αποχωρήσεις από το κόμμα της Ζωής και οι καταγγελίες σε βάρος της. «Με αφορμή τις ηχηρές αποχωρήσεις των γυναικών από τη Πλεύση θα σας πω μια ιστορία επειδή οι άνθρωποι δεν αλλάζουν παρά μόνο με πολύ κόπο κι όταν πραγματικά μέσα τους το θελήσουν: 

Οταν η ΖΚ ήρθε ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Παρίσι δημιούργησε μια δική της παράταξη, ανεξάρτητη απο οποιαδήποτε οργάνωση της αριστεράς που υπήρχε τότε είτε στην Ελλάδα είτε στο Παρίσι, με περιεχόμενο ανάλογο με εκείνο των αστείων ανεξάρτητων πλην όμως πρακτικά δεξιών φοιτητικών παρατάξεων των ελληνικών πανεπιστημίων. Γραμματέας της παράταξης της φυσικά ήταν εκείνη. 

Όλο το χρόνο η παράταξη αυτή δεν έκανε τίποτα για να βελτιωθεί κάπως η ζωή του φοιτητόκοσμου που είχε πρόβλημα στέγασης, επιβίωσης με τις ατελείωτες καθυστερήσεις που είχε τότε το ΙΚΥ κοκ” γράφει αρχικά και με αφορμή το περιστατικό των φοιτητικών εκλογών αποκαλύπτει με ποιους έκανε ….παρέα στο Παρίσι η Ζωή:

“Πέρασε λοιπόν ο καιρός και ήρθε η μέρα των εκλογών. Τη προηγούμενη μέρα το Σάββατο αυτή και τα φιλαράκια της το είχαν κάψει που λένε στον Όλυμπο. Ο Ολυμπάς που έχει κλείσει μετά τη κρίση του 2008, ήταν ένα γνωστό ποπ ελληνο-σκυλάδικο του Παρισιού, πανάκριβο φυσικά, όπου σύχναζαν εκτός από την παρασιτική μαφιόζικη ελληνική αστική τάξη της Διασποράς και οι γουναράδες: οι εμπορευόμενοι γούνες από Καστοριά μεριά που έρχονταν να πουλήσουν στους διαφόρους Γάλλους μόδιστρους γούνες. Πολλά λεφτά οι γουναράδες. Η ΖΚ με την παρέα της λοιπόν τα σπάσανε στο μαγαζί κείνο το Σάββατο, ξενυχτήσανε, με αποτέλεσμα να μην ξυπνήσουν ώστε να είναι στην ώρα τους τη Κυριακή των εκλογών”.

Κι αφού τα έσπασαν στο σκυλάδικο των “μαφιόζων και λεφτάδων” του Παρισιού, τι έγινε;

“Όλες οι παρατάξεις ήταν παρούσες την ώρα που έπρεπε, αλλά η ΖΚ και η παρέα της κοιμόταν. Αρχικά περιμέναμε. Η εφορευτική όμως από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να περιμένει. Ο κόσμος είχε ξεκινήσει να έρχεται να ψηφίσει, δεν μπορούσε να καθυστερήσει και άλλο η διαδικασία. Έπρεπε να κατατεθούν τα ψηφοδέλτια. Αφού είδαμε κι απόειδαμε ξεκινήσαμε τη διαδικασία χωρίς να συμπεριλάβουμε στα ψηφοδέλτια την παράταξη της ΖΚ.

Κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι, μέσα στη μέρα κι αφού ο κόσμος ήδη ψήφιζε σκάει μύτη η ΖΚ και απαιτεί να ακυρωθεί η εκλογική διαδικασία, και να ξαναρχίσει από την αρχή η ψηφοφορία!!

Να βγάλουμε δλδ ανακοίνωση με κάποιο τρόπο, να πάρουμε τηλέφωνα τους ανθρώπους που ψήφισαν και να τους πούμε να έρθουν ξανά να ψηφίσουν για 2η φορά, προκειμένου να συμπεριληφθεί και ο δικός της συνδυασμός στις εκλογές!

Της λέμε “Ζωή δεν γίνεται αυτό που ζητάς γιατί τίθεται ζήτημα εγκυρότητας της διαδικασίας. Πού θα τους βρούμε καταρχήν τους ανθρώπους που ήρθαν το πρωί και ψήφισαν;”. Τότε η ΖΚ κάνει το απίστευτο: Βουτάει τη κάλπη κι αρχίζει και τρέχει έξω από την αίθουσα, στο δρόμο όπου παρακαλώ πολύ τη περίμενε ήδη ένα ταξί, που σημαίνει ότι το είχε σχεδιάσει. Μένουμε κάγκελο, αλλά ευτυχώς δεν τα χάνουμε τελείως:

 Μπροστά η ΖΚ με την κάλπη στη πλάτη να τρέχει, ξοπίσω της η Βίκη από την οργάνωση της αριστεράς που ερχόταν εκείνη την ώρα απ΄ έξω. Μπαίνει η ΖΚ στο ταξί για να διαφύγει, αλλά τη προλαβαίνει η Βίκη και μπαίνει μπροστά στο ταξί, με κίνδυνο να τη χτυπήσει το αμάξι. Τρέχουμε κι εμείς από πίσω στο μεταξύ φωνάζοντας “Φέρε πίσω την κάλπη αμέσως!” Η κάλπη με τα πολλά επέστρεψε και η διαδικασία συνεχίστηκε, αλλά η ΖΚ μυαλό δεν έβαλε. Ούτε φυσικά έκανε ποτέ της κάποια αυτοκριτική για το συμβάν ή να ζητήσει ένα συγνώμη”.

Κι αφού τα περιγράφει από πρώτο χέρι και τόσο καυστικά όλα αυτά η παλιά της φίλη, κάνει και τη σύγκριση ανάμεσα στο τότε και το τώρα: “Η ΖΚ ό,τι ήταν από μικρή είναι και τώρα: Ένα κακομαθημένο αυταρχικό πλάσμα που θεωρεί ότι της οφείλονται τα πάντα και πολιτικά είναι Ολόκληρη ένα Θολό νερό”

Εκτός από όλα αυτά, εντελώς ‘δολοφονική” είναι και η υπόμνηση που κάνει σημειώνοντας ότι “αργότερα ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου διέπρεψε υπερασπιζόμενη ένα βιαστή γυναικών που ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα, βρέθηκε σε εκλόγιμη θέση, από το πουθενά φυτευτή, με μηδέν αγώνες στην πλάτη της χάρη στο πατέρα της…”

Ποια υπόθεση με βιαστή -την οποία επίσης προσπαθεί να …”σβήσει” η Ζωή είναι αυτή; Μια ιστορία για 4 βιασμούς που ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2005 όταν τέσσερις τουρίστριες από την Αυστραλία, τον Καναδά, μια Βορειοευρωπαία έκαναν το μοιραίο λάθος να εμπιστευθούν έναν Έλληνα που προσφέρθηκε να τις ξεναγήσει στην Αθήνα. 

Εκείνος όμως τις κέρασε μία τυρόπιτα -ποτισμένη- με υπνωτικό-κατασταλτικό χάπι Stilnox, τις μετέφερε σε ξενοδοχείο και τις βίασε. Κι αυτή η ιστορία κατέληξε να “σέρνεται” για τουλάχιστον και επτά χρόνια στα δικαστήρια με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να έχει αναλάβει δικηγόρος υπεράσπισής του, να διατηρεί αυτό το ρόλο και μετά την εκλογή της ως βουλευτή το 2012 και με πολλές καταγγελίες ότι η καθυστέρηση της εκδίκασης των υποθέσεων οφειλόταν κυρίως στα αλλεπάλληλα δικονομικά εμπόδια που όρθωνε ως συνήγορος υπεράσπισης – και μετά παράλληλα ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – η Ζωή Κωνσταντοπούλου…


πηγη